Kyky kritisointiin ei ole sukupuolisidonnaista

Olen ehkä pikkumainen ja ilonpilaaja, mutten voinut hillitä kielenkannattimiani erään haasteen jälleen tavoittaessa minut Instagramissa peräti kahdesta lähteestä. Tarkoitan tätä nyt kiertävää haastetta, jonka tarkoituksena on ylistää tuntemiaan naisia. Haaste kiertää kutakuinkin tässä tekstimuodossa:

Too often, women find it easier to criticize each other or themselves instead of building each other up. With all the negativity going around, let's do something positive. Upload 1 picture of yourself... ONLY YOU. Then tag 10 more beautiful women to do the same. build yourself up instead of tearing yourself down. COPY AND PASTE. Let’s speed some positivity!

Mä en kyseistä haastetta koskaan julkaissut, koska mua häiritsee yksi sana tuolla. Women find it easier to criticize. Minkä takia pitää syyttää nimenomaan naisia toistensa kritisoimisesta? Tiedän ihan omakohtaisestakin kokemuksesta, että siihen pystyvät kaikki, sukupuolesta riippumatta. Ikävää ratsastaa stereotypioilla, että ne on vaan naisia jotka kritisoi ja jauhaa paskaa.

Tuossa haasteessa on taustalla todella tärkeä ajatus, eikä positiivisuutta voi olla kylliksi näinä vaikeina aikoina. Miksi samalla lähteä syyllistämään, että on niitäkin naisia jotka elävät toisten mollaamisesta? Ehkä tässä on siksi mainittu vain naiset, koska tagattavaksikin pyydetään vain naisia. Tyttöjen oma juttu. Jotenkin hassua sekin.

Toivoisin, että tämä haaste olisi sukupuolineutraali. On ihmisiä, joiden mielestä on helpompi kritisoida itseään tai muita kuin kehua toisia. Positiivisyyden nimissä haluaisin päästä tagaamaan tällaisiin henkilöitä.

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.