Nimettömät päivät

 Ei, kaikki hiukset eivät ole ihan vielä lähteneet, vaikka kuva antaakin hyvää osviittaa miltä näyttäisin kaljuna.
  


Mä olen syntynyt jouluaattona, joka oli pienelle lapselle karu juttu. Suoranainen itkun paikka, kuten melkein jokaisen syntymähetki. Mun syntyessä juuri jouluaattona itki paitsi vastasyntynyt allekirjoittanut, myös äiti (kivusta, koska olin lihava vauva) ja kätilö, koska syntymäpäiväni oli yksinkertaisesti julma. Tätä surkeaa syntymäpäivää on kautta vuosien kompensoitu juhlimalla nimipäiviä. Iidanpäivää aina 14. syyskuuta, toisinaan myös Lotanpäivää 12. toukokuuta. Pikkutytön prioriteettina oli saada paljon lahjoja. Kiitos ovelille vanhemmille, jotka antoivat yhdysnimen. Muuta iloa siitä ei ole koskaan ollutkaan.

Vaan tänä vuonna juhlia ei tullut. Haasteellisen elämäntilanteeni takia en pystynyt niitä järjestämään. Kun vakituiset nimipäivävieraat eli sukulaiset asuvat Lahden ympäristössä, Helsinkiin on suorastaan mahdoton lähteä. Tämän etukäteen tienneenä en edes kutsunut ketään. Nimipäivät peruttu. Äitikulta ja isäkulta sentään muistivat tekstiviestillä, kummitäti oikein kortilla. Kissakortilla!

Väinökin muisti mun nimipäivät, ja osti mulle jopa erittäin mieluisan yllätyslahjan. Jarkko Ruudun elämäkerran, heti ilmestymispäivänä. Mun läsnäollessa. Mun Stockmannin kanta-asiakaskortilla. Ja halusi mokoma vielä lukea sen ennen mua, the nimipäiviin kun oli ostohetkestä lähes kaksi viikkoa aikaa. Mä sain koskea tuohon vasta tänään, nimipäivät kun eivät sattuneet olemaan vielä ostopäivänä. Kierrätys on uusi musta!

57 kommenttia

 1. Hyi hitto toi kuva :O ootko miettinyt peruukkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä, ootan tätä innolla :D Sitten kun hiukset lähtee, aion sovitella kymmeniä eri peruukkeja ja katsoa mikä näyttäisi miltäkin. Haluan kokeilla vähintään mustaa flapper-tukkaa ja pitkiä punaisia kiharoita.

   Poista
 2. Kalju ei kyllä sovi sulle yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvalle naiselle sopii, mutta aina ei voi valita.

   Poista
 3. Kyllä sulle kaljukin sopii, vielä kun olet rohkea nainen niin mikäs jottei! :) Mutta toisaalta jos hiukset ohenevat tai lähtevät kokonaan, niin osta ihmeessä parikin peruukkia, oman näköisesi vaalea ja sitten joku ihan muu (tyylikäs silti). Joku vähän tummempi eteenpäin pitenevä polkka esim? Saa sitä rankasta elämäntilanteesta huolimatta vähän repästä ja leikkiä, eikö niin? :) Oletko varma että hiukset lähtee? Tsemppiä Iida, oli sun hiustenlähdön syy sitten mikä tahansa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, tätä olen käyttänyt perusteena kun pohdin, alanko huivikansalaiseksi vai feikkitukkaiseksi.

   Poista
 4. Et sitten yhtään säälittävämmällä tavalla osaa kerjätä huomiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En. Kerro toki jos sulla on parempia ideoita :)

   Poista
 5. Toivottavasti sulla on kaikki kunnossa! Ja jos ei ole, niin toivottavasti nopeasti on. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on luja usko siihen että kaikki järjestyy (:

   Poista
 6. Miksi sun hiukset lähtee?

  VastaaPoista
 7. Väinö vaikuttaa niin ihanalta poikaystävältä :') Voisitko tehdä bf-tagin? Eli pyydät Väinöä vastaamaan näihin kysymyksiin:
  1. Jos tyttöystäväsi katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?
  2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?
  3. Mikä on hänen inhokkiruoka?
  4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?
  5. Mikä on hänen kengänkoko?
  6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?
  7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?
  8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?
  9. Minkälaisista elokuvista hän pitää?
  10. Minkä väriset silmät hänellä on?
  11. Kuka on hänen paras ystävä?
  12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä?
  13. Missä hän on syntynyt?
  14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?
  15. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja?
  16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?
  17. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää?
  18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?
  19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?
  20. Entäs piristymään?
  21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?
  22. Millainen hän on tyttöystävänä?
  23. Milloin hän tapasi vanhempasi?
  24. Mikä on hänen uusin villityksensä?
  25. Millainen on hänen kotilook?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en usko, että Väinö suostuu :D Mutta voin kysyä kun keretään tässä nähdä, tostahan saisi ihan kivan postauksen aikaan. Eikö se muut blogit kiertänyt joskus kesällä läpi? Ehkä mua ei enää jakseta syyttää matkimisesta :D

   Poista
 8. En ymmärrä, mistä "kaljusta" puhut. Kuvasi on minusta sievä, enkä näe siinä mitään kaljua. Joskus ihmisillä on sellaisia vaiheita, että on suurempaa sulkasatoa stressin, hormonien tai muiden terveydellisten ongelmien takia. Toivotaan, että saat terveytesi pian kuntoon, jos siinä on jotain häikkää. Sinulla on aivan upeat silmät! Ihmettelen ihmisten ilkeitä kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on siis sairaus joka johtaa mm. hiustenlähtöön ja viime aikoina tahti on kiihtynyt, kaikkien hiusten kato lienee edessä jonkin ajan kuluessa.

   Poista
  2. Kilpirauhasen vajaatoimintako?

   Poista
  3. Miten musta tuntuu että tosi moni syyttää nykyään lihomisestaan jotain kilpirauhasen vajaatoimintaa, vaikka syö kuin hevonen mutta epäterveellisesti? Tuntuu että joku pseudokilpirauhasen vajaatoiminta on ihan hirveän monella tänä päivänä, vaikka kilpirauhasarvot olisivat normaalin rajoissa. Ei ole kilpirauhasen vajaatoimintaa mulla, nyt on kyse ihan eri suuruusluokan sairaudesta.

   Poista
  4. Kuuleppas emakko, sulla ei ole aavistustakaan millaisia kilpirauhassairaudet ovat joten pää kiinni!

   Poista
  5. Toivon sinulle kaikkea pahaa, vilpittömästi. Toivottavasti kuolet siihen sairauteen kun on pokkaa vähätellä muita sairaita.

   Poista
  6. Päin vastoin, tiedän varsin hyvin minkälaisia kilpirauhassairaudet ovat. Mä myös tiedän useamman tapauksen, jolla T3 on viiterajojen alapäässä, mutta väsymys ja paino johtuu nimenomaan kilpirauhasesta, eikä esimerkiksi siitä, että valvotaan vähintään aamukahteen ja käydään juhlimassa ainakin kolme kertaa viikossa. Joka päivä voi herkutella vähän (vähän=kokonainen suklaalevy, sipsipussi tms) ja joka ateriaan aamupalaa myöten kuuluu liha. Mutta oireiden syynä on pakko olla se kilpirauhanen, ja labroissa rampataan tosi usein, josko ne arvot olisivat romahtaneet ja saisi sen lääkityksen joka mullistaa hetkessä elämän. Nuo pseudokilpirauhassairaat sitten vievät resursseja esim. liikatoimintapotilaiden hoidosta.

   Ja ano 14:24, minä puolestani vilpittömästi toivon etten kuole tähän sairauteen. Se vaan ei ole sinun tai minun toiveidesi varassa. Kiitokset kannustavista sanoistasi.

   Poista
  7. Se että tiedät "useamman tapauksen", ei vielä tarkoita että tietäisit sairauden kokonaiskuvasta mitään. On olemassa lievää vajaatoimintaa joka ei vielä vaikuta potilaan ulkonäköön tai toimintakykyyn välttämättä mitenkään, mutta sitten on myös vakavaa joka voi johtaa esim. struumaan. Ja kyllä, siihen voi kuolla. Siksi on aika outoa, että vähättelet koko sairautta ja tuomitset kaikki potilaat vain joidenkin yksittäistapausten takia. Otahan hieman selvää asioista ennen kuin nolaat itseäsi ja pahimmassa tapauksessa loukkaat muita sairaita.

   Poista
  8. Luojan kiitos sairauden tietolähteenä ei ole juurikin noi tuntemani tapaukset. Tuo "toistaiseksi puhkeamaton" kilpirauhasen vajaatoiminta kun on heille ebolaan verrattava maailmanloppu.

   Se että sinä et osaa lukea ajatuksen kanssa kirjoittamiani tekstiä (tai et vain pysty sitä ymmärtämään kun olet vetänyt pussillisen herneitä nenän kautta aivoihisi asti), ei tarkoita että nolaisin itseäni tai loukkaisin ketään oikeasti, diagnosoiduksi sairasta. Itse olet itsesi nolannut.

   Poista
  9. Miten voit edes olla noin tyhmä... :D

   Poista
  10. Sinähän sen tiijjät! Pus!

   Poista
  11. Ymmärrätkö, että nämä kommentit voivat maksaa vaikka sun työpaikan? Uskon, että blogisi ansiosta et tule saamaan ikinä töitä. Kuka haluaisi palkata kaltaisesi sammakoita suustaan sylkevän idiootin joka kiusaa täällä netissä SAIRAITA IHMISIÄ? Olet mielisairas paskapää ja todellakin ansaitsisit kuolla siihen sairauteesi. Toivon totisesti sinulle vaikeuksia elämääsi, ne osaat itse hankkia.

   Poista
  12. Mä olen siinä mielessä onnekkaassa asemassa, ettei mun elintasoni kärsisi, vaikken tekisi enää päivääkään töitä elämäni aikana. Enkä ole huolissani blogikirjoittelun vaikutuksesta tulevaisuuden työnsaatiini, en edes haluaisi mennä töihin sellaiseen paikkaan, jossa pomo on samanlainen lukutaidoton putkiaivo kuin sinä.

   Mulla on leppoisa työpaikka jossa viihdyn eikä paikanvaihto ole toistaiseksi ajankohtaista. En kaipaa tällä hetkellä yhtään uutta haastetta elämääni. Nykyisissäkin on selviämistä.

   Poista
 9. Haastoitko ite ittes?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii vajakki, sä oot ite anonyymina laittanu noi boyfriend tagin kysymykset itselles koska haluat postata jtn tollasta, kuvittelet olevas suosittu ja pidetty ja elät haavemaailmoissa missä sulle kommentoidaan kivoja juttuja ja joku oikeasti välittää mitä postaat. Salee et uskalla julkasta tätä mutta paistaa kilometrin päähän että kaikki kivat kommentit blogissa on sun itsesi kirjoittamia. Kukaan ei halua kannustaa sua, sä et saa kuin negatiivisia kommentteja ja se taitaa sattua aika syvälle.

   Poista
  2. Mielenkiintoinen teoria. Käy katsomassa olisiko lähikaupassasi folio tarjouksessa, olet selvästi uuden hatun tarpeessa.

   Poista
  3. Loistavavastaus! Naroin äänee :'DD
   -johanna

   Poista
  4. Oisit nähny mun ilmeen ku luin ton kommentin :D

   Poista
 10. Musta toi on oikeestaan aika kiva kuva, ja sulle vois jopa sopia kalju, varsinkin vahvalla meikillä. Ite oon huonoimpina tukkapäivinä miettinyt että ajaisin vaan hiukset pois, mutta sit tarvis käyttää enemmän meikkiä ja vaivannäkö olis ihan +-0. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, mielummin tukka päässä ilman meikkiä kuin joka päivä jäätävä silmien mustaaminen :D Jos on kiire niin tukan voi vetäistä nutturalle, mutta auta armias jos kalju kiiltäisi väärällä tavalla.

   Poista
 11. Mä en tiedä sun sairaudesta mitään, mutta tiedän useampia tyttöjä joilla on sairaus joka vie kaikki karvat, hiukset mukaanlukien. Kauniita ja näyttävännäköisiä tyttöjä joista useimmat ei tietämättä osaa sanoa että käyttävät peruukkia:) tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, onneksi mulla todennäköisyys mahdollisen kaljuuden pysyvyydelle on pieni. Ja peruukkeja saa tänä päivänä todella laadukkaina. Ei peruukki automaattisesti tarkoita muovisen näköistä shokkiväristä cosplay-takkukasaa.

   Poista
  2. Varmasti on näitä ns.vale kilppari sairaita, mutta se ei vähennä kommenttisi loukkaavuus astetta niitä kohtaan jotka oikeasti sairastaa. Tunnistatko sinä kadulla kuka on lihava minkäkin asian takia? Itse olen saanut painoa jatkuvasta kortisonihoidosta, eikä läskien morkkaaminen ilahduta. Kuka on niin täydellinen, että voisi arvostella ketään yhtään mistään, mutta kyllä sinäkin nämä asiat ymmärrät kun ikää tulee lisää. Sitten voi harmittaa kaikki nettiin tunnetut paska kommentit.

   Poista
  3. Minä olen tosi lihava itsekin, joten minulla ei ole mitään syytä arvostella ja morkata muita sen perusteella onko poikkeavan painoinen, joko ylä- tai alakanttiin ja minkä vuoksi. En suostu määrittelemään omaa kommenttiani paskakommentiksi, se on täyttä asiaa jonka sinäkin ymmärtäisit jos lukisit ajatuksen kanssa. Kahta muuta kommenttiasi en viitsinyt julkaista, ymmärrät varmaan syyn itsekin kun rauhoitut vähän. Välillä kannattaa itse kunkin katsoa peiliin ja kokeilla, löytyisikö syyllinen sieltä.

   Poista
 12. Tsemppiä Iida! Tykkään ironisista tyylistäsi ja siitä, ettet anna dissaajien lannistaa. Toivon, että paranet sairaudestasi ja hiuksetkin vielä kasvavat. Olen todella samaa mieltä näistä pseudo-hypotyreootikoista. Itselläni on koko kilppari poistettu ja saan tuota monen himoitsemaa tyroksiinia. Puolitoista tablettia päivässä pitää hengissä, mutta silti läskiä riittää ja väsyttääkin ja masentaa myös. Ei se tyroksiini välttämättä mitään ihmeitä tee kaikkien kohdalla, useimmat ihmiset hyötyisivät ongelmissaan niin ravinto- kuin psykoterapiasta, oli vajaatoimintaa eli ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua surettaa kuinka tosi monelta vajaatoimintatapaukselta meni mun kommentin pointti ohi. Toi tuotti niin tappouhkauksia, huorittelua kuin lupauksia lähettää ällöttäviä asioita kotiin. Toi oli silti pakko sanoa, keskustelupalstoilla joku massapeukuttajaidiootti esitti olevansa mun tuttu ja levitti "varmaa tietoa" kuinka mulla on vajaatoiminta, ja ne keskustelut täyttyivät juurikin noista kommenteista "noloa syyttää kilpparia, tuolla blogissa ei ole mitään liikuntajuttuja kun katsoo tunnisteella ruoka niin siellä on pelkkää rasvaa ja hiilaria, ihan oma syy.." Tein niin tai näin, aina menee väärin :D

   Mä olen luullut, että hypertyreoosi normalisoituisi leikkaushoidolla ja vain lääkkeiden ottamattajättämisellä vaipuisi hypotyreoosiin. Kiitos todella paljon kommentistasi ja tarjoamastasi sivistyksestä! Ja jos se tyroksiini todella olisi jokin ihmeitätekevä taikapilleri joka tepsii muuhunkin kuin siihen kilpirauhaseen, se olisi reseptivapaata kamaa ja hinnatkin pilvissä :D

   Poista
 13. Olet ihanan oloinen likka. Löysin blogisi vasta ja jähmetyin pitkäksi aikaa sitä lukemaan. Kuitenkin itelle tuli tippa linssiin näistä kommenteista. En ymmärrä miten yksikään ihminen voi olla noin kamalan itsekäs ja miten ihmisillä ei ole omaa elämää. Tietenkin aina julkisesti blogia kirjoittava ihminen saa myös negatiivisia kommentteja, mutta tuntuu niin kamalalta ittestä että oikeesti ihmiset on tollasia toisia kohtaan. Jaksat olla ihanan positiivinen kommenteihin vastatessasi ja toivon ettei ne ikinä pääse ihosi alle ja vaikuta negatiivisesti sairauteesi. Omasta mielestäni kirjotat hyvin ja blogisi on todella aidon oloinen. Itse lääketieteen opiskelijana voin kertoa, että näitä olen väsynyt ja lihonut kilppari ihmisiä on todella paljon ja jotka myös ovat jo itse diagnosoineet sen tekosyyksi itselleen ennen edes testejä. Ja muille kommentoijille kilpirauhasen vajaatoiminta on suoraan sanottuna helposti hoidossa oleva vaaraton sairaus oireiden loputtua. Joten älkää paisutelko!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihmisten raadollisuus on karua, ja nainen on naiselle susi. Maailma olisi niin paljon kivempi paikka elää jos vaan pidettäisiin yhtä. Toisten mielestä bloggaajan tulisi ottaa kaikki palaute vastaan, toiset kannattavat Kekkosen aikaista sensuuria kommenttiboksissa. Mä en ihan kaikkea kuraa suostu julkaisemaan kommenteissa, mutta huomattavasti höllemmällä kädellä, mitä moni bloggaajakollega. Sananvapaus kun on itselleni yksi tärkeimmistä arvoista.

   Juurikin toi itsediagnosointi mua ärsyttää. Joko oletetaan sitä pahinta syöpää pikkuoireilla, tai sitten selitetään sairaudella omia elintapaongelmia. Helposti hoidettava sairaus on helppo ja mukava selitys epämääräisille oireille. Mun äitini uskoo vakaasti, että kilpirauhasongelmien nykyinen laajuus johtuu Tsernobylistä. Mä uskoisin, että kilpirauhassairauksia tutkitaan tänä päivänä enemmän joka johtaa kilpirauhasbuumiin kun useat epäilevät sitä tautia, todennäköisimmin turhaan. Helpompaa olisi vain antaa hoitohenkilöstön tehdä työnsä ja selvittää missä on vika. Suomessa hoitovirheet ja väärät diagnoosit ovat onneksi harvinaisia, ja jos voidaan poissulkea sairaus X enemmillä tai vähemmillä tutkimuksilla, siihen voi luottaa. Oli kyseessä sitten kilpirauhasen vajaatoiminta tai esimerkiksi MS-tauti, joka onneksi saatiin kesällä poissuljettua omasta oirekirjostani.

   Poista
 14. Toivottavasti kaikki on hyvin, ja jos ei vielä niin tulee olemaan! Oot mun lempparibloggaaja. :) Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana! <3 Kaikki järjestyy kyllä, positiivisen kautta :)

   Poista
 15. Paljon voimia ja tsemppiä sairauden kanssa! *hali*

  Minä en muuten ollenkaan tajunnut että olisi ohutta tukkaa tuossa kuvassa, tolle mä näytän kun vetäisen blondihapsuni tiukalle ponnarille - ja mulla ei ole edes mikään ohuin liuru. Tai no en näytä, ei mulla ole tuollaisia wau-silmiä, pikkutihrukat vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponnarilla noikin on, en kehtaisi julkisilla paikoilla kulkea noin tiukassa ponnarissa. Kaljuja läikkiä on niin paljon ja ne paistavat tuolta muun vaalean lomasta :D Mustavalkokuvalla on hyvä hämätä. Ai että ihan wau-silmät? Niihin ei tarvitse kuin mattamustaa ja helmiäisvalkoista luomiväriä. Jokainen osaa tehdä vastaavat.

   Poista
  2. Voi kuule! Siis nyt lähti sun näppikseltä niinku niiin tuommoinen kommentti, ettäkö muka kuka vaan tekisi samanlaiset, tuu tsekkaa nämä lurppaviirut ja jo osaat arvostaa peilikuvaasi :D Aivan ihana bambisilmäinen olet :)

   Näköjään käyn jatkuvasti kommentoimassa, mutta tää onkin ainoa blogi, jota edes satunnaisvakituisesti käyn kuikkaa. Pitäiskö tässä kehitellä jo nimimerkki... Voisin olla vaikka Lurppaviiru! Melko vaginaista :D

   Terkuin Vaginaislukija Lurppaviiru

   Poista
  3. Ai että ihan vaginainen? :D Mun "bambisilmien" suuri miinus on järkyttävät pussit jotka korostuvat eritoten hymyillessä :C Omiinsa on vaikea olla tyytyväinen.

   Poista
 16. Notta moro! Sattumalta päädyin tänne blogiin kun yritin löytää käyttökokemuksia Reiman lasten talvisaappaista ja sen sijaan löysinkin keskustelun, missä joku vinkui kun olit poistanut "ihan asiallisen" kommentin. Pakkohan se oli tulla kattoon et kuka tämä tämmönen chicago iisa on, itekki Lahessa nuoruuden viettäneenä. Ei kertakaikkiaan että on mahtava blogi! Miks en oo mitään tienny tästä.. Hyvä tyyli ja oot kyllä huippu tyypin olonen. Meinaa silmät tippua päästä ku on niin paljon skeidaa täällä kommenttiboksin puolella, täytyy myöntää etten taida uskoa siihen "ihan asialliseen" kommenttiin mikä joutui poistovääryyden kohteeks kun kattoo millasta kuraa kuitenki sallit ihmisten julkaista täällä.. Onko porukka ilkeitä vai tyhmiä? Vai molempia, kerää koko setti. Mutta kiva ku jaksat pitää chicagolaishenkeä yllä. Toivottavasti kans paranet hyvin! Mä oon niitä pseudokilpirauhaspotskuja, enemmän ku kerran mittauttanu arvot ja ois niin ihanaa napata purkista vähän lisävirtaa ja syyttää rauhasta omasta saamattomuudestaan mut ei hitto ku ne arvot on aina tosi hyvät, oon vaan lihava ja laiska. Ja väsyny ja vanha. Jos sais amfetamiinitabuja niin ehkä sitte jaksaks vetästä päivän päätteeks puolimaratoonin.. harmi ettei niitä jaella muille ku ameriikkalaisille armypiloteille tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jätän kyllä paljon kommentteja julkaisematta, mutten itse poista mitään. Moni kommentoija vaan tulee usein katumapäälle ja poistaa kommentinsa jälkeenpäin, tosin anonyymikommentoijat eivät tähän ihmeeseen pysty :D

   Tuskinpa hc-piristeitä myönnetään enää edes niille amerikanihmeille, haittavaikutukset kun taitaa nousta hyötyä suuremmaksi. Itse suosittelen korvaavaksi ihmelääkkeeksi kahvia ;) Tosin niin masokisti en ole, että lähtisin maratoneja yrittämään... Ehkä varttimaraton onnistuisi just ja just!

   Poista
 17. Mä olen pitkäaikaisempi lukija, on tultu kommentoitua myös muutaman kerran ihmetellen nega-anojen suurta määrää. En edelleenkään käsitä mikä jengiä risoo :D Enivei, halusin vain kertoa sulle tsempit! :) Elämä riepottelee ja niitä alamäkiä tulee väkisinkin, mutta ylämäki alkaa jo toivottavasti pian! Jos mietitään kaljun hyviä puolia, niin bye bye bad hair day, eiks jeah? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ylämäki on tällä hetkellä pitkä ja raskas nousta, mutta huippu häämöttää jo!
   Jep, huonot hiuspäivät saattavat jossakin vaiheessa olla historiaa. Mutta peruspessimistisellä luonteellani kehitän varmaan "mikään huivi ei sovi"-päivän tai muun tekosyyn kiukutella kun en näytä just siltä miltä haluaisin :D

   Poista
 18. Heippa! Luin tossa tuota keskustelua kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja nyt on pakko kommentoida. Itse olen pitkän linjan kilpaurheilija, ja tietenkin elintavat sen mukaiset. Minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta muutama vuosi sitten, kun paino oli noussut yli 15kg puolessa vuodessa ja voimia ei riittänyt mihinkään, vaikka elintavoissa ei ollut minkäänlaista muutosta. Jouduin luopumaan urheilu-urastani ja koko elämäni meni uusiksi. Vieläkään lääkitystä ei ole saatu kohdalleen, ravaan jatkuvasti verikokeissa. Olen alakuloinen ja väsynyt, elämäniloni on kadonnut täysin, eikä parannusta näy. Tiedän että monet nykyään syyttävät lihomisestaan kyseistä sairautta, ja luulen että se ärsyttää vielä enemmän meitä jotka siitä todella kärsivät. Vaikka kuinka liikkuisit ja söisit oikein, paino nousee.

  En tiedä mikä oma sairautesi on, mutta eräässä kommentissasi sanot sen olevan täysin eri suuruusluokan sairaus. Mielestäni yhtäkään pitkäaikaissairautta ei tulisi verrata keskenään, sillä koskaan et voi tietää sairauden vaikutuksia toisen ihmisen elämään. Kilpirauhasen vajaatoiminnasta on niin paljon eri vaikeusasteita kuin sairastuneita, toisissa tapauksissa se ei aiheuta juurikaan oireita, kun taas esimerkiksi omassa tapauksessani se vei mahdollisuuden siihen elämään, jonka halusin.

  Halusin tällä kommentilla muistuttaa sua ja kaikkia muita, ettei yhtäkään sairautta tulisi väheksyä tai verrata toiseen. Toivon sulle kaikkea hyvää ja voimia omaan taisteluusi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tsempeistäsi! Minä tarkoitin monet suututtaneilla kommenteilla kommenteillani ihmisiä, jotka ovat varmasti sitä mieltä että oma lihominen ja väsymys johtuu kilpirauhasesta, vaikka laboratoriokokeet kertovat, että kilpirauhasarvot ovat erinomaiset. Mulla on lähipiirissä tapaus, jonka kilpirauhasen liikatoiminnan hoito hidastui huomattavasti, kun pienehkön alueen endrokrinologi täyttyi tällaisista pseudopotilaista. Jonot olivat valtavat ja hoitopäivä siirtyi kun se sama Meerimäkättäjäinen (nimi muutettu) epäili itsellään jälleen kerran sitä vajaatoimintaa. Luulisi että pelkät labratulokset riittäisivät, mutta kun pitää päästä lääkärille selittämään että koetulokset eivät ole viimeiset.

   Pitkäaikaissairaudet voivat todella haitata elämänlaatua. Onneksi kuitenkin moneen löytyy lääkitys tai muu hoito, eikä eliniän ennuste kärsi. Harmi että sulle on käynyt noin kurjasti sairastumisen kanssa. Oma sairauteni on sellainen, että lääkkeet eivät yksinkertaisesti pure, ja ylipainoni sulkee useita hoitomahdollisuuksia pois. Mun oireet ovat pitkälti itsellänikin kuin kilpparin vajaatoiminnassa, mutta arvot kertovat jotain ihan muuta. Mua ei pidetä pitkäaikaissairaana, koska (todennäköisesti) sairaudestani johtuvat satunnaiset sivuoireet ovat vaarallisempia kuin itse sairaus. Tällä perustelen itsellenikin, että sairaus on eri suuruusluokan sairaus, kuin hoidettavissa pitkäaikaissairaudet.

   Mulla on totaalinen liikuntakielto, poislukien rauhallinen kävely, koska riski sydänkohtaukseen tai valtimorepeämään on suuri, ja mun leposykekin on päälle 120. Kuolemaksihan tämä on mikäli sivuoireita ilmestyy yhä lisää ja lisää, onnettomuuskin on mahdollinen. Esimerkiksi mun sisäelimistä osa on joskus pitkiäkin aikoja toimimatta, myös raajojen toiminta on ajoittain olematonta. Ei tästä ole pitkäkään aika, kun olin jäädä ison auton alle, jalkojen pettäessä spontaanisti suojatiellä ja kuljettajalla ei ollut näköyhteyttä enää kun makasin maassa. Onneksi kanssaihmiset olivat valppaana.

   Mä en kuitenkaan ole vielä merkinnyt kuolinpäivää kalenteriin, yritän elää mahdollisimman normaalia elämää, tehdä sitä mistä nautin ja syödä sitä mitä haluan. Lekureilta on tullut sanomistakin kun suunnittelin pitäväni viini-juustoiltaa ja laukusta pilkotti suklaalevy. Vaikka mä syön pääsääntöisesti terveellisesti, yksikin roskaruoka/karkkipäivä joka toinen viikko on kuulemma liikaa. En ole totaalikieltäytyjä, vaan tahdon mahdollisen lyhyen loppuelämän olevan kiva. Mä jaksan uskoa, että joku hoitokeino keksitään vielä, että tämäkin sairaus voidaan laskea hoidettavissa olevaksi.

   Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.