KÖTTBULLAR OCH PEPPARKAKOR!

Kävin tänään tekemässä täsmäiskun Ikeaan, mukamas ostamaan vain sen tv-tason, minkä kävin reilu kuukausi takaperin esikatsastamassa. No, mikäänhän ei koskaan mene niinkuin suunnitelmissa, ja mukaan tarttui kaikkea muutakin muka niin tarpeellista ja ihanaa.

Ensiksi lihapullia. Viime Ikeareissulla lihapullat jäi kokematta vegaanilupauksen vuoksi, joten tällä kertaa oli pakko päästä syömään ja heti ekana! Jos asuisin pääkaupunkiseudulla, kävisin varmaan kerran viikossa Ikeassa, pelkästään lihapullien takia. Voisi melkein kutsua lempiruuaksi.


Jotenkin vahingossa kärryyn kasaantui muutama kilo kynttilöitä ja tuikkuja, kolme taulua, kulhoja, kynttilänjalkoja, lamppu, laatikoita, joulupalloja ja Kung Erik-henkiset servietit ja tarjotin. Ylilyönti, joskin kohtuullinen. Kulutusjuhla jatkui Juustoportilla, Pentikin tehtaanmyymälässä ja Mäntsälän Alkossa. Olin luvannut Johannalle glögi-illan, ja mun oli tottakai pakko ostaa kaunein löytämäni pullo. Glühwein on puolestaan itävaltalainen perinne, sen aika koittanee myöhemmin.


Koska mä olen hyvin ylpeä ihminen, päätin hoitaa pöydän kasaamisen ihan itse. Ensimmäiseen puoleentoista tuntiin en ollut saanut ensimmäistäkään ruuvia kiinni. Alku aina epätoivoinen, mutta jollakin ihmeen kaupalla homma alkoi skulaamaan, ja onneksi seinää vasten seisoo ihan pöydännäköinen pöytä.

Jossain kokoamisen lomassa ehdin myös leipaista vuoden ensimmäiset piparit, epäkodinhengetärmäisesti pakastetaikinasta. Toi mulle ominainen tuhat rautaa yhtaikaa tulessa-höntsäily saattaa olla osasyy siihen, miksi asioiden valmiiksisaamisessa kestää toisinaan yllättävänkin kauan. Johannan ilmestyttyä paikalle kasaamistahti rivakoitui, ja yhteistyössä saatiin pöytä valmiiksi juuri ennen Salkkareiden alkua. Pääsimme nauttimaan joulukauden avauksesta glögin ja sydänpiparien voimalla. Jos vain tuolle johtoviidakolle keksisi esteettisemmän vaihtoehdon...

Jos joku jäi ihmettelemään postauksen otsikkoa, se on intertekstuaalinen viittaus tähän hassutteluun.

17 kommenttia

  1. Miksi sä käytät blogissasi noin vaikeaa kieltä? Mitä sä yrität esittää? Skulaaminen? Esteettinen? En edes tiedä mitä vittua tarkoittaa intertekstuaalinen. Susta saa niin inhottavan ja nipon kuvan ainakin näin blogin välityksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se kyllä mitään vittua tarkoita :D Intertekstuaalisuus tarkoittaa suoria tai epäsuoria viittauksia toisiin, jo kirjoitettuihin teksteihin. Koska viittasin otsikossa televisioviihteeseen, intertekstuaalisuus on väärä termi, mutten saanut mieleeni lähes vastaavaa sanaa "intermediaalisuus" blogipostauksen kirjoittamisen yhteydessä.
      Mun kirjoitustyyliin kuuluu olennaisena osana sivistyssanoilla pelleily ja satunnaiset murre- ja slangisanat.

      Poista
    2. Oisit käyny koulus sivistyksetön itkijä teini. Hienoo et joku sentään hallitsee kunnollisenkin tekstin aikuismaisesti :)

      Poista
    3. Mä en ehkä kuvailisi omaa tekstiäni/kielenkäyttöäni mitenkään aikuismaiseksi saati kunnolliseksi :D tää on kuitenkin viihteellinen blogi, eikä ajankohtaisen kakkosen verkkoversio. Mutta kiva jos mun kirjoittamat tekstit kelpaa :)

      Poista
  2. Tajusitkohan, että tuo LOIMUglögi on trendi tuote, jota saa jopa jonottaa monissa paikoissa? Ja sä hassasit sen heti hukkaan? Ennen joulua reilusti!

    VastaaPoista
  3. Taas matkit Annika O:ta!!!!!!! Ainakin noiden kynttilien kohdalla!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en vieläkään lue Annikan blogia, joten mulla ei ole aavistustakaan hänen kynttilätilanteestaan.

      Poista
    2. HAHAHAHA.

      Oli muuten ihan pakko käydä kattomassa annikan blogia. Joo, yksi saman näkönen kynttilänjalka vilahti postauksessa, joka on tehty 7.11!! Iida on kirjoittanut tämän 5.11!! :) että kuka matkii ja ketä matkii, tuskinpa se annikakaan kaikkea omasta päästään keksii, sisustuslehdistä, kaupoista saa aika hyvin malliesimerkkejä...

      Ja mikä rikos se on pitää samoista esineistä? Harmillisesti tämän hetkinen maailma perustuu massatuotannolle ja uniikkien tavarat on harvassa.

      Poista
    3. Ikean parin euron kynttilänjalat kertookin huippuluokan omaperäisyydestä. Mulla on tapana ostella tavaroita siksi, että näen jossain jotain, mikä näyttää musta kivalta. Näin sen sitten sisustuslehdessä, tv-sarjassa, tai kuten tässä tapauksessa, Ikean hyllyssä viime tiistaina.

      Poista
  4. http://www.a-klinikka.fi/lahti/ tutustuppa näihin sivuihin...

    VastaaPoista
  5. Olet rumin, hirvein ja ällöttävin ihminen jonka olen koskaan nähnyt. Tekis mieli ampua omaan päähän aina kun tää sun blogis pomppaa jostain näkyviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sinulla on tuollaisia mielihaluja, suosittelisin välttämään blogini katselua.

      Poista
    2. Nyt anonyymi haista oikeesti vittu! :D mistähän se "pomppaa" näkyviin? olisko kun kirjotat googleen sen tai jotain vastaavaa?
      laitappa oma kuvas tähän niin voin sanoa mikä sä oot! :) onhan se ANONYYMINÄ hyvä tulla arvostelemaan toista..voivoi kasva aikuiseks pentu! kommenttis perusteella oot joku 15-18v?
      annan sulle nyt kullan arvoisen vinkin: mee peilin eteen ja katso siihen, mitä näät? niimpä..joten ole hiljaa! :)
      ärsyttää vaikken tunne Iidaa et tullaan haukkumaan ja kertomaan asioita joita ketään ei kiinnosta!

      Poista
  6. Ootko iida muuten kattonu ikinä noiden haukkuja-anojen ip-osoitteita? pari postausta mitä oon tässä kommentteja lukenu niin tuntuu kun sama ihminen kirjoittais noita rumajuttujaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole perehtynyt noihin ip-osoitteisiin. Mä pelkään pahasti että kommenttien takana on joku tuttu, enkä haluaisi tietää asiasta sen tarkemmin.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.