Beta female low life

Alfanaaras on Science of People-sivuston mukaan nainen, joka on omaksunut johtamisen tavoitteekseen, ollen määrätietoinen ja luottaa itseensä. Huomionarvoisaa on myös itsensä identifioiminen alfanaaraaksi. Alfanaaras uskoo, että hänen kykynsä ovat rajattomat. Myös toisten tulee tunnustaa alfanaaraan vaikutusvalta.

Itsehän koen olevani kaukana alfanaaraasta. Tuskin olisin edes betanaaras, varmaan lähempänä jotain omeganaarasta. Itseluottamuksen kanssa mennään vaihtelevasti, omien kykyjen rajallisuus on valitettavan hyvin tiedossa. Mulla ei ole mitään laumaa. Mua ahdistaisi ajatus ihmisistä, jotka lammasmaisesti ylistävät jokaista suustapäästämääni älynväläystä. Olisin varmasti tosi huono kulttijohtaja.

Vaan miksi pitää kategorisoida naisia - tai laajemmin, yhtään ketään? Ihmisten jakaminen kreikkalaisaakkosittain, pituuden mukaan, silmien värin mukaan, arvosanojen mukaan ei ole mielestäni mitään muuta kuin alentavaa. Miksi pitää voimaannuttaa yhtä ryhmää painamalla toista ryhmää alas?

Alfanaarasbossbitch-retoriikkaan tuntuu kuuluvan myös olennaisena osana kritiikin kääntäminen kateudeksi ja estoisuudeksi. En ole niitä ihmisiä, joiden mielestä on parempi olla hiljaa, jos ei keksi hyvää sanottavaakaan. Sillä vain tapetaan kaikki vuorovaikutus. Kun asioita saa ja pitää käsitellä kriittisesti! Asioiden vaikutuksia on hyvä spekuloida ja nostaa niitä negatiivisiakin puolia esiin. Muuten kaiken maailman nordinismeja voitaisiin pitää vakavasti otettavina neuvoina.

Jotenkin tuntuu, että hengellinen herääminen on 2020-luvun trendi. Moni uskovainen kertoo, kuinka ennen oma usko on tuntunut nololta, mutta enää ei hävetä. Omaa uskoaan halutaan julistaa. Raamatunlukupiirit ja lempijaetatuoinnit tulvivat syötteessä. Ja hengellisyys myös kristinuskon ulkopuolelta: törmään astrologia-rusinat muiden uskontojen pullasta-vibez-hömppään päivittäin somefiideissäni. Kristalleja ripotellaan pitkin asuntoa ja kehoa. Yhtäkkiä jokainen tietää missä mikäkin chakra sijaitsee. Instastooreihin jaetaan ah-niin-osuvia horoskooppimerkkiin pohjautuvia käyttäytymisselityksiä. Itsekin yritin joskus - ehkä alkuvuodesta - päästä mukaan tähän ja latasin monien käyttämän Co-Star-appin. Sovellus kertoi, että nyt on hyvä päivä seksin harrastamiseksi, ja kun yritin tällä verukkeella vongata poikaystävältä, sain tylyt pakit. Siihen loppui se spiritualistinen kokeilu.

Mua ihmetyttää retoriikka, jonka mukaan naisen tulisi operoida jossain "korkealla tasolla" - miksi? Ovatko erilaiset ihmiset tässä tapauksessa eri tasoilla keskenään? Ja miksi koko elämä syömisestä nukkumiseen ylipäätään pitää sukupuolittaa? Binääri jaottelu kun ei ole mielestäni enää ihan tätä päivää. Iät ja ajat naiselle on saneltu mikä on kunnon naisen muotti. Muottiin tulee mahtua, muuten et ole hyvä. Ehdottomuus ahdistaa.

Voiko vain tietynlainen naiseus olla alfaa? Ilmeisesti, olenhan itse muodostanut oletuksen omasta antialfuudestani. Koen silti itseni ensisijaisesti naisena ja ehdottomasti feministinä. Mun feminismi ei vain riipu omista etuoikeuksistani ja kapitalistisista arvoista, mulla on muitakin voimavaroja kuin seksuaalisuuteni. En tiedä voimaannutanko sanoillani ja teoillani ketään, olenko siihen liian... tavis? Joka tapauksessa, mun mielestä olisi suotavaa, että alfanaaraan vaatekaappiin mahtuisi myös harmaasävyjä. Ehkä jopa väriä.

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.