Mitä minä voin tehdä?

Klikkaa tarvittaessa kuva isommaksi, se demonstroi hyvin kuinka syvällä rasismi todellisuudessa onkaan meidän länsimaisessa kulttuurissamme.

Viime päivät media on kuohunut BLM-kampanjoinnin puolesta ja syystäkin. Ihmisissä on herännyt ihailtava aktivismi ja tekemisen meininki tämän seurauksena. Suunnitellaan mielenosoituksia. Vinkataan ei-valkoisia pienyrittäjiä. Mutta mitä minä voin tehdä omassa valkoisen etuoikeutetun asemassani? Fatimalta löytyy ig-tv-osiosta tuore live aiheen tiimoilta. Kannattaa katsoa se, hän tietää mistä puhuu.

Itse en aio osallistua keskiviikon miekkariin. Osittain sen takia, että liikkuminen näin polvirikkona on edelleen aika vaikeaa, osittain myös koronariskin takia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jäisin möllöttämään jotenkin toimettomana tämän antirasismikampanjan kaivatessa jatkuvasti lisää tiedottamista.

Olen viime päivinä esimerkiksi allekirjoittanut vetoomuksia, kuten Justice for George Floyd ja Justice for Tony McDade. Ihmisoikeusrikoksiin ei voi ikinä puuttua tarpeeksi. Ilmoittauduin juuri Itä-Suomen yliopiston Antirasismin perusteet-verkkokurssille. Yksi asia, jossa voisin todellakin skarpata on meillä Suomessa vallitsevan rasismin vastustaminen. Someaktivismi on merkittävä teko tänä päivänä, mutta sen ei pitäisi jäädä ainoaksi teoksi.Yksi hyvä kotimaisella kentällä toimiva feministinen ja antirasistinen järjestö on Fem-R

Sen sijaan että syöksyisin suunapäänä puolustamaan mutta enhän minä koskaan.. olen hiljaa ja kuuntelen. Enkä vastusta #blacklivesmatter-kampanjaa jollakin #alllivesmatter-spämmillä. Mikä helvetin järki on lähteä vähättelemään rasismia kokeneen henkilön kokemuksia? Omassa ajattelussa riittää aina kehitettävää, ja tämän suhteen aion olla aktiivinen. Koskaan ei tulla valmiiksi. Asioista on otettava jatkossakin selvää.

Huomenna sosiaalisessa mediassa on tarkoitus kampanjoida asian puolesta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, Instagramiin postataan musta kuva #blackouttuesday-hashtagilla varustettuna, ja oma sosiaalisen median tykittäminen jätetään tiistaina välistä. Näin annetaan julkaisutilaa tärkeille aiheille asian tiimoilta ja heille, jotka harvemmin saavat äänensä kuuluviin. Mä koen vähän ristiriitaiseksi oman tulevan solidaarisuudenosoitukseni, mulla on esimerkiksi käynnissä 30-päiväinen musahaaste nyt kesäkuun ajan. Olenko liian tekopyhä jos en hiljennä omaa kanavaani sataprosenttisesti? Osallistuvatko vaikuttajat tähän, ja pystyvätkö he hiljentämään kanavansa esimerkiksi sovituilta yhteistöiltä?

Hyvä lukuvinkki asian tiimoilta on esimerkiksi Layla F. Saadin Me and White Supremacy. Otan ilomielin muitakin lukuvinkkejä vastaan, koska kuten jo sanoin, omassa ajattelussakin riittää kehitettävää. Sivistän mieluusti itseäni tämän osalta.

2 kommenttia

  1. Jos tää on parasta mihin bloggaajana pystyt niin eipä anna susta hääppöistä kuvaa. Mitä konkreettista teet? Et viitsi koronan takia lähteä mielenosoitukseen, mutta voit kuitenkin mennä siiderille terassille hankkimaan koronan? Sori vaan mutta tälläiset nollapostaukset ei tuo itse kampanjalle mitään arvoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä olla armollinen mulle. Mä vasta opettelen.

      En lähtenyt mielenosoitukseen myöskään sen takia, koska mun polvi ei yksinkertaisesti vielä kestä mitään marssimista. En tosin ole vielä sinne terassillekaan vielä mennyt.

      Tämä on tällä hetkellä parasta, mihin tämän tason bloggaajana pystyn. Ehkä lähitulevaisuudessa vielä pystynkin antamaan itsestäni enemmän.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.