Mojito cheesecake

Anna toivoi multa nimipäiväkahvipöydässä esiintyneen mojitojuustokakun ohjetta. Resepti on sovellettu ruokala.netin reseptin pohjalta sopimaan romminystävän suuhun, sekä irtopohjakakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 24 cm.


Pohja
250 g minttutäytekeksejä
40 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
2 limeä

Minttusiirappi
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 rkl rommia
1 vaniljatanko
tuoretta minttua


Leipominen kannattaa aloittaa minttusiirapin valmistuksella. Halkaise vaniljatanko ja kiehauta se kattilassa sokerin, veden ja mintunoksien kanssa (itse laitoin 6 oksaa.) Lisää rommi ja keitä miedohkolla lämmöllä reilut 15 minuuttia.

Murskaa keksit. Mä olen kokenut hyväksi tekniikaksi laittaa keksit muovipussiin ja rutistella ne rikki joko käsin tai kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksinmurut voisulaan. Öljyä irtopohjakakkuvuoka kevyesti, ja painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljarahka ja kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita maustamaton tuorejuusto joukkoon. Pese limet, raasta niiden kuoret ja purista mehut täytteen joukkoon. Sekoita huolellisesti.

Nosta minttusiirappi pois hellalta ja poista vaniljatanko ja mintunoksat. Esimerkiksi syömäpuikoilla poisto onnistuu näppärästi! Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota minttusiirappiin. Valuta minttusiirappi ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla, ja hyydytä jääkaapissa yön yli.


Mä käytin rommina Havana Club Añejo 7 Añosia, vaalea rommi toimii ehkä jopa paremmin. Ainakin väristä tulisi kirkkaampi. Mä vain satun tykkäämään enemmän tummasta rommista. Kakku toimii varmasti myös ilman rommia, tällöin lisäisin siirappiin vielä ylimääräisen puoli desilitraa vettä.

6 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. 10 ihmisen kehutkin kertoi riittävästi - hyvää oli :)

      Poista
  2. Jee kiitos! En kyllä tule ikinä saamaan omasta kakustani yhtä hienon näköistä, vaikka juustokakut on ehkä se ainoa herkku mitä osaan leipoa, se esteettisyys on vähän vain hakusessa. (Esimerkkinä omista taidoistani: http://annajarvinen.blogspot.fi/2013/11/piece-of-cake.html?m=0). Mutta ehkä se maku on tärkein ja onpahan hyvä syy ostaa rommipullo:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että :D mä en kanssa ymmärrä miten se koristelu voi olla niin hankalaa. Mutta multa puuttuu visuaalinen silmä. Rommipullolle löytyy kyllä aina tarvittaessa syy ;)

      Poista
  3. voi mitä ihanan herkun näköistä!!! en ole ikinä maistanut juustokakkua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla niin pääset maistamaan! On tosi helppo tehdä :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.