Paahdettu paprika-tomaattikeitto
2 punaista paprikaa
2 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
100 g fetaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Halkaise paprikat pystysuunnassa, ja poista niistä kannat ja siemenet. Kuori sipuli, lohko tomaatit. Asettele kasvikset ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uunipellille, paprikanpuolikkaat kuori ylöspäin. Valuta joukkoon vähän öljyä. Paahda kasviksia uunin ylätasolla reilu 20 minuuttia. Keitä kattilassa vesi, fondi ja tomaattimurska, purista valkosipulinkynnet kuoristaan keiton sekaan, lisää paahdetut kasvikset. Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta ja soseuta. Murenna feta ja lisää pienissä erissä keiton sekaan. Kuumenna keitto. Tarjoile tuoreen timjamin kanssa.
Maa-artisokkakeitto
1 kg maa-artisokkaa
2 valkosipulinkynttä
4 dl ruokakermaa
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
suolaa
valkopippuria
tuoretta basilikaa
Kuori ja paloittele maa-artisokat (tämä on maailman kettumaisinta puuhaa, ja kannattaa sysätä esimerkiksi poikaystävälle vetoamalla voisitko pikkaisen auttaa, mulla on tänään aika kiireistä...), hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulimurska tilkkaan öljyä. Keitä vesi ja sekoita joukkoon kasvisfondi. Lisää maa-artisokat kiehuvaan kasvisliemeen. Keitä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta keitto, lisää samalla kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada valkosipuliöljy keiton päälle, koristele basilikanlehdillä.
Bataatti-inkivääri-appelsiinikeitto
1 bataatti
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
parin sentin pala tuoretta inkivääriä
1 appelsiini
1 rkl kasvisfondia
litra vettä
1 dl ruokakermaa
öljyä
suolaa
cayennepippuria
Kuori sipulit, bataatti ja inkivääri. Raasta inkivääri, hienonna valkosipuli ja pilko bataatti ja sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa, purista joukkoon appelsiinin mehu, lisää vesi ja fondi. Anna kiehua, kunnes bataatit ovat pehmeitä, Soseuta keitto, lisää lopussa joukkoon ruokakerma. Mausta.
Kukkakaali-koskenlaskijakeitto
1 pieni kukkakaali
250 g Koskenlaskija-juustoa
litra vettä
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
pieni kourallinen ruohosipulia
Huuhtele ja paloittele kukkakaali kantoineen, Keitä vesi ja lisää kukkakaali joukkoon, anna kiehua ylikypsäksi. Soseuta, laske lämpöä, paloittele juusto, ja lisää keittoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen, kunnes keitto on tasaista, Mausta keitto, koristele silputulla ruohosipulilla.
Vichyssoise
2 isoa perunaa
2 purjoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
1 rkl kanafondia
litra vettä
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
1 tl timjamia
ruohosipulia
Pese, kuori, pilko ja huuhtele perunat. Viipaloi purjosta vaalea osa. Pilko sipulit. Sulata voi kattilassa, kuullota purjoa viitisen minuuttia. Kuullota sipuleita, lisää perunat, timjaminlehtiä ja ripaus suolaa valkopippuria. Lisää reilu puolet vedestä, sekoita kanafondi joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta. Laske lämpöä, lisää loput vedestä ja kerma, kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Mmm mitä reseptejä! :) lisää näitä, oon tehy monta kertaa sun ohjeil esim. Avokadopastaa ja moussakaa.
VastaaPoistaPitää vaan julkaista, mulla on takataskussa vielä vaikka ja mitä :)
Poistajoo et sä kyllä mikään ruokakuvaaja ole.
VastaaPoistaOlenpas. Mä kuvaan järjestään kaikki annokseni.
PoistaTää oli mulle tosi mieluisa postaus, koska rakastan sosekeittoja! Kiitos, että jaoit noinki monta eri reseptiä :)
VastaaPoistaTosi kiva kuulla että oli mieleisiä reseptejä! :)
Poista