Selityksiä

Blogi on kärsinyt koko syksyn aikana huomattavasta hiljaisuudesta, joka on korostunut näin marraskuun aikana. Ellei jopa räjähtänyt käsiin totaalisesti. On siis selittelyn paikka.

Viimeisen puolen vuoden aikana osa mun sisäelimistä (ei, yllättäen maksa ei ole yksi niistä) on yrittänyt jättää irtisanomisilmoituksia, toistaiseksi tuloksetta. Viime viikot onkin eletty aika tiiviissä liitossa sairaalan kanssa. Mä en kirjoita kuitenkaan sairausblogia, joten en omasta oireilustani aio sen enempää avautua.

Myös mun elämäntilanne on muuttunut radikaalisti. Olen joutunut poistumaan mukavuusalueiltani, mikä on tuonut elämään niin hyvää kuin huonoakin. Vapauden määritelmän on saanut päivittää. Käsite koti on muuttunut, elämä on enää vain hyvin niukasti Lahteen sidottuna. Kovaa hintaa tästä joutuu maksamaan ja monta päivää vaihtaisin pois. Mutta eteenpäin mennään vielä.

Lisäksi, mä olin aina pitänyt itseäni hyvänä kirjoittajana. Viime aikoina olen saanut paljon rakentavaa palautetta, joka on saanut mut pohtimaan omia kirjoitustaitojani ja ylipäätään mielekkyyttä bloggaajana. Mä kun voin ilmaista itseäni muutenkin kuin kirjoittamalla, esimerkiksi puhumalla suoraan läheisilleni. Kerran vielä olin idealisti, nyt tuntuu, että en saa raavittua kasaan edes täytepostausta. Hittoon tekosyyt valokuvaamisen mahdottomuudesta hämärän aikaan, mä olen vain huono.

Kirjoittaminen kun joskus oli mun henkireikä, nyt se tuntuu toisarvoiselta. Mä en ole koskaan halunnut miellyttää massaa, joten julkinen bloggaaminen tuntuu jopa ironiselta. Mä en miellytä edes pientä prosenttia lukijoistani. Miksi kerjään tahallani turpaan provosoimalla ilkeitä anonyymeja, päivittäin? Tulevaisuus määrittää kohtalon.

9 kommenttia

  1. Kaikkea hyvää sulle! Olen tykännyt jo pitkään blogistasi , harmi että anonyymi kiusaaminen on pilannut selvästi sinulle tärkeän asian! Toi netissä kiusaaminen on säälittävää.. :( pidä lippu korkealla ! Toivottavasti paranet mikä sinulla onkin.. hyvää joulun odotusta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Tärkeämpää mulle on ollut se kritiikki päin naamaa sanottuna tuttavilta kuin anonyymiherjaajalta. Siviilipalaute motivaatioon ja kykyjen epäilyyn vaikuttaa enemmän, mutta yritetään kehittyä :) hauskaa joulun odotusta sinullekin!

      Poista
  2. Jaksamisia, toivottavasti tulet pian taas kuntoon <3

    VastaaPoista
  3. Mä itse olen myös ihminen, joka kirjoittaa kaiken ulos itsestään, hyvän ja pahan. Välillä vaan ei ole mitään ja välillä on niin paljon että siihen tukahtuu. Mutta koska blogi on sulle harrastus, hupia, pakoreitti, mitä ikinä, sä et ole velvollinen tekemään mitään mikä ei tunnu hyvältä tai oikealta.

    Ja ihan henk.koht. mä toivoisin että jatkossakin saisi lukea sun juttuja täältä, koska en ole turhan paljon löytänyt blogeja jotka ei toista itseään, tai joita ei erota sadan muun samanlaisen blogin joukosta. Hirmusti tsemppiä sulle, toivottavasti kaikki järjestyy! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tätä blogia pitäisi opetella pitämään ilman paineita, ilman jatkuvaa huolta riittääkö se kenellekään. Kirjoittaa sillon kun kirjoituttaa.
      Sulle paljon kiitoksia, että olet pysynyt aktiivisena lukijana pitkän aikaa! Sun kommentit piristävät aina :)

      Poista
  4. Oon aina tykännyt sun blogista. Musta on kivaa, ettet ole samanlainen tusinapimatsu kuin suurin osa bloggaajista. En olisi myöskään huolissani sun kirjoitustaidoista, ne on ihan fine.

    Sen sijaan olisin hitusen huolissani siitä, miten noiden sekopäiden kommentit, alkeellisesti "rakentavaksi" kritiikiksi naamioitu, tai sitten ihan vaan rehti ja kiertelemätön, vihapuhe vaikuttaa suhun. Joitain kommentteja (ja palstoja) lukiessa tulee ihan oikeasti paha olo ja tuntuu siltä, että oma maailmankuva ja ihmiskäsitys alkaa vääristyä niitä lukiessa. On aika surullista, että jotkut kanssaihmiset on täynnä myrkkyä. Sellanen myrkyllisyys johtaa varmaan ennenaikaiseen hautaan..

    Jos sä kestätä tätä paskavirtaa ja haluat jatkaa bloggaamista, niin hyvä, mutta jos et, älä ole ollenkaan pahoillasi siitä.

    Toivottavasti saat sun sisuskalut järjestykseen!

    t. Anonyymi lukija Espoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se anonyymien dissauskritiikki niinkään, vaan juurikin lähipiiri, joka kommentoi päin naamaa. Toki kaikella palautteella on painoarvonsa - jos käytännössä kaikki on negaa ja nillitystä, ei motivaatio kovin korkea ole.

      Kiitokset sulle tsempeistä! :)

      Poista
  5. Mä tykkään blogistasi. Voimia!

    VastaaPoista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.