Lohta!


Mymmeliä ei kalat kiinnosta.
Mulla on ollut lohipainotteinen loppuviikko, ja koska multa on toivottu reseptipostauksia, jaan teille pari helppoa reseptiä maailman parhaimmasta ja monikäyttöisimmästä kalasta.



Kreikkalaistyylinen uunilohi
300 g lohta (mulla D-leikattu filee)
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
100 g fetaa
10 oliivia
5 aurinkokuivattua tomaattia

Aseta lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, ja hiero pintaan suola. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä chilikastike lohen pinnalle. Pilko, murustele ja sekoita feta, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit, ja levitä seos lohen pinnalle.

Paista uunissa n. 20 minuuttia, riippuen lohen paksuudesta. Itse söin lohen tsatsikin ja salaatin kanssa, mutta toimii varmasti myös perunan kanssa, muusina tai uusina.



Lohiceviche
200 g lohta
1 lime
1 tl karkeaa merisuolaa

Hienonna merisuolaa morttelissa vähän pienemmiksi suolarakeiksi. Lohesta irroitetaan nahka ja ruodot, ja pilkotaan pienehköiksi palasiksi.

Sekoita suola lohipalojen joukkoon. Purista päälle limetinmehu, sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Valuta lohipalat ennen tarjoilua.

Ceviche taipuu moneen. Tänään mä sivelin lohipalat Sambal Oelekilla, ja söin ruisleivän päällä sipulin, salaatin ja kirsikkatomaattien kanssa aamupalaksi. Toimii myös maissilastujen kanssa sekoitettuna pieneksipilkottuun kurkkuun, hienonnettuun punasipuliin, korianterisilppuun ja tomaatinlihaan. Korianteri on muutenkin aika ehdoton avec cevichelle, mutta mun omani oli kuollut. Uutta satoa odotellessa.

4 kommenttia

  1. siis hyi miten voit syödä raakaakalaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaamalla suun, pistämällä kalanpalan suuhun, pureksimalla ja nielemällä. Onhan sushissakin raakaa kalaa. Ja ceviche ei varsinaisesti ole raakaa kalaa, vaan se raakakypsenee ton limetinmehun avulla.

      Poista
  2. voi toi ceviche näyttää mahtavalta!
    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Aikaavievää mutta helppoa :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.