100 years of beauty

Haukoin henkeäni puhtaasta ihastuksesta, kun jokin aika sitten löysin tämän nettisarjan. Idea on yksinkertainen, mutta niin toimiva! Noin minuutin pituisilla videoilla pikakelataan eri maiden yleisen kauneusihanteen muutos vuosikymmenittäin, sadan vuoden takaa tähän päivään. Esimerkiksi Iranin muutos on hätkähdyttävä länsimaalaisemmilta Pahlavien vallan vuosikymmeniltä 80-luvulle tultaessa.






























Mun mielestä videot ovat ihan älyttömän mielenkiintoista seurattavaa. Kuinka poliittiset aatteet heijastuvat kauneusihanteisiin, ja kuinka esimerkiksi molempiin Saksoihin kehittyi täysin erilaiset ihanteet. Kuinka 2000-lukua lähestyttäessä globalisaatio on purrut, Intian ja Yhdysvaltain ihanteet ovat loppupelissä hyvinkin samankaltaisia tänä päivänä.

100 Years of Beauty-projektista on ilmestynyt tähän mennessä 28 jaksoa, kattavasti eri mantereilta. Linkittämältäni Youtube-listalta löytyy myös behind the scenes- ja research-materiaalia, miesihanteita Yhdysvalloista, sekä tatuointihistoriaa. Odotan mielenkiinnolla prokkiksen jatkoa.

4 kommenttia

  1. Oho, näin joskus Facessa yhden näistä videoista ja luulin että oli vain yksittäinen prokkis. Kuinka mahtavaa että löytyi lisää! Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Facebookista löysin alunperin itsekin tämän projektin.

      Poista
  2. Kiitos tästä postauksesta, oli mielenkiintoista seurata noita videoita ja innostuin käymään myös youtuben puolella vilkaisemassa muitakin maita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari uutta jaksoa onkin tullut lisää reilussa kuukaudessa :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.