Little acts of kindness


Pyrin olemaan kiltti ihminen. Varsinkin näin joulun korvalla. En niinkään lahjankiilto silmissä, vaan puhtaasti tehdäkseni joulusta lämpimämmän ja iloisemman. Tutuille on helppoa olla kiltti, kun tuntee toisen ja tietää, miten onnistuu ilahduttamaan. Mutta minä haluan olla kiltti myös ventovieraille. Koska siitä tulee parempi mieli. Listaan tähän postaukseen viisi helppoa ja kilttiä tekoa, jotka sopivat toteutettavaksi myös muulloin kuin joulun aikaan.

1. Lahjoita löytöeläintalolle 
En ole varmaan ainoa, jolle eläimet ovat heikko kohta. Aina välillä perkaan kotona kaappeja, ja kyselen myös lähipiiriltä esimerkiksi ylimääräisiä vanhoja lakanoita ja pyyhkeitä, joita varmasti useimmat eläinsuojeluyhdistykset ottavat vastaan löytöeläinten makuualustoiksi. Myös ruokalahjoitukset kelpaavat. Oma kissani on valitettavan nirso, ja liian monta kertaa uutta kuivaruokaa kokeillessa on saanut huomata, ettei se kelpaa. Onneksi löytökissoille maistuu!



2.Yllätys posteljoonille 
Tämä on suvun tapa. He antavat posteljoonille ihan paketin, mä sysään käteen joulukortin aina tässä joulunalusviikolla. Varsinkin syrjäseudulla sama postiljooni saattaa olla vuosia vastuussa tietyn talon posteista, eli käytännössä hänet voi laskea hyvänpäiväntutuksi. Ja hei, vaikka onkin trendikästä just nyt haukkua postia kaikkien kadonneiden joulupakettien aiheuttamassa mielipahamyräkässä, ei se ole yksittäisen postinkantajan syytä!



3. Sano kehu ääneen 
Kuinka moni tekee positiivisia havaintoja toisista ihmisistä julkisilla paikoilla kulkiessaan? Esimerkiksi sellaisia, että onpa tuolla henkilöllä kiva takki/meikki/sylikoira? Tuon kehun voi ihan hyvin lausua ääneen sille tuntemattomalle! Mulla olisi henkilökohtaisesti opittavaa tuosta satunnaiskehujen vastaanottamisesta. Harmittaa jälkeenpäin kun yleensä jäädyn siinä tilanteessa, enkä osaa muuta kuin mutista kiitoksen. Siinä jää sitten miettimään voiko toi ihminen olla tosissaan vai oliko kyseessä kettuilua ja "kiva" tarkoittikin suomeksi järkyttävää... Kun ajatustehtaani lopulta tulkitsee kehun vilpittömäksi, mulla on loppupäivän todella hyvä mieli. Samaa hyvää mieltä haluan levittää ventovieraillekin.



4. Hymyile!!
Mä tiedän että mulla on tosi tyly ja tympeä perusilme, siksi pyrinkin julkisilla paikoilla kulkiessani hymyilemään. Saatan ottaa katsekontaktia ja hymyillä suoraan päin vieraan naamaa. En jaksa välittää minä friikkinä jotkut saattavat minua pitää, sillä oma paha mieleni murtuu kun saan joltakulta aidon hymyn.



5. Jätä kanssamatkustajalle lukemista 
Ostan usein pokkareita ja aikakausilehtiä, joita ei turhaan viitsi hillota pienehkön kodin rajallisessa hyllytilassa. Mulla on tapana jättää kirja tai lehti junaan, usein varustettuna post it-lapulla tyyliin hyvää matkaa! tai sivulla 42 loistava artikkeli asiasta x.

20 kommenttia

  1. Tekopyhä postaus. Sulla taitaa olla liian suuret luulot itsestäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä ole koskaan itseäni minään pyhimyksenä pitänyt.

      Poista
  2. Ootko ottanu tää postaus+ ig selfiet yläviistosta et kukaan ei huomais et oot lihonut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, kuvat on ottanut mua reilusti pitempi ihminen jolloin yläviisto on ainoa mahdollinen perspektiivi. Kenellekään enää tuskin tulee yllätyksenä se, että mä lihon lihomistani.

      Poista
  3. Ai pyrit olemaan kiltti? Sähän olet kusipää pahimmasta päästä. Hullu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millainen sitten olisi sellainen hyvän pään kusipää? Aistin tässä lievää paradoksaalisuutta.

      Poista
  4. Hyvää joulua:) t.Jani-75

    VastaaPoista
  5. Eipä sun hymy mitään kaunista katsottavaa ole. Oot aika mielenvikaisen näköinen kun hymyilet, ehkä se perusilme olisi kuitenkin parempi?

    VastaaPoista
  6. Mikä on Idan lempi joululaulu? :)

    VastaaPoista
  7. Mitä Ida sai joululahjaksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkkia :D Ei noi joululahjat oo jotenkaan oikein enää aikuisten juttu.

      Poista
  8. Sulla on tosi kauniit silmät :)

    VastaaPoista
  9. Oikealla yläluokalla ei ole hervottomia lolloja, vaan keskikokoiset, mutta muotovaliot rinnat. Isotissisyys on wt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :C rintojen koon takiako nyt sitten menetän yläluokkatittelini? Palautuuko se, kun käyn pienennysleikkauksessa?

      Poista
  10. Hei kiva postaus :) joillai kirjastoilla on kivoja sellaisia tuo yksi, ota yksi -kaappeja myös, tykkään niistä. Tuli mieleen tosta kirjajutusta :) hyvää, ellei parempaa uutta vuotta 2017 sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaakin kivalta ja toimivalta jutulta! Toivottavasti tuollainen leviää mahdollisimman moneen kirjastoon :)

      Hyvää tätä vuotta sinullekin!

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.