Minä riitän


Aloitan syksyllä opiskelut Helsingin yliopistossa. Menin mieleisen alan pääsykokeisiin lukematta, harjoitusmielellä, enkä todellakaan olisi uskonut paikkaa saavani. Tässä toden totta huomaa sen, kuinka lukio on yleissivistävä koulutus. Vaikken saanutkaan huippupisteitä pääsykokeesta, se tiedonmäärä riitti avaamaan ovet korkeakouluun. Minusta tulee akateeminen.

Mä en juurikaan ole osannut iloita opiskelupaikasta. Koen, etten ole ansainnut sitä. Vein paikan joltakin toiselta, joka yritti tosissaan. Pänttäsi aamut illat, haki kymmenettä kertaa ja kävi ehkä överikalliilla valmennuskurssillakin.  Olin henkisesti valmistautunut välivuoteen ja tehnyt enemmän tai vähemmän kieli poskessa suunnitelmia. Typerää kun joku yliopisto pilasi ne suunnitelmat. Ei mun kuulunut päästä vielä kouluun!

Koulupaikan aiheuttaman tunnemyräkän myötä aloin pohtimaan itsekriittisyyttä, johon tiedostan syyllistyväni ihan jatkuvasti. Yritin kirjata viikon ajan ylös jokaisen mieleenjuolahtavan asian, jota minun pitäisi itsessäni muuttaa, joka minua itsessäni häiritsee, joka minussa on väärin. Listat levisivät puhelimesta paperille niin kylppäriin, makkariin, ruokapöydälle kuin Facebookiinkin (tosin ihan yksityiseksi tilapäivitykseksi.) Ja ne olivat surullista luettavaa. Kun syödessäni ruokapöydän itsekritiikkilista huutaa kovaa vieressä 

- mun käsivarret on niin paksut etten enää oikein voi käyttää toppeja
- huomasin näyttäväni lempikissamekossani nykyisin kamalalta, kun katoin tarkemmin peiliin
- miten nykyään ihan jokaisessa kuvakulmassa mun kaksoisleuat tursuaa?
 
oli projekti pakko lopettaa. Itsekritiikki on itseinhon muoto, ja se on todella rankasti läsnä mun elämässäni. Piti ottaa terveempi lähestymistapa, kritiikkilistan sijaan listaisinkin asioita, joissa olen riittävän hyvä ja taitava.

Omakehu on oikeasti vaikea asia mulle. Alkaessani listaamaan asioita, huomasin selitteleväni ja pyyteleväni anteeksi kauniita sanoja itsestäni. Minulla on kivat isot silmät, vaikka ne ovatkin liian syvällä päässä ja siristän liikaa toista silmää. Silmänalusetkin ovat aina järkyttävän tummat. Keneltä mun pitäisi pyydellä anteeksi? Vaatimattomuus on hyve, mutta senkin voi viedä liian pitkälle.

Omien hyvien puolien miettimisessä kesti kauan. Ajattelin tarkkaan joka kohtaa miettien, päteekö tämä asia oikeasti minuun. Havaitsin esimerkiksi, etten olekaan ihan niin empaattinen, millaisena olen halunnut itseäni pitää. Mutta olen kuitenkin fiksu, vaikken ole juurikaan uskaltanut itseäni sellaiseksi luokitella. Kaiken kaikkiaan hyvin puhdistava kokemus. Löysin kahdeksan asiaa, joita voin ilolla kutsua riittävän hyviksi ominaisuuksikseni:

  • Olen älykäs. En opi pänttäämällä, vaan sisäistämällä ja ymmärtämällä asiat. Mulla on loistava päättelykyky.
  • Myös yleissivistykseni taso on hyvä, tiedän paljon (joskus turhaakin) nippelitietoa, ja haluan ottaa itseäni kiinnostavista asioista selvää.
  • Tykkään ilahduttaa muita. Rakastan esimerkiksi laittaa ystävilleni ruokaa, viedä jotakin pientä tai itsetehtyä tuliaisiksi, tai vaikka tiskata kylässä ollessani. Minulle tulee myös todella hyvä mieli, jos voin jotenkin olla muille avuksi.
  • Innostun pienistäkin asioista, joihin muut suhtautuvat olankohautuksella. Moni on sanonut piristyneensä nähtyään mun lapsenomaisen innon.
  • Osaan soveltaa hyvää mielikuvitustani arjessa.
  • Olen spontaani. En tarvitse paljoa aikaa päätöksentekoon, enkä ala turhaan jahkailemaan ja empimään.
  • En pelkää mokaamista ja epäonnistumista, vaikka kaikki ei menekään aina putkeen. En esimerkiksi välttele vieraalla kielellä puhumista, vaan puhua pälpätän menemään välillä vähemmän täydellisesti. Osaan nauraa virheilleni.
  • Olen suvaitsevainen, muodostan mielipiteen yksilöstä hänen oman käytöksensä perusteella, en hänen edustamansa ryhmän.

123 kommenttia

  1. Hei mihin pääsit? Olin sun kanssa samassa pääsykokeessa ja pääsin just sinne paikkaan myös itse! Mietin että tuletko samaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon onnea opiskelupaikasta! Mä hain kahteen paikkaan joista toiseen siis pääsin, parin viikon päästä siis saat tietää tuleeko meistä opiskelukavereita :>

      Poista
    2. Haitko muualle kuin Helsinkiin?

      Poista
    3. En hakenut. Mä viihdyn täällä Helsingissä jonka takia hain opiskelupaikkoja vain täältä.

      Poista
  2. Sun älykkyydestä voi olla kyllä monta mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voi :D Niinkuin monesta muustakin ominaisuudestani.

      Poista
  3. Ettet vain "päässyt" avoimeen yliopistoon? Sinne kun pääsee kuka tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas, siksikö sen nimi on _avoin_ yliopisto?

      Poista
  4. Luin joitain kommentteja täällä, ja en ymmärrä että mikä hitto saa ihmiset käyttäytymään noin. En tiennyt kuka olet, joten Googlen kautta päädyin blogiisi. Et todellakaan ole ruma, päinvastoin. Et todellakaan vaikuta narsistiselta. Vaikutat kiltiltä ja ystävälliseltä nuorelta naiselta, sellaselta kenen seurassa olis miellyttävää keskustella. Toisin kun niiden, joiden keskusteluaihe #1 ja ainoa on muista paskan jauhaminen. Et oo ainoo kenen blogia näin systemaattisesti dissataan, ja noi ihmiset ei uskaltais yksin sanoo sulle yhtään mitään. Ne vaan menee massan mukana, koska niillä ei oo parempaa tekemistä, eivät uskalla, eivätkä halua kehittyä ihmisinä. Tai yksinkertaisesti ovat niin vajaaälysiä. Ja sinä olet ihana, muista se! Ja alan lukemaan jatkossakin blogiasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itse olet ihana kun löydät noin paljon hyvää sanottavaa!

      Poista
  5. Tarkoititko Helsingin avointa yliopistoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin sitä mitä kirjoitinkin. Helsingin yliopisto. Helsingfors universitet. University of Helsinki.

      Poista
  6. Darling, avoimeen yliopistoon ei ole pääsykokeita eikä oikeaan yliopistoon päästä yleissivistyksellä. Tsekkaisit faktat ennenkuin alat valehdella egonpönkitysmielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleissivistyksen rajat ovat abstrakti käsite. Sanotaan, että mä pidän yleissivistykseen monia niitä asioita jotka kuuluvat olennaisesti mun tulevaan opiskelualaani. Joku toinen ei välttämättä.

      Poista
  7. Miten tämä niin sanottu älykkyytesi ilmenee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyvyissäni oppia uusia asioita ja ymmärtää jo opittua.

      Poista
  8. Onneksi olkoon Iida, ihan mahtava homma! Olet paikkasi ansainnut, älä nyt höpöttele yhtään mitään muuta :)

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) pitää alkaa varmaan hiljalleen sisäistämään tämä.

      Poista
  9. Onko sulla oikeasti noin huono itsetunto että joudut korostamaan omaa kyseenalaista erinomaisuuttasi tälläisellä postauksella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea kysymys. Olen yrittänyt minuuttikaupalla keksiä sinulle vastausta, mutta tällä hetkellä ei leikkaa. Palaan tähän joku toinen päivä ajan kanssa.

      Poista
    2. Saanko vastata, kun mulla leikkasi heti? No, vastaan ilman lupaakin, sorry siitä. Jätä Iida tämä kommenttini hyväksymättä, jollet koe sitä asianmukaiseksi taikka aiheelliseksi, en pahastu siitä.

      "korostamaan omaa kyseenalaista erinomaisuuttasi"

      Mitä kyseenalaista erinomaisuutta siinä on, että ihminen keksii itsestään kahdeksan asiaa, joissa kokee olevansa hyvä? Etkö sinä, arvoisa anonyymi, löydä itsestäsi edes sitä kahdeksaa seikkaa, joista voisit itseäsi onnitella ja kehua? Jollet, niin suosittelen lukemaan tämän postauksen ajatuksen kanssa muutamaan otteeseen uudelleen. Ehkä sinäkin oppisit siitä jotain.

      Jos ajatellaan, että jokainen ihminen koostuu sadoista erilaisista ominaisuuksista, luonteen piirteistä, tavoista, tottumuksista, käyttäytymismalleista ja sekä ulkoisista- että sisäisistä piirteistä, on loogista olettaa, että jokaisessa ihmisessä on monin verroin enemmän kuin se kahdeksan asiaa hyvää. Se, että löytää itsestään hyviä puolia, ihan vähättelemättä, on minusta vain ja ainoastaan tervettä. Se että ihan muiden kuullen luettelee niistä hyvistä asioista kahdeksan, ei tosiaan ole mitään oman erinomaisuutensa korostamista. Minä kutsuisin sitä pikemminkin hyväksi aluksi.

      Poista
  10. Miksi sitten varastit opiskelupaikan sellaiselta, joka olisi ennemmin ansainnut sen? Niistä paikoista kun voi myös kieltäytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko pois, mulla oli pitkä dilemma punnitessa kahden vaihtoehdon välillä, ottaako paikka vastaan vai ei. Äiti ja enemmistö ystävistä olivat kannustavia, mutta omatunto kolkutti. Päätin lopullisesti vasta viimeisen mahdollisen tunnin aikana ottaa kyseinen opiskelupaikka vastaan :D

      Poista
  11. Onnittelut! Jos pisteet riittää niin silloin paikka on ansaittu!

    VastaaPoista
  12. Onneksi olkoon! Olen iloinen sun puolesta! :)

    VastaaPoista
  13. Ei sitten tullut mieleen luovuttaa se opiskelupaikka jollekin sellaiselle joka sen ansaitsee? Säälittävää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin sitäkin, mutta päätin ottaa vastaan. Ensi vuodeksi olisin joka tapauksessa lukenut ja päässyt sisään, nyt asiat tapahtuivat vaan vuoden liian aikaisin.

      Poista
  14. Yleensä on hienoa kuulla että joku pääsee opiskelemaan, MUTTA...
    Sinun puolestasi en kyllä voi olla iloinen. Et ansainnut tuota omilla taidoillasi, vaan vilpillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en sentään luntannut pääsykokeissa. Mulla kävi hyvä tuuri pääsykokeessa, kun tiesin kysytyistä asioista entuudestaan.

      Poista
    2. VMP! Vilpillä? Millä vitun vilpillä? Syyllistetäänkö myös kaikkia, joiden ei tarvinnut/jaksanut/halunnut lukea vaikkapa yo-kokeisiin? Hekään ei varmaan ole sit ansainneet lakkiaan.
      Kateus on kyllä todella rumaa.
      Mut onnea sulle Iida! Hyvin tehty!:)

      Poista
    3. Ilmeisesti ainoa oikea tapa päästä opiskelemaan on opetella pääsykoekirja mekaanisesti ulkoa. Muu on vilppiä.

      Kiitos sinulle onnitteluista!

      Poista
  15. Kerro nyt vähän että mikä tiedekunta vaikka ! Onnea paikasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ainakaan vielä, voi olla, että jätän opintoasiat kokonaan blogin ulkopuolelle. Kiitos sinulle onnitteluista!

      Poista
  16. Huh taas millaista itsekorostamista ja selittelyä miksi olet NIIIIN hirveän hyvä.
    Et ole muuta kuin epävarma ja epämiellyttävän oloinen itserakas tyhjäpää. Todennäköisesti kultalusikka perseessä syntynyt, koulukiusattu luuseri.

    VastaaPoista
  17. Onnea opiskelupaikasta! :)

    VastaaPoista
  18. Höpö nyt. Sinä olet opiskelupaikkasi ansainnut. Vaikka valinta ei juuri nyt tuntuisi 100% oikealta, niin opiskelu antaa kuitenkin paljon uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia. Tilallesi olisi voinut "joutua" myös joku sellainen, joka haluaisi jollekin ihan toiselle alalle tai olisi ehkä jopa sopimaton alalle. Eli niin tai näin, turha pohtia tuommoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä sanoistasi! Mä uskon olevani motivoitunut opiskelija kun opiskelut sitten alkavat. Tää uskomaton tuuri vaan pääsi yllättämään :D

      Poista
  19. Onnea hei! Melkein tuli sellainen fiilis, että voisin itsekin joskus vielä kokeilla pääsykoemenestystä. Haraan vastaan, koska en halua epäonnistua. Toisaalta en myöskään tiedä, mitä elämältä haluan. Mutta ehtiihän sinne vaikka nelikymppisenä.. :D

    Onneksi olkoon vielä kerran! Tosi mahtava juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun motiivina oli mennä pääsykokeisiin juurikin epäonnistumaan ja katsastamaan se kokeen rakenne, että osaisi ensi vuonna sitten lukea oikein - noi kaksi minne hain olivat juuri niitä aloja, mitkä kiinnostavat. Sitten kysymykset olivatkin helppoja ja katsoin mihin omat tiedot riittävät. Riittivätkin sitten paremmin kuin hyvin :) Rohkeasti vain kokeilemaan ja kiitos onnitteluista!

      Poista
  20. Pääsitkö lääkikseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en, sinne tuskin kukaan lukematta pääsee :D Lääkis ei ole ihan mun paikka, haluaisin opiskella siellä tyyliin pelkkää anatomiaa.

      Poista
  21. Mä en jaksa uskoa että pääsit mihinkään. Et vaikuta niin älykkäältä tyypiltä että selviäisit "yleissivistykselläsi" mistään pääsykokeista. Jos olet noin laiska ettet viitsi edes lukea...

    Jos olet päässyt sisälle yhtään mihinkään, Suomen yliopistojen taso on todella surkeassa jamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen samaa mieltä kanssasi. Nyt Helsingin yliopisto romahtaa kaikissa maailman rankingeissa ihan vain sen takia kun mä pääsin sisään.

      Poista
    2. Kiitos, purskahdin ääneen nauramaan :D

      - A

      Poista
  22. Onnea opiskelupaikasta :)

    VastaaPoista
  23. No mikset voinut vain lukea pääsykokeisiin niin kuin kaikki muutkin? Sen sijaan nolaat itsesi koko Suomen kansan edessä julistamalla omaa laiskuuttasi kun et VIITSI lukea pääsykokeisiin. Tiesitkö että dekaanisi voi evätä opiskelupaikkasi tämän blogikirjoittelun perusteella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on takana todella rankka kevät, enkä edes tiennyt saanko lukiota pakettiin vielä täksi kevääksi. Pääsykokeisiin lukemiseen ei yksinkertaisesti ollut aikaa. Koska pääsykokeisiin osallistuminen on kaiken lisäksi ilmaista, miksei sinne voisi mennä lukemattakin? Olisin voinut ihan yhtä hyvin vastata piirtämällä kissan, mutta päätin yrittää. Suunnitelmissani oli hakea tosissaan sitten keväällä 2017.

      Poista
    2. Luen tätä blogia ensimmäistä kertaa ja olen järkyttynyt kommentoinnin tasosta. Miksi täällä on näin paljon roskasakkia kirjoittelemassa? En huomaa blogissasi mitään erityistä, mikä selittäisi tämän ilmiön.


      Tälle yhdelle älykölle kysymys: miksi ihmeessä dekaani haluaisi evätä opiskelun henkilöltä, joka selkeästi sopii alalle oikein hyvin (pääsykoemenestyksestä päätellen)? Sinulta itseltäsi ainakin taitaa puuttua yliopisto-opinnoissa vaadittava looginen päättelykyky täysin.


      Ei maailma sitä paitsi toimi niin, että se, joka eniten yrittää, voittaa. Ei, vaan se, joka on paras, voittaa. Tästä on turha rankaista niitä, jotka ovat luonnostaan parempia kuin muut. Tai niitä, jotka ovat päässeet samaan lopputulokseen eri tavalla kuin suurin osa muista onnistujista.


      Kukaan muu täällä ei ole nolannut itseään kuin sinä ja muut kateelliset haukkujat. Toivon kovasti, että kasvatte vielä ihmisinä, koska yläasteikäisen henkiselle tasolle jääminen olisi melko surullista. Kiusaaminen on häpeällistä. Ette varmaan edes ymmärrä sitä, koska älynlahjanne eivät riitä. Olen pahoillani olemassaolostanne, sillä maailma ei kaipaa tyhmiä ja ilkeitä ihmisiä. Yksinkertaisille yksilöille voi yhteiskunnassa löytyä montakin sopivaa paikkaa. Teidän kaltaistanne ihmiskuonaa sen sijaan ei tänne tarvita.


      Bloggaajalle tsemppiä opintoihin, nauti opiskelusta. Yliopistoaika on mahtavaa ja itsensä kehittäminen palkitsevaa. Oli alasi mikä tahansa.

      Poista
  24. Enpä voi olla iloinen opiskelupaikastasi. Kuten itsekin sanoit, et ole sitä ansainnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, kuten yllä jo sanottiin, jos pisteet riittää niin sitten opiskelupaikka on ansaittu!:) Ei ole kyllä millään tapaa bloggaajan vastuulla, että joltakulta jäi nyt paikka saamatta. Niin se menee joka vuosi, että joillain riittää ja joillain ei riitä pisteet sisäänpääsyyn. Jos ei päässyt opiskelemaan, on syytä itse katsoa peiliin ja tehdä seuraavalla kerralla asioita eri tavalla, eikä syyttää muita ihmisiä!:D Onnea bloggaajalle, mäkin pääsin tänä vuonna yliopistoon ja odotan kyllä innolla akateemista tulevaisuutta :3.

      Poista
    2. Pakko ei ole iloita, mutta elämä käy aika nopeasti tympeäksi jos ei voi olla iloinen minkään puolesta :)

      Poista
    3. Ja kiitos sinulle, Sanni! Sisäänpääsy on tosissaan monen tekijän summa, kun siihen otetaan vielä yo-kirjoitusten pisteetkin päälle. Hauskoja tulevia opintoja sinulle :)

      Poista
  25. En lue blogiasi ja tyylimme ja intressimme ovat muutenkin ihan erilaiset, mutta ajauduin tänne sattuman kaupalla ja en voi kuin puistella päätä kommentteja lukiessani. Ihmiset, ihan oikeesti! Sairasta tulla tuolla tavalla lyttäämään ja haukkumaan oman paremmuuden pönkittämiseksi. Te varmaan oottekin ite niin saatanan täydellisiä, ootte päässyt kouluihinne ykkösyrittämällä ja lukematta? Mä oon opiskellut useammassa oppilaitoksessa niin Suomessa kuin ulkomailla ja päässyt myös aina sisään ensiyrittämällä lukematta tai todella vähällä lukemisella. Nytkin opiskelen liiketaloutta ammattisurkeassa, koska oon liian paska kauppikseen (enkä häpeä myöntää sitä), mut pääsin silti ekonomien hommiin jo opiskeluaikana, koska oon muutoin niin vitun hyvä (enkä häpeä myöntää sitäkään). Varmaan nakertaa?

    Iidalle paljon, paljon onnea kouluun pääsystä, äläkä tuhlaa ajatustakaan sille, ettet ois ansainnut paikkaa! Jos pisteet riitti niin ansaitsit! Se on hieno saavutus, sillä Helsingin yliopistoon ei pääse kuka tahansa, oli ala mikä hyvänsä. Mulla myös kokemusta. Tsemppiä opiskeluihin! :) Haukkujille: Hankkikaa elämä, mielekästä tekemistä, apua tai vaihtoehtosesti hajotkaa surkeuteenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en osannut edes kuvitella ennen kuin kirjoitin tämän postauksen, että opiskelupaikka voi olla niin kuolemanvakava asia. Kaikki eivät voi päästä sisälle just sinne minne tahtoisivat. Olisi varmaan taas kannattanut miettiä uskallanko kertoa henkilökohtaisista asioista blogissa - ne herättävät aina absurdin viharyöpyn. Kun en edes halunnut jakaa postauksen pääroolia koulupaikalle, vaan oman itseni kunnioittamiselle ja arvostamiselle :D Kiitokset sinulle tsempeistä!

      Poista
  26. Tässä olikin tarpeeksi. Kiitosta et ansaitse joten haista vittu ja hyvästi!
    Ex-lukija

    VastaaPoista
  27. Älä välitä noista jotka sanoo ettet ansaitsis sitä paikkaa! Sä vedit paremmin pääsykokeissa kun jotkut muut, joten paikka on sun. Ihan sama kuka valmistautu pääsykokeisiin eniten. Onneks olkoon vielä! <3 -j

    VastaaPoista
  28. Tympeitä tyyppejä täällä :( Onnea opiskelupaikasta! Oot ansainnut sen ihan yhtälailla kuin kaikki muutkin sisäänpäässeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä veikkaan, että moni luulee mun vähättelevän muita sisäänpäässeitä, mitä en todellakaan halunnut tehdä. Siitä tämä nega.

      Poista
  29. Enpä ole aikoihin lukenut mitään yhtä säälittävää. Avoimeen yliopistoon ei ole mitään pääsykokeita, ketä yrität kusettaa. Kuka maksaa kurssimaksusi? Sossu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä mä olen sanonut että alan opiskelemaan avoimessa? Jos et pysty uskomaan, se ei ole minulta mitenkään pois.

      Poista
  30. Avoimeen ei ole pääsykokeita eikä opiskelijavalintaa. Miksi siis kirjoitat pääsykokeista, ottaneesi opiskelupaikan vastaan tai vieneesi paikan toiselta? :'D mäki pääsin Helsingin yliopistoo, mutta en avoimeen ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon onnea sinullekin opiskelupaikasta! Meillä on sitten sama opinahjo.

      Poista
  31. Sisäänpääsykirje julkisesti näkyviin. Muuten kukaan ei usko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittäiskö 'Onneksi olkoon, Iida'-sähköposti?

      Poista
  32. Sinä riität. <3 onnea opintoihin!

    VastaaPoista
  33. Vai ettäkö kivat ja isot silmät. Sokeakin huomaa että sun silmissä on jotain karmealla tavalla pielessä, hyi vittu kuvottavan näköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun silmillä näkee, vieläpä poikkeuksellisen hyvin. Se on tarpeeksi, eikä niissä ei ole mitään pielessä.

      Poista
  34. Onnittelut, loistavaa! Jos opiskelupaikka aukeaa lähestulkoon pääsiskirjoja pänttäämättä se tarkoittaa sitä, että ala on sinulle juuri oikea. Olet tietoisesti tai tietämättäsi imuroinut tietoa alasta jo lukiossa ja "siviilissäkin", ja todennäköisesti perustietosi kattavat siis pääsykoekirjojen verran tavaraa, ainakin. Mahdollista, että enemmänkin.
    Ja siksi kiinnostuksesi alaan on taattu, ei pelkän opiskelupaikan tarpeessa herätetty, ja menestys opinnoissa on hyvissä kantimissa.
    Hauskaa yo-elämän aloitusta ja uuden löytämisen iloa sinulle!

    T: humanistimummo viime vuosisadalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätin varmaan jo vuosi sitten, että lukion jälkeen opiskelen vain ja ainoastaan itselleni mieluisia asioita. Tämän takia mulla oli hyvät pohjatiedot molempiin pääsykokeisiin mennessä, joiden ansiosta tuo toinen suoritettu pääsykoe johti opiskelupaikkaan.

      Suurkiitokset sinulle tsempeistäsi!

      Poista
  35. Onnea opiskelupaikasta! Olet aivan varmasti paikkasi ansainnut :) Toiset pääsevät sisään helpommin ja toisilta se taas vaatii hurjasti töitä. Ei sillä ole väliä millaisella työmäärällä pääset kouluun, tulet olemaan siellä ihan yhtä oikeutetusti kuin kaikki muutkin :) Tsemppiä opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosissaan, varsinaisten opintojen alkaessa nähdään lopulta mille tasolle riitän ja kuinka paljon työtä se vaatii :) Mä en pelkää epäonnistumista, mutta en aio myöskään lusmuilla enää yliopiston kanssa. Opiskelen vihdoinkin jotain itselleni mielekästä!

      Poista
  36. Paljon onnea opiskelupaikasta! Ihan käsittämättömiä ovat jotkut kommentit täällä. Totta kai olet ansainnut paikkasi. Minäkin olen aikoinani saanut kuulla monia ikäviä kommentteja, kun olen opiskellut monia eri aloja. Kuvittelen itsestäni liikoja ym. Tärkeintä on kuitenkin vain se, mitä itse haluat ja mistä olet kiinnostunut.

    Äläkä sitä murehdi, että tilaisuus tuli "liian aikaisin". Elämä aina välillä yllättää. Sellaisistakin tapahtumista, joista ensin ajattelee, että äh, miksi näin kävi ja miksi nyt, saattaa tulla niitä aivan erityisen hyviä :)

    Kaikkea hyvää sinulle opintoihin ja elämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä tosissaan osaa yllättää! Useimmiten olen universumin pahin vihollinen, mutta välillä risukasaankin paistaa :D Kiitos paljon sinulle tsempeistä ja kauniista sanoista!

      Poista
  37. Tiedätkö mitä Iida. Mä en edes lue sun blogia säännöllisesti, syystä että en ole sinänsä kiinnostunut tästä maailmasta. Mutta muutaman helvetin ilkeän nettikeskustelun innoittamana päätin tulla tsekkaamaan ja vaikutat todella mielenkiintoiselta ihmiseltä. Ja vahvalta. Ja siltä että sulla on itsetunto kohillaan :) Vaikka lukematta sisään pääsitkin niin eihän se kerro kuin siitä, että sulla on perustieto ollut aika 10/10 - helvetin hieno homma. Onnea mielettömästi kouluun pääsystä ja nauti siitä! Vaikka se ei tälle syksylle suunnitelmissa ollutkaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi! Tuli hyvä mieli kun luin :)

      Poista
  38. Onnea opiskelupaikasta, hieno juttu! :)

    VastaaPoista
  39. Voi olla että on kylmää kyytiä sitten kun pitää tosissaan opiskella kun sun motivaatio on jo nyt näin huippuluokkaa. Toisaalta ei siellä avoimessa ole mitään aikavaatimuksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Motivaation näkee sitten kun opinnot alkavat. Nyt tosissaan pääsykokeissa motivaatio on ollut "näin huippuluokkaa", koska mulla oli ihan muita suunnitelmia tälle syksylle.

      Poista
  40. Haluaisinpa nähdä miltä nuo ihmiset näyttää, jotka tosissaan uskoo sun päässen sisään mihinkään yliopistoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun blogiani saavat kaikki lukea ja kommentoida anonyymisti halutessaan. Niin uskovaiset kuin epäuskoisetkin.

      Poista
  41. Miksi esität noin paljon? Vihjailet lääkiksestä ja annat ymmärtää muuta mitä totuus on, ihan helvetin säälittävää settiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole omasta mielestäni vihjaillut mitenkään lääkiksestä. Olen toki joskus aiemmin blogissani maininnut, että minulla on intressejä lääketieteeseen, mutta niin myös esimerkiksi historiaan, taiteisiin ja kieliin.

      Poista
  42. Mitä järkeä sun on myöntää ettet tehnyt mitään sisäänpääsyn eteen ja sitten itket täällä kun kukaan ei arvosta sinua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä itke, enkä välitä siitä, että kaikki eivät arvosta. Postauksen pointtina oli jokin ihan muu kuin mun mitääntekemättömyys.

      Poista
  43. Jos jollekin alalle on mahdollista päästä "lukematta sisään", niin se kertoo ainoastaan kyseisen alan olemattomasta vaatimustasosta, ei niinkään sinun hyvin kyseenalaisesta älykkyydestäsi. Järkevää toitottaa omalla naamalla julkisesti kaikille, että pääsi opiskelemaan luuserialaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En väittäisi mun hakukohteitani olemattomiksi vaatimustasoltaan. Toiset toki arvostavat eri aloja, niitäkin, joihin on oikeasti helppo kenen tahansa päästä sisään pienellä vaivalla.

      Poista
  44. Onnittelut opiskelupaikasta! :)

    VastaaPoista
  45. Deittailetko muuten sitä miestä, jonka kanssa riitelit lauantaiyönä bussissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en :D Kyseessä oli yksi mun parhaimmista ja rakkaimmista ystävistä. Eikä me riidelty, me keskusteltiin.

      Poista
  46. Siis mitä ihmettä oikeasti, en meinaa uskoa silmiäni! Aivan hirveää kommentointia, miten joku VIITSII olla noin kuvottava?!? Miksi sitä negativisuutta on levitettävä tieten tahtoen? Mitä iloa joku saa haukkuessaan toisen ulkonäköä? En vain ymmärrä. Ja opiskelupaikan mollaaminen - really? Huh huh. En suna Iida jaksaisi hetkeäkään näin tyhjämielisten ihmisten kirjoituksiin vastailla huumorilla.

    Mutta, onnea opiskelupaikasta. Et vienyt sitä keltään oikeudetta, sillä opiskelupaikat jaetaan tietämyksen, ei lukutuntien perusteella. Tsempit opintoihin! :)

    VastaaPoista
  47. Mikä on tulevan opiskelupaikkasi sisäänpääsyprosentti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysinköhän mä oikeat tilastot :D
      Sanotaan, että tämän vuoden prosentit vaihtelevat viiden ja viidentoista välillä noissa kahdessa, joihin hain.

      Poista
  48. Paljon onnea opiskelupaikasta! Aivan mahtava suoritus, älä suostu edes ajattelemaan muuta!

    Tämä postaus oli minusta muutenkin tosi fiksu ja oivaltava. Sä olet selvästi tehnyt itsetutkiskelua ja oppinut jotain tärkeää. Minäkin opin jotain aika tärkeää, nimittäin sen, että ei tarvitse vähättelemällä vesittää sitä hyvää, mitä itsessään näkee.

    Mä lakkasin perjantaina kynteni uudella lakalla, kun vihdoin ja viimein olin ne saanut mieleiseeni mittaan. Siinä kynsiäni ihastellessani huomasin ajattelevani, että onhan noi mun sormet kuitenkin tollaset valkoiset ja paksut nakit. Niin kuin siskonmakkarat kynsilakalla. Just... Ei näin! Mulla on just sopivan mittaiset kynnet ja hienon väristä kynsilakkaa. PISTE. Ja sulla on muuten isot ja kauniit silmät. PISTE. Ei mitään vaikkoja ja muttia tähän perään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveän harva edes luki koko postauksen loppuun, ja ymmärsi pointin. Moni takertui vain väittelemään ansaitsenko päästä kouluun vai en :D

      Toi omien hyvien puolien vähättely on jotenkin niin perisuomalaista. Ja jos uskaltaa korostaa olevansa hyvä jossakin, se on heti ylimielistä jonkun mielestä. Aika surullista.

      Poista
  49. Huh mitä kommentteja ihmisiltä, nostan hattua sun asenteelle! Kill them with kindness.
    Onnea opiskelupaikasta!

    VastaaPoista
  50. Onnea opiskelupaikasta mikä sinusta tulee isona? t.Jani-75

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta piti tulla hävittäjälentäjä. Oon siihen hommaan liian rajoittunut vertikaalisesti, enkä ole vieläkään keksinyt toista vaihtoehtoa.

      Poista
  51. Alatko opiskella saksaa vai venäjää? Etkö osaakin niitä semi hyvin ennestään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kumpaakaan. Alan opiskelemaan jotakin sellaista, mitä en ole aiemmin opiskellut.

      Poista
  52. Onnea opiskelupaikasta, tervetuloa yliopistolle! :) Olisi kiva törmätä suhun keskustakampuksella, mutta saatathan sä olla jossain muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuu veteleen hihasta jos satut näkemään :)

      Poista
  53. Haitko muuten lukemaan historiaa? :)

    VastaaPoista
  54. Haitko kemiaan tai matematiikkaan?

    VastaaPoista
  55. Miksi sinulla on tarve nostaa itsesi muiden yläpuolelle? Olet todella säälittävä, et ole oikeasti yhtään mitään. Mua hävettäisi olla ruma elämänkoluluuseri, joka yrittää pönkittää egoaan tälläisellä paskablogilla.

    VastaaPoista
  56. Kuten onneksi useampikin järkevä ja ajatteleva lukija on kommentoinut, ansaitsit paikkasi. Jos päihittää muut hakijat minkä tahansa aineen pääsykokeessa vähällä lukemisella, kertoo se siitä, että ala on sinulle tarkoitettu. Ko. aineen valintakokeissa pärjääminen kielii tietystä harrastuneisuudesta, yleensä jopa vaatii sitä. Tuon harrastuneisuuden ja soveltamiskyvyn puute on tiputtanut monet juurikin "mekaanisesti pääsykoekirjan ulkoa opetelleet" sinun taaksesi pisteissä, jotka siis olet itse koekysymyksiin vastaamalla kerryttänyt.

    Suuret onnittelut opiskelupaikasta, ja tsemppiä yliopisto-opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei pääsykokeista tyylipisteitä jaeta - onneksi! Kiitokset tsempeistä, niitä tullaan vielä tarvitsemaan.

      Poista
  57. Eikö sua yhtään pelota, että et saa töitä tulevaisuudessa luuserikoulutuksesi vuoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pelota. Mulle työnteko ei ole elinehto, ja jos en saa oman alan töitä, aina joku suojatyöpaikka löytyy. Tai sitten alan kotirouvaksi.

      Poista
  58. No kerro nyt edes minkä värisissä haalareissa vietät seuraavaa vappua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minkään värisissä :D En oo koskaan ymmärtänyt mitä hauskaa siinä haalaripelleilyssä on, ja siihen en kyllä tule lähtemään mukaan.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.