Aamulimoncellolla Salernossa

Turistioppaat tarjoavat Salernonlahden alueelle on muutama täsmävinkki: vieraile Positanossa, Amalfissa ja juo limoncelloa. Meille Salerno toimi lähinnä vain kulkuvälineenvaihtopisteenä matkalla Paestumiin ja Pompejiin, joten limoncello oli juotava lennosta. Eikö aamuyhdeksän ole ihan normaaliaika aamudrinksulle? Ilmeisen arkipäivää paikallisille, tilaamani pikkiriikkinen limoncello cappuccinon rinnalle ei saanut kenenkään ilmettä värähtämään kahvilassa.



Juoksimme pitkin avaraa rantabulevardia. Täällä olisi mukava kuljeskella ajan kanssa, ehkä gelato kourassa. Varsin pelkistetyssä kirkossa oli väkeä kuin meressä kaloja, taisi olla jonkun pyhimyksen syntymäpäivä. Löysimme likaisia, mutta sympaattisia pikkukujia, joita pitkin on mukava harppoa. Seinämaalauksia ja ruukkupuita. Täällä voisi Huhujen mukaan Salerno on paljon puhtaampi kuin moni muu etelän kaupunki, mutta en ole tutustunut Etelä-Italiaan tarpeeksi voidakseni tehdä samoja johtopäätöksiä. Viime yö Paestumissa oli eteläisintä kokemaani Italiaa.



Megarasvainen, uppopaistettu pizza fritta on ilmeisesti Salernon paikalliserikoisuus. Pikaruokapitsassa on vain tomaattia ja juustoa "täytteenä" ja se on syötävä tuoreena ja kuumana. Jo kaksi palaa kävi lounaasta!



Salerno ei ilmeisesti ole turistien ykkössuosikki ja jäänee pittoreskimpien rannikkoserkkujensa varjoon. Näen Salernon mukavan oloisena tukikohtana, mikäli kaipaa budjettiratkaisua ja päiväretkitoteutusta hurjista hinnoistaan tunnetuille Positanolle ja Amalfille. Ehkä tartun tähän vinkkiin vielä joskus itsekin, sillä tässä tapauksessa haluan totella turistioppaita: nuo rannikkokohteet on vielä koettava!



Nähdä Napoli ja kuolla on sanonta, jonka alkuperä on jäänyt historian hämärään. Kaupunki tuli tänään koettua, Salernon kaltaisena ohikulkupaikkana. Aikaa ei ollut edes pitsalle! Kuolema saa odottaa, sillä napolilainen pitsa Napolissakin on vielä koettava.

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.