In somnus veritas


Kuvitella kestokrapula. Lievänä, mutta silti läsnä, ja vähintään alitajunnan haamuna. Ilman peittoa paleltaa, mutta sen kanssa tulee taas liian kuuma. Pala tykyttää kurkussa ja olo on tukala, vääntelehdin sisäisesti, vaikka makaisin liikkumatta. Siltä musta tuntuu liian monet yöt. 

Ilmanpuhdistimen hurina, puolison hengitys. Ei mitään kuorsausääniä, tikittäviä kelloja saati liikenteen jylyä. Makaan shavasanassa sängyssä, joka sijaitsee hiljaisuuden meressä. Mä vihaan tätä sänkyä, koska se tuntuu ahtaalta selliltä. 120-senttinen vankila. Tyynykin on möykkyinen, haluaisin heittää sen pois, mutta sitten alan sääliä sitä. Eihän se pahaa tarkoita, se vaan sattuu olemaan tietyn muotoinen. En aina osaa olla ajattelematta esineiden tunteita. Eikä nää unihommat varmaan onnistuisi tätä paremmin omassa, leveässä sängyssäkään, omilla tyynyilläkään. Samoja ongelmia oli omissa pellava- ja egyptinpuuvillalakanoissanikin.





Voi ihana Kruna ja ihana oma sänky... Toisinaan mulle tulee kovakin ikävä.


Unet karkaavat järjestään, jos mielessä on tekemättömiä asioita. En esimerkiksi ole tehnyt vielä keskiviikon akkadin läksyjä, ja omatunto kolkuttaa. Tekemättömien asioiden listalla painaa myös kandidaatintutkielma, joululahjat ja häämenu. Ajankohtaisasioiden aatelia siis, kosintakin uupuu ja ilmeisesti jää uupumaan. 

Omissa häissä olisi hyvää materiaalia uneksimiseen, mutta ei mun unettomuus ole mielikuvituksen puutteestakaan kiinni. Viime aikojen unifragmenteissa olen vastaanottanut juustohöylän MET-gaalapalkintona, surrut isäni umpeen muurattua rappukäytävää joka estää kouluun menemiseni, ja tehnyt haureutta parikymppisen prinssi Williamin kanssa haitariin pukeutuneen ihmisen venytellessä kylkiään soittaessaan Popcornia. Niin usein kerkeän jo livahtaa unen puolelle, kunnes hätkähdän kuviteltuun tuijotukseen, ääneen tai omaan potkaisuuni. Vips vain ja uni on tiessään.

Sängyn takana nousee hylly, joka tekee yöpöydän virkaa. Hyllyn päällä on kaoottinen kasa sekalaisia tavaroita, suihkutan pullosta laventelivettä päälleni useamman kerran yössä tukaluutta lievittämään. Laventelin sanotaan rentouttavan, laskevan verenpainetta ja laukaisevan jännitystiloja. Ja tälläkin hetkellä haaveilen valiumista.

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.