Pohja
250 g minttutäytekeksejä
40 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
2 limeä
Minttusiirappi
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 rkl rommia
1 vaniljatanko
tuoretta minttua
Leipominen kannattaa aloittaa minttusiirapin valmistuksella. Halkaise vaniljatanko ja kiehauta se kattilassa sokerin, veden ja mintunoksien kanssa (itse laitoin 6 oksaa.) Lisää rommi ja keitä miedohkolla lämmöllä reilut 15 minuuttia.
Murskaa keksit. Mä olen kokenut hyväksi tekniikaksi laittaa keksit muovipussiin ja rutistella ne rikki joko käsin tai kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksinmurut voisulaan. Öljyä irtopohjakakkuvuoka kevyesti, ja painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljarahka ja kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita maustamaton tuorejuusto joukkoon. Pese limet, raasta niiden kuoret ja purista mehut täytteen joukkoon. Sekoita huolellisesti.
Nosta minttusiirappi pois hellalta ja poista vaniljatanko ja mintunoksat. Esimerkiksi syömäpuikoilla poisto onnistuu näppärästi! Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota minttusiirappiin. Valuta minttusiirappi ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla, ja hyydytä jääkaapissa yön yli.