Mun on pakko esitellä teille mun lempiravintolani koko Barcelonassa: Gracían pikkukujille piiloutunut, autenttista meksikolaista ruokaa tarjoileva
Cantina Machito. Mä kiinnostuin ravintolasta alunperin kuultuani siellä olevan useita maalauksia Frida Kahlosta - Frida on mulle henkilökohtaisesti kenties maailman suurin taiteilija.
Ravintolan sisustus on aivan ihana! Niin perinteistä Meksikoa, niin kitchiä, niin värikästä ja niin villiä. Missään muussa ravintolassa en ole nähnyt värikkäitä paperilumihiutaleneliöitä katosta roikkumasta. Jopa vessan laatat oli tarkkaan harkittu erivärisiksi. Ja tarjoiluastiat, lasitettuja värikkäitä savikulhoja, rustiikkisia emalilautasia, mistä on silminnähden lusikoitu tuhansia annoksia ääntä kohti. Sisustustyylinä sekametelisoppa, muttei silmiä särkevällä tavalla.
Machiton guacamole on eräänlainen klassikko. Mä en tiedä mitä taika-ainesta ne siihen laittaa, mikään muu guacamole ei voisi ikinä maistua samalta. Saisin tuon koko kulhollisen kevyesti yksin alas. Tällä kertaa otin varsinaiseksi ruuaksi kala-rapu-kampasimpukka-cevicheä. Rantakohteissa syön aina mereneläviä yli äyräiden. Ruoka oli kylmä mutta maukas, varmasti elämäni maukkain ceviche. Sellainen annos, joka varmisti, että tänne palataan seuraavallakin Barcelonanreissulla. Päällimmäisenä mielessä pyörii vain yksi kysymys:
miksi en syö cevicheä useammin?
Knoppitietona vielä se, että barcelonalaisen vaatejätti
Desigualin kevätmallisto, Christian Lacroixin suunnittelemana kuvattiin muutama viikko takaperin juuri tässä ravintolassa.