Laihdutuskulttuurin nousemisesta

Selailen useinkin Instagramin explore-feediä. Tänään meinasi purskahtaa kahvit näppikselle. Siis puhelimen näytölle, mikäli olisin kahvia juonut. Ei niinkään huumorihuiskauksesta, vaan järkytyksestä. Lähikuva solisluusta. Vilaus underboobia ja napaa, mutta pääosassa kylkiluut. Ilmeisesti tarkoitus on esitellä vaatteen leikkausta, mutta se jää mielestäni tässä sivurooliin. Mitä peliä algoritmit kanssani pelaavatkaan? Enhän mä tollaisesta materiaalista ole tykännyt! Enkä haluaisi tollaista edes nähdä. Voiko se olla niin yleistä, että Instagram antaa tuollaisille postauksille ekstranäkyvyyttä? Kuvasto on samaa kuin alan foorumeilla yli kymmenen vuotta sitten, missä minäkin lähes asuin. Olen viime päivät miettinyt, mitä muille aktiivikäyttäjille nykyään kuuluu. Kuinka moni heistä on edes hengissä?


Olen toki kuullut huolestunutta tai ihailevaa kuiskailua asiasta. Juttelin pitkää puhelua ystäväni kanssa, joka on enemmän ajan hermoilla somevaikuttamisen suhteen. Siinä missä koko ysäri, myös heroin chic -henkinen laihuusihanne on ollut pidempään pinnalla, eivätkä kroppaihanteet muuttunut millenniumin myötä sen sallivammaksi. Onhan housujen vyötärökin jälleen laskenut laskemistaan. Kuulemma moni jakaa nykyisin thinspiraatiota osana inspiraatiopostauksiaan - niin omasta kehostaan, kuin muidenkin. 


Jo valmiiksi hoikat ihmiset mainostavat joitakin tv-shop-henkisiä laihdutuslaitteita - kuinka järjetöntä tämäkin on! Mainoskuvissa korostetaan kädellä litteää vatsaa itse tuotteen jäädessä täysin taka-alalle. Mainosvaate putoaa huolettomasti eteen työnnetyltä olkapäältä paljastaen korostuneen solisluun. Yhtäkkiä hoikistuneet alkavat kuvaamaan mitä mielikuvituksellisimmin kuvakulmin laihaa kroppaansa, kun ennen vartalon esittely ei ollut se juttu. Esimerkkejä löytyisi lukemattomia ja syyttävät sormeni syyhyävät.


Syömishäiriöstä harvoin pääsee koskaan eroon. Mullakin on noussut ahdistus omaa vartaloani kohtaan ja teen isoa työtä sen eteen, että pystyn syömään täysipainoisesti. Maksan edelleen kymmenen vuoden nälkävelkoja. Itsensä näännyttäminen tapahtuu ikään kuin vahingossa. Unohdan syödä, koska päivän askareet tempaavat mukaansa. Sitten kun iskee nälkä ja kiukku, helpoin ja nopein ratkaisu on vetää pitsa. Ei harmaansävyjä. Olisihan se helpompaa jos ei pitäisi epäterveellisestä ruuasta... Lähipiirissä on lähdetty jälleen kerran tiputtelemaan kiloja osana vuodenvaihtumisrutiinia. Harva mua pakottaa laihduttamaan eikä kukaan aseella uhaten, mutta tämä teema on jälleen läsnä lähes jokapäiväisessä keskustelussa ja se ahdistaa.


Koen ehkä laihuuden ihannointiakin ahdistavampana sen tavoittelun peittämisen. Tiedättehän ne ihmiset, jotka väittävät etteivät ole ikinä laihduttaneet ja sitten kuitenkin ovat, vähintään alitajuisesti. Harrastetaan korkeintaan huoletonta kevyttä liikuntaa, ihan fiilispohjalta. Se kroppa on syntynyt ihan itsestään, ei syömisiä rajoittamalla tai treenaamalla. Someen kuvataan mitä ihanempia jälkiruokia, pasta-annoksia ja juustoja. Kulisseissa ruuat jäävät syömättä. Tunnistan käyttäytymismallin, sillä olen nähnyt tätä esimerkiksi ravintoloissa. Olin itse joskus teininä melko samanlainen. Erona, etten koskaan ollut yhtä hoikka. Se on vartalomallini vastaista.


Koen tämän eräänlaiseksi luksuksen esittelyn tarpeeksi. Elintaso on noussut ja kun taviksetkin ostavat merkkilaukkuja, on ikuinen nuorekkuus ja hoikkuus keino erottautua. Sitä kun ei Jokapoika saavuta tuosta vain! Voisin syödä mantelicroissantteja ja juoda samppanjaa joka päivä ja näyttää silti tältä - ollaan kuin Marie Antoinette miettiessään mikseivät leivättömät syö sitten leivoksia.


Eikö olekin järjetöntä, että naisten vartalomalli voi olla muodikas ja epämuodikas? Asia, johon on todella vaikea vaikuttaa, toisin kuin vaikkapa hiuksiin tai pukeutumiseen. Nyt poistetaan kilpaa pepputäytteitä, muodokas hoikka ei enää kelpaa kun pitää olla suora hoikka. Mitä esineellistämistä tämäkin on, arvo määräytyy sen mukaan minkä muotoinen minäkin vuosikymmenenä on. Kuka edes määrittää minkä kokoinen minäkin aikana tulisi olla? Paineet tästä taitavat tulla nykyisin sosiaalisesta mediasta, ennen ihannekropat näyttäytyivät naistenlehtien sivulla. Olen toisaalta mielenkiinnollakin seurannut osittain eri terveyssyistä jatkuvasti muuttuvaa kroppaani. Kunpa vain yhteiskunta lopettaisi arvottamisen ja johtopäätöksien vetämisen vartalomallin perusteella.


Ei laihoillakaan ole aina helppoa. Ei varmasti. Se on kuitenkin yhä selkeä ihannoinnin kohde länsimaisessa yhteiskunnassa. Sen huomaa jo siitä, millaisille vartaloille huippumuoti suunnitellaan. Itä-Aasiassa sama ihanne on jatkunut kauan - mitä laihempi ja nukkemaisempi, sitä parempi. Onko laihuuden ihannointi palannut meidän yhteiskuntaamme tällä kertaa idästä? On niin eri asia vain olla laiha kuin korostaa sitä, että on laiha.


Trendejähän ei ole pakko hyväksyä. Eikä muuttaa elämäntapoja huonommiksi. Mutta mitäs puet päälle, kun vaatekauppojen tarjonta kattaa sirot ja hoikat? Mun ratkaisu on ollut trendien hylkääminen ja ompelija. Kaikki eivät ole yhtä etuoikeutettuja. Tällaisesta kulttuurista on vaikea irroittautua, sitä pitäisi uskaltaa vastustaa. Kunpa vaan äkkihoikistumisesta kehuminen loppuisi. Fantasiamaailmassa mäkin kuulen glowup-glooriat korvissani keikistellessäni peilin edessä viidentoista vuoden takaisessa kropassani. Reaalimaailmassa vuodatan kyyneleen ja yritän hyväksyä.

37 kommenttia

  1. Minä olen luonnostani laiha. Voin syödä mitä vaan, ei tarvitse nälkiinnyttää itseäni ja olenkin suoraan sanottuna ihan helvetin hyvän näköinen. Miten sun on sallittua rakastaa makkaroitas jos mun ei ole mun solisluita tai rintalastaa? Jos sulla on oikeus tuntea olosi kauniiksi läskinä niin on munkin laihana. Yritä päästä yli omista traumoista, äläkä yritä lietsoa mitään paniikkia jostain anoreksian tulemisesta muotiin. Anna muiden elää ja nauttia siitä että oma vartalo miellyttää muitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä olet onnekas, kun pystyt olemaan tyytyväinen ulkonäköösi. Mä olen samaa mieltä siinä, että jokaisella on oikeus tuntea itsensä kauniiksi. Ja uskon täysin, että on ihmisiä jotka voivat syödä mitä vain lihomatta - se on vain harvinaista.

      Omista traumoistani huolimatta, olen huolissani tästä ilmiöstä. Kyse ei ole siitä että näyttääkö hyvältä vai ei ja kenen mielestä. Vaan se, että vellotaan itseinhossa kun unelmakropan tavoittelu ei olekaan niin vaivatonta, kuin mitä sosiaalinen media antaa ymmärtää. Ja sorrutaan jopa äärimmäisiin keinoihin. On hiusten halkomista mitä ruumiinosia saisi pitää kauniina ja mitä ei. Mä vain en pysty ymmärtämään, mitä luiden lähikuvalla halutaan sanoa.

      Vielä inhottavammaksi koen, kuinka painonpudotuksen tueksi markkinoidaan kaiken maailman poppakonsteja. Vaikuttajamarkkinoinnissa moni kokee saavansa vinkkejä kuin kaveriltaan, ja täten vinkeistä otetaan innokkaammin opiksi. Pakko olla hyvä juttu kun toi hyvä tyyppi suosittelee! Vaikuttaja itsehän ei näe kenelle rasvansulatushoitojansa tuputtaakaan. Siellä voi olla vastaanottajana lapsi, Apostoli Taddeus tai syömishäiriöinen. Oma luku sinänsä olisi kriittinen suhtautuminen markkinointiin. Mun mielestä vaikuttajien haitalliseen markkinointiin tulee puuttua, oli kyseessä sitten nettikasinot, laihdutushoidot tai vaikka ne takavuosien sähköshishat.

      Poista
    2. Mitä ihmisoikeuksia sulta mukamas riistetään? En ole ikinä huomannut mitään läskien syrjintää. Ei ole ihmisoikeus saada ostaa vähän fast fashionii henkkamaukasta.

      Poista
    3. Jos tarkastellaan YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta (https://ihmisoikeusliitto.fi/ihmisoikeudet/ihmisoikeuksien-julistus/), vuoden sisällä osaltani on rikottu esimerkiksi seuraavia:
      5. artikla: Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti - multa on esimerkiksi kysytty olenko maitovalas vai ihan tavallinen uija.
      11. artikla. 1: Jokaisen rikollisesta teosta syytteessä olevan henkilön edellytetään olevan syytön siihen asti kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti todistettu julkisessa oikeudenkäynnissä, jossa hänelle turvataan kaikki hänen puolustustaan varten tarpeelliset takeet. - mun ilkeä kohtelu erinäisillä keskustelufoorumeilla tunnutaan oikeuttavan hatusta tekaistujen syytösten perusteella, joilla ei ole minkään näköistä totuuspohjaa.
      19. artikla: Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä [...] - mut on hiljennetty keskustelussa argumentilla "ole sinä läski hiljaa"
      22. artikla: Jokaisella on yhteiskunnan jäsenenä oikeus sosiaaliturvaan sekä [...]nauttia hänen ihmisarvolleen ja hänen yksilöllisen olemuksensa vapaalle kehittymiselle välttämättömiä taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia. - pohdinnat, tulisiko mun olla oikeutettu julkiseen terveydenhuoltoon tai paheksunnat korkeakouluttautumisesta koska kuolen kuitenkin ennen kuin olen ehtinyt maksaa yhteiskunnalle takaisin, pohdinnat ns. läskiverosta.


      Leikki sikseen. Ylipainoisten syrjintä on ihan todellinen juttu ja rakenteellinen ongelma. Sitä ei vain ehkä haluta nähdä. Se ei kuitenkaan ollut tämän postauksen pointti.

      En itse kuluta "fast fashionii", mutta miten jonkun pienituloisen ei-marginaalikokoisen pitäisi pukeutua, jos vaatteita ei ole saatavilla?

      Poista
    4. Luetko itse ollenkaan mitä kirjoitat? "miten jonkun pienituloisen ei-marginaalikokoisen pitäisi pukeutua, jos vaatteita ei ole saatavilla?" Miten minkään kokoisena ja tuloisena pukeudutaan jos vaatteita ei ole saatavilla?

      Poista
    5. Ah :D Oon nopeampi kirjoittamaan kuin ajattelemaan. No, tarkoitin tuolla, että jos tarjolla ei ole sopivaa kokoa riittävän edulliseen hintaan. Aina on kirpputorit, mutta ei niistä voi olettaa saavansa mitä haluaa, eikä edes puoliksi sinne päin kompromissina. Minä olen etsinyt kauan paloautonpunaista bleiseriä, toistaiseksi tuloksetta.

      Poista
  2. Niin, algorytmit toimivat niin että ne näyttävät sisältöä mistä oletettavasti pidät. Eli kannattaa miettiä omaa tykkäämis ja seuraamiskäytäntöä jos muotikuvat ja paljas pinta ahdistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä seuraan Instagramissa oikeastaan vain ystäviä ja tuttavia. Tykkäilen arkkitehtuurista, kissoista ja taiteesta. Jos joku tuntematon tykkää useista mun kuvista kerralla, käyn tykkäämässä takaisin joistakin kuvista. Harvoin noissakaan profiileissa näkee suoraa laihdutussisältöä, mutta näille en paina sydäntä. Noiden vastaantuleminen on niin harvinaista ja ihmettelenkin miksi esimerkiksi tossa mun esimerkki-explorefeedissa ei ole ensimmäistäkään kissakuvaa ja peräti kaksi luukuvaa.

      Toisaalta tykkäilen toisinaan arkeologisista luulöydöistä. Algoritmi ajattelee ehkä nää asiat eri lailla kuin minä.

      Paljas pinta ei ahdista koska harrastan sitä usein itsekin. Muotikuvat ja muoti ylipäänsä olisi aihe josta saisi oman postauksenkin. Mä ymmärrän, että on esimerkiksi ekologisempaa tehdä mallikappaleista mahdollisimman pieniä, jolloin malleiltakin vaaditaan pientä kokoa. Mutta onko se oikein?

      Poista
    2. Tosi asiallista sulta haukkua toisia arkeologisiksi luulöydöiksi vartalon perusteella. Sun pitäisi opetella tuomaan oma pointtisi esiin haukkumatta ja lyttäämättä muita. Sitten vasta alkaa kirjoittamaan julkisia postauksia.

      Poista
    3. Tarkoitin arkeologisilla luulöydöillä kyllä ihan kirjaimellisesti arkeologisia löytöjä :D Ei sen ollut tarkoitus olla mikään eufemismi.

      Poista
  3. Just sayin, ei vähän hoikemmasta ulkonäöstä inpiroituminen olis pahitteeks. Ihan tervetullut ilmiö tää välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tervetullutta tässä ilmiössä on? Missä menee "vähän hoikemman" ulkonäön raja?

      Pahoittelen jos kuulostan aggressiiviselta, lepuutin kommenttiasi pitkään odottamassa julkaisua, koska mun on vaikea vastata tähän neutraalisti. Esimerkiksi normaalipainosta alaspäin laihtuminen ei ole mikään merkki "terveemmin syömisestä".

      Minä itse olen nyt terveempi kuin koskaan aiemmin aikuisiällä. Painostani huolimatta. Lääkitysten epätasapainosta huolimatta. Kaikki sairaudet eivät näy ulospäin, eikä esimerkiksi ruumiinrakennekaan kerro mitään. Minä olen ollut blogihistoriani aikana alipainoinen, mutta silloinkin kuulin olevani ruma läski. On pitänyt hiljalleen hyväksyä, ettei ikinä voi miellyttää kaikkia.

      Poista
    2. Ketään ei saa kiusata ylipainosta, mutta on ihan fakta että ylipaino on terveydelle haitallista. Ylipainoon ei saa kannustaa. Yhteiskunnan pitäisi kohdistaa ylipainoisille kovempia sanktioita. Verotus esimerkiksi voisi kohdistua välillä ylipainoisiinkin vaikkapa tupakoitsijoiden sijaan.

      Poista
    3. Tuossa painossa et voi olla terve. Sori vaan mut totuuden on tarkoitus satuttaa. Kannattaa ihan aikuisten oikeesti harkita laihdutusta jos et halua että oireet pahenee.

      Poista
    4. En ole väittänyt olevani terve. Olen terveempi kuin koskaan aiemmin aikuisiällä, ylipainostani huolimatta. Perussairauksieni status ei ole riippuvainen painostani.

      Poista
    5. Väität olevasi terveempi mutta tohon lokakuun kreikka postaukseen oot kirjoittanut helmikuussa kommentin että oot nykyisin sairas ja väsynyt? Pysytkö edes itse valheidesi perässä?

      Poista
    6. Helmikuun alussa olin rankemmalla lääkityksellä, ja olo oli tilapäisesti aika järkyttävä. Nyt puolitoista kuukautta myöhemmin oma tilanne on ihan jees. Oon terveempi, mutten terve. Ei se mitään.

      Poista
  4. Laihduttaminen ei ole rakettitiedettä. Kyllä säkin varmasti tiedät miten pitäisi syödä laihtuakseen. Miksi et tee niin? Pizzat ja pastat eivät kuulu kenenkään päivittäiseen tai edes viikottaiseen ruokavalioon, niitä kuvataan esteettisistä syistä. Siinä olet kyllä oikeassa että ne vääristävät kuvaa terveellisen painoisten ihmisten normaalista ruokavaliosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pasta ainakin kuuluu minun viikottaiseen ruokavalioon, pitsakin lähestulkoon. En suostu ajattelemaan että tässä olisi jotakin väärää, enkä halua demonisoida mitään ruokaa. Paitsi pinaattikeittoa, painajaisissani mut hukutetaan suureen pinaattikeittosammioon.

      Inhoan harvoja asioita niin paljon kuin ruuan hukkaanheittoa. Toivoisinkin että ihmiset oppisivat arvostamaan ruokaa. Mä en silti sanoisi asiaa noin jyrkästi. Mun mielestä pitsa ja pasta saa ihan hyvin kuulua normaaliin ruokavalioon ihan kaiken painoisilla ihmisillä.

      Poista
  5. Mua itseäni puolestaan häiritsee että pitäisi hyväksyä kuinka ylipaino on ok. Miksi laihduttamisesta puhuminen tekee susta läskifoobisen? Ihmisellä tulisi olla suorastaan velvollisuus olla yhteiskunnalle mahdollisimman tuottava. Läskit vain kuluttavat verovaroja mutten usko yhdenkään heistä olevan hyödyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua taas ahdistaa tällainen tuottavuusajattelu. On myös todella naivistista kuvitella, että ihmisen paino olisi yhteydessä hänen hyödyllisyyteensä.

      Poista
    2. Se voi ahdistaa, mutta se on täyttä totta. Ei susta ole läskinä moneenkaan työhön.

      Toiseksi, sulla on oksettavan vasemmistolainen tapa suhtautua yhteiskuntaan.

      Jos yhä useampi läski tajuaa laihduttaa, sitä tuottavampi yhteiskunta olisi. Tää on seikka, josta saa mun mielestä kommentoida ilkeästikin. Muuten ei ala tapahtumaan.

      Poista
    3. Mitä hyötyä on diskurssista, jossa oletetaan toisen näkemykset ja kuvataan niitä sanalla "oksettava"?

      Mä en ole ekonomi enkä edes yhteiskuntatieteilijä. Voisin kuitenkin olettaa, että yhdenvertaisuus on avainasemassa yhteiskunnan tuottavuuden kanssa.

      Poista
  6. Jos joku mua ärsyttää on ylipainoisten kuvien näkeminen. Mua ei haittaa pätkääkään thin aesthetic. Mieti rehellisesti kumpi inspiroi enemmän: mallivartaloinen nainen biitsillä vai joku sun kropalla varustettu, todennäköisesti vielä ruokaa kädessä.

    Nykyään on kaiken lisäksi normaalipainoisen määritelmäkin paisunut kuin pullataikina. Moni joka väittää olevansa normaalipainoinen kärsii suuresta määrästä viskeraalirasvaa. Mua sitten ärsyttää että ylipainoa yritetään normalisoida. Ollakseen alipainoinen joutuu oikeasti tekemään töitä ja se kysyy itsekuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi kaikkien kuvien pitäisi inspiroida? Miksei kuvia saisi ottaa vain omaksi ilokseen?

      Tässä ehkä piileekin ongelma, kun tarkastellaan painoa vain absoluuttisena lukuna, ottamatta huomioon kehonkoostumusta. Mutta miksi pitää kohdistaa työntekonsa ja itsekurinsa oman vartalon näännyttämiseksi?

      Poista
    2. Tässä ano sanoi niinkuin asia on. Koska ylipainoisia on niin paljon, käsitys normaalipainoisesta on jotakin ihan muuta mitä se on ollut. Nykyään hoikat ovat silmätikkuna koska ovat vähemmistöä.

      Poista
    3. Mä en usko että hoikat olisivat mitenkään "silmätikkuna", vaikka saattavatkin olla vähemmistössä. On ikävää, että hoikatkin joutuvat kuulemaan ikävää kommenttia vartalostaan. Olisi suotavaa ettei kenenkään tarvitsisi kuulla.

      Poista
  7. Sun ei kannata ajatella sitä laihdutuksena jos sana triggeröi noin pahasti että pitää omistaa kokonainen postaus normaalin ilmiön haukkumiseksi lyttyyn. Ajattele sitä painonhallintana. Ajattele sitä palveluksena itsellesi. Opettele rakastamaan itseäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi en voisi rakastaa itseäni kulloisessakin koossani? Kyse ei ole siitä, että sana 'laihdutus' jotenkin triggeröisi minua. Kuten tässä postauksessanikin kritisoin, ongelmana on nykyinen kulttuuri laihdutuksen ympärillä: joko sen kaupallistaminen tai se, että sitä häpeillään ja piilotellaan, samalla kuitenkin toteuttaen sitä epäterveellisesti.

      Poista
    2. On ihan ok rakastaa itseään mutta silti suotavinta tavoitella aina itsestään sitä parasta versiota.

      Poista
    3. Ihmiset peittelevät laihduttamistaan ehkä juuri siksi etteivät kaltaisesi kateelliset hyeenat hyökkäisi kimppuun kirjoittelemalla tälläisiä postauksia. Jokainen saa tehdä kropalleen mitä vaan, mutta kun läskien asenne hoikkia kohtaan on näin tuomitseva ja hyökkäävä niin ymmärrän miksi moni haluaa pitää piilossa oman painonpudotuksensa ja ylipäätään kehonmuokkauksensa.

      Poista
    4. Mun mielestä noi kuvat on ihan tavallisia muotikuvia tai tuote-esittelykuvia. Mallit vaan sattuvat yleensäkin olemaan keskivertopullukkaa solakampia. Mutta ei tossa kannata mitään suuria salaliittoja haeskella :D Naiset kun on herkempiä kuluttamaan muotia niin siksi Insta heille muotikuvia näyttääkin.

      Poista
    5. Ano 11:16
      Mun mielestä olisi tärkeää puhua ilmiöstä ilman henkilökohtaisuuksia. Mä en esimerkiksi käytä Tiktokia, mutta siellä kuulemma pyörii mm. "reseptejä" 200-400 kalorin päiviin. Ja opetetaan varjostamaan solisluut paremmin esiin meikillä. Sovelluksessa, jonka pääasiallinen kohderyhmä on teinit. Miksi tuollainen sisältö trendaa? Painoa voi pudottaa terveellä tavalla, mutta tollasten ekstremevinkkien jakaminen ei ole asiallista. Varsinkin kun kohderyhmänä ovat kasvuikäiset.

      Ano 11:26
      Mitä tuotteita noissa esitellään? Mun mielestä tuossa molemmissa esimerkeissä kuvat on rajattu sillä tapaa, että tuote ei ole keskiössä.

      Poista
  8. Sulla on uusimpana instagramissa kuva missä heilut pelkät rintsikat päälläsi? Varmaan siinäkin näkyisivät kylkiluut, ellei olisi kymmenien senttien rasvakerrosta siinä päällä. Etkö huomaa kaksinaismoralismia tässä postauksessasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En huomaa, tässä ei ole mitään kaksinaismoralismia. Mulla ei ole mitään vähäpukeisia kuvia vastaan ja olen julkaissut niitä kauan itsekin. En yritä dumata ylipäätään vähäpukeisia kuvia, vaan lähinnä sitä tapaa millä kuvia rajataan. On eri asia julkaista bikinikuvia, kuin bikinikuvia mistä on rajattu bikinit kokonaan pois että saadaan vatsa keskiöön.

      Poista
    2. Joidenkin vartalo on soveliaampi bikinikuviin kuin toisten. Se on fakta. Kyllä näistä sun rutinoistas haiskahtaa kateus hyväkroppaisia kohtaan.

      Poista
    3. Okei kiitos kun kerroit. Nyt tiedän miksei mua ole kutsuttu vielä Sports Illustratedin kansikuvauksiin.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.