Etanoita

Bongasin kauppareissulla etanoita, joita en ollut aiemmin itse valmistanut ruuaksi. Päätin selättää jälleen yhden keittiökurimuksen, yrittää tehdä kotiloita kotioloissa.

Ostin siis tölkkietanoita kuorineen, ja valmistin ne tämän reseptin mukaan. Tuttuun tapaani sovelsin hiukan reseptiä. Esimerkiksi leipäraasteen korvasin korppujauhoilla, ja jätin voiruusukkeiden pursottamiset hoikemmille. Etanat kotiloineen kannattaa myös huuhdella huolellisesti, mulla oli niissä todella paljon hiekkaa.

Myös etanahifistelyvälineet multa puuttuvat täysin. Etanapannun virkaa hoiti foliosta taiteltu ruma läpyskä, pihdit loistivat poissaolollaan ja haarukkana käytin fonduehaarukkaa. Käy se näinkin!

10 kommenttia

  1. Mulle tulee aidosti paha mieli näistä kommenteista mitä saat :( en tunne sua tai tiedä millainen olet luonteeltasi, mutta ainakin blogin perusteella vaikutat sympaattiselta ja fiksulta! Ja et ole ollenkaan ruma, nätti nuori nainen ja sulla on kaunis kroppa. Toivottavasti noi idiootit lopettais sun haukkumisen ja saisit itsetuntosi kuntoon.
    Terveisin lukija Tukholmasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä koen itsetuntoni olevan ihan riittävä. Olen realistinen, enkä ylimielinen. Ylimielisyys kun on helppo naamioida hyvän itsetunnon piikkiin :D
      Terkkuja Tukholmaan! Ihana kaupunki :)

      Poista
  2. Hyi etanoita :-D oliko hyviä?
    Tuun vielä tähän erikseen sanomaan, että sulla on tosi kauniit kasvonpiirteet, usko mua! Sellaset sopusuhtaiset, mutta kuitenkin isot silmät :-) nään asiakaspalvelutyössä paljon ihmisiä sekä Lahdessa, että pääkaupunkiseudulla ja voin kyllä vain todeta, että oot kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli! Kyllä mä tiesin mitä tulen syömään, ei se itse etana juurikaan miltään maistu, mutta se yrttilisäke *sydänsilmäemoji*

      Poista
  3. Mitä tykkäsit? Veljeni osti kerran, teki niille valkosipulivoimikälieonkaan ja maistoin. Vaikka voisi kuvitella että hyi saatana, niin olihan ne aikamoista herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin! Ei yhtä hyviä kuin ne etanat, joita söin kerran Porvoossa, mutta harvinaiseksi herkuksi oikein passeli ateria :)

      Poista
  4. Tää blogi niin piristää mun päiviä :-) Miltäs etanat muuten maistui?

    Vaikka en oo pitkään aikaan ehtinyt edes avaan tietsikkaa kunnolla, tai vierailemaan sun blogissa, niin tänne on aina kiva palata lueskelemaan! (Ja onpahan sitten useampi postaus aina luettavaksi ;-) )

    Tee joku postaus sun kuulumisistas ja talvi/kevätsuunnitelmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että piristän! Itse etana ei oikein kummoiselta maistu, mieto ja aavistuksen mutainen. Mutta täydentää hyvin tuota lisukevoita.

      Ja tosi mukava kuulla, että sä edelleen täällä toisinaan käyt! Mun postaustahtikin on ollut valitettavan niukka, mitään kirjoittamisen arvoista ei oikein ole tapahtunut. Kurjuutta ja kärsimystä tämä maanpäällinen matka :D

      Kuulumispostauksen paikka kyllä varmaan olisi taas piakkoin. Ja suunnitelmiakin olisi kerrottavana. Toteutuksesta vain kun ei ole varmuutta vieläkään.

      Poista
    2. Mieto ja mutainen, kuulostaa ei-niin-hyvältä, mutta ehkä sellainen ruokalaji jota pitää itse maistaa? :- )

      Poista
    3. Ruuassa kun usein eri aineet yksistään maistuvat tylsiltä ja jopa epämääräisiltä, mutta kun eri osia yhdistää, on maku perfecto.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.