Rainy sunday

Vielä hetken verran eilisen puolella nukahdin hiljalleen ikkunalautaa vasten ropisevaan tihkusateeseen. Ja varttipäivän aikoihin sain herätä todennäköisesti siihen samaan sateeseen. Univelat kuitanneena, raukeana ja hyväntuulisena. Tuuli kääntyi pahaksi saadessani aamiaiseksi vuoteeseen raa'an avokadon. Mun mielestänihän avokadon kypsyysasteen pintapuolinen tunnistaminen on itsestäänselvyys, pitäisi varmaan oppia hyväksymään että muille se ei välttämättä ole. Ja käydä aina vain itse itselleen kaupassa.

Aamu venyi kahteen kolmeen. Ostin perjantaina uuden (liian mukavan!) sängyn, ja tänään oli viikon ensimmäinen vapaapäivä. Miksi turhaan nousemaan? Sytytin kynttilät ja pistin helmikuun ensimmäisen elokuvan pyörimään. Vuorossa Kesäleski, musta tuntuu etten enää nykyään juuri muita katso kuin 50-luvun elokuvia. Tai 40-luvun. Tai jos oikein radikaaliksi heittäydyn, myös 60-luvun.

Mulla on muutto täysin kesken. Pari senkkiä, vaatehuone ja vitriini odottavat vielä löytymistään, tulemistaan tai valmistumistaan. Mikä järki mun olisi etsiä väliaikaispaikkoja tavaroille, joiden tulevat paikat kuitenkin tiedän? Elän laatikkohelvetissä. Ikkunat pitäisi pestä myös ulkoapäin, mutta koska en vielä tiedä millä ihmeellä saan puhdistettua ulospäin aukeavat ikkunat, toivon vain rankkasadetta ja länsituulta.

Ikkunoiden pesun sijaan menin liimaamaan sisustustarraa kylppäriin. Sisustustarraa? Sisustustarra sisustustarroja sun muita syvällisiä seinätekstejä syvästi vihaavalla ihmisellä? Puolustuksekseni sanon, että mun sisustustarrassa on värejä, oksia ja lintuja, ja se näyttää mun mielestäni tosi kivalta, vaikka se onkin Ikeasta. Äiti meinasi pyörtyä kun näytin sitä sille. Tädilleni en aio sitä näyttääkään.

Kello lähenteli kuutta, ja aloin kuulla tuttua, lempeää sateenropinaa. Palasin takaisin sänkyyn kirja seuranani. Jokereiden pelin ohella loppuillan ohjelmana Maksim Gorkin Vakooja.

6 kommenttia

  1. Sisustustarra???! :0 tätä en usko ennen kuin nään!
    -johanna

    VastaaPoista
  2. Hei haloo, miksi jätät täysin asiallisia kommentteja julkaisematta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on varmaan eri käsitys mikä on asiallista ja mikä ei. Mun pitäisi tehdä joku FAQ-osio minkälaisia kommentteja en julkaise. Mä en julkaise esimerkiksi kommentteja, missä

      - loukataan jotakuta muuta
      - levitellään valheellista tietoa
      - haukutaan mua niin asiattomasti että sitä ei voida edes laskea kritiikiksi
      - esitetään omia oletuksia faktoina, vaikka ne eivät pitäisi paikkansa
      - kysellään yksityiskohtaisesti töistä tai opinnoista, sisältäen arvailuja paikasta
      - kommentoidaan mun perheenjäseniä

      Tuossapa ne yleisimmät syyt miksi "asiallinen" kommenttisi ei pääse läpi.

      Poista
  3. Vieläkö jatketaan:D keskustelua av:lla? Ei muuta, kun hyvää jatkoa vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti joo kun on kävijämäärissä sellainen piikki. En ehtinyt lukemaan ennen kuin ketjut ovat kadonneet, joten aika raffia settiä siellä vissiin julkistettiin. Hyvää jatkoa sinullekin :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.