Luhdan tehtaanmyymälästä ei tarttunut mukaan mitään. Mun jo pidempään jatkunut sisustuksellinen ostamattomuus alkaa olla huolestuttavaa. Sen sijaan ostin Sokokselta ne himoitsemani valkoiset pellava(sekoite)housut. Asukuvia luvassa!
Skyscraper
keskiviikko 4. kesäkuuta 2014
Luhdan tehtaanmyymälästä ei tarttunut mukaan mitään. Mun jo pidempään jatkunut sisustuksellinen ostamattomuus alkaa olla huolestuttavaa. Sen sijaan ostin Sokokselta ne himoitsemani valkoiset pellava(sekoite)housut. Asukuvia luvassa!
Because it's the cup
tiistai 3. kesäkuuta 2014
Kun kausi on saatu pakettiin, on hauska klikkailla blogia taaksepäin ja havainnoida muutoksia, mitä itsessäni on tapahtunut sen aikana. Esimerkiksi poikkeuksellisen paljon vihapuhetta keräävä snapback pysyy päässä tappiosta toiseen, mutta kalja ja itsetehty pizza on vaihtunut lisäainekyllästetyn valmiskahvin ja -jokirapucaesarsalaatin tyylisiin näennäisterveellisiin mättöihin. Terävää ja oleellista havainnointia, kertakaikkisesti!
Mä en tiedä, aionko seurata Stanley Cup-finaaleja aktiivisesti jos ollenkaan. Mutta jos jollekin sen maljan suon, niin Lunkalle. Heja Sverige!
Lohta!
sunnuntai 1. kesäkuuta 2014
Mymmeliä ei kalat kiinnosta.
300 g lohta (mulla D-leikattu filee)
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
100 g fetaa
10 oliivia
5 aurinkokuivattua tomaattia
Aseta lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, ja hiero pintaan suola. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä chilikastike lohen pinnalle. Pilko, murustele ja sekoita feta, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit, ja levitä seos lohen pinnalle.
Paista uunissa n. 20 minuuttia, riippuen lohen paksuudesta. Itse söin lohen tsatsikin ja salaatin kanssa, mutta toimii varmasti myös perunan kanssa, muusina tai uusina.
200 g lohta
1 lime
1 tl karkeaa merisuolaa
Hienonna merisuolaa morttelissa vähän pienemmiksi suolarakeiksi. Lohesta irroitetaan nahka ja ruodot, ja pilkotaan pienehköiksi palasiksi.
Sekoita suola lohipalojen joukkoon. Purista päälle limetinmehu, sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Valuta lohipalat ennen tarjoilua.
Ceviche taipuu moneen. Tänään mä sivelin lohipalat Sambal Oelekilla, ja söin ruisleivän päällä sipulin, salaatin ja kirsikkatomaattien kanssa aamupalaksi. Toimii myös maissilastujen kanssa sekoitettuna pieneksipilkottuun kurkkuun, hienonnettuun punasipuliin, korianterisilppuun ja tomaatinlihaan. Korianteri on muutenkin aika ehdoton avec cevichelle, mutta mun omani oli kuollut. Uutta satoa odotellessa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)