...ja äkkiä koittaakin syyskuu

En varmasti ole ainoa, jonka mielestä tämä kesä vierähti yhdessä hujauksessa.

Yleensä juuri kesän ja syksyn murros on ollut itselleni sitä henkilökohtaisesti inspiroivinta, aikaansaavinta ja muutenkin mieluisinta aikaa. Kun voi vielä käyttää kesämekkoja, mutta ilmojen viiletessä niiden pariksi saa pukea neuleen tai nahkatakin. Kun saa aloittaa jälleen uuden lukuvuoden alastomia ihmisveistoksia opiskellen. Lapsena toivoin kesäloman olevan nopeasti ohi, jotta pääsisin kouluun tapaamaan ikätovereita, olin toisinaan hyvin yksinäinen lapsi. Joskus rakastin sitä, että voi valita uuden teesekoituksen syksyksi. Ruusua ja appelsiininkuorta, jasmiinia, bergamottia ja hapankirsikkaa, vaiko tähtianista ja lakritsijuurta? Ennen rakastin, kun ilmassa tuoksuu syksy juuri näinä elokuun viimeisinä päivinä. Tänä vuonna se tuoksuu nenääni kuolemalta.

Tänä kesänä suurin osa suunnitelmista jäi toteuttamatta. En käynyt Tromssassa, en Kilpisjärvellä, en Kolilla, en Porvoossa, en Haminassa enkä Hangossa. Sen sijaan koin yksitoista maakuntaa, puhuin kielillä ja jätin suunnittelematta ja suorittamatta. Nautin. Söin ulkona, kirjaimellisesti ulkona. Mun muassa nurmikolla, pihakeinussa, laiturilla ja kukkapenkissä. Tunsin kutsumusta riippumattoon. Kesytin perhosia. Nukuin taivasalla ja uin alasti luonnonvesissä, vuorokaudenajasta huolimatta.

Ateenan syksy on nyt vihdoin viimein virallisesti peruttu. Kaikista järkevin ratkaisu tässä maailmantilanteessa. Tänä syksynä en juuri liiku kotoa merta edemmäs lähiopetuksen ollessa yhtä lailla peruttu. Kurssitilanne puolestaan näyttää tässä samaisessa maailmantilanteessa siltä, että mulla on mahdollisuus ottaa repertuaariini vielä yksi kieli. Kuollut kieli. Jostain syystä en kuitenkaan odota innolla. Tästä tullee eräänlainen välivuosi.

Voi kesä, en olisi ollut vielä valmis päästämään irti.

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.