#WhatIReallyReallyWant



Liian usein kuulee jonkun sanovan jotakin tähän tyyliin:
Tasa-arvohöpinä pitäisi lopettaa, se on mennyt jo liian pitkälle! 
Naiset saavat sentään käydä töissä ja koulussa, mitä muuta he tarvitsevat?
Naisten kuntosalit ovat väärin, mikä itku syntyisikään jos joku perustaisi kuntosalin vain miehille!
Naiset saavat vähemmän palkkaa, koska ovat huonompia työntekijöitä kuin miehet.
Ei naisilla ole mitään hätää.

Länsimaalainen unohtaa liian usein katsoa oman kuplansa ulkopuolelle. Joissakin maissa naisen euro ei ole edes kahtakymmentä senttiä. Joissakin maissa tyttölapsista tulee liian aikaisin vaimoja. Vielä tänäkin päivänä Yhdysvaltojen joissakin osavaltioissa naisia ei kohdella tasa-arvoisesti. Ja Yhdysvallat sentään lasketaan sivistysvaltioksi.

Huomenna tulee kuluneeksi 20 vuotta Spice Girlsin ikonisen Wannabe-biisin julkaisusta. Toissapäivänä Project Everyone julkaisi uuden version tuon kulttibiisin kulttivideosta. Nyt ysärivaatteiset tanssijat edustavat useita etnisiä ryhmiä, ja seikkailevat fancyjen bileiden sijaan kaduilla ja koulussa.

Project Everyone on järjestö, jonka tarkoitus on promotoida YK:n listaamia Global Goalseja. Global Goals on seitsemäntoista tavoitetta, jotka tekisivät maailmasta paremman paikan elää ihan kaikille. Yksi niistä on globaali sukupuolten välinen tasa-arvo. Juuri tämän takia mun mielestä tuo video on niin mahtava! Girl poweria tarvitaan edelleen, ja videolla vahvat naiset julistavat toiveensa. Onpahan mukaan ympätty nykypäivänä ah niin trendikäs someosallistuminenkin.

#WhatIReallyReallyWant
#IsMoreVideosLikeThis

Minä todella haluaisin, että ihan jokaisella ihmisellä tässä maailmassa, sukupuoleen katsomatta, olisi oikeus päättää ihan itse millainen haluaa olla.

9 kommenttia

  1. Tämä tais olla maksettu mainos vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei. Mä jaan blogissani mulle tärkeitä ja mielekkäitä asioita ja arvoja, en mitään mainoksia. Maksettu hyväntekeväisyysmainos olisi muutenkin mun mielestä tosi kalsea.

      Poista
  2. Allekirjoitan! Mitä useampi sen ajattelee noin niin kohta jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on ja mitä haluaa olla :)
    -johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Ja olisi tärkeää saada kaikki uskaltamaan puolustamaan omia oikeuksiaan.

      Poista
  3. Feminismi on kuvottava aate. Halutaan naisille mahdollisimman paljon etuja ja erivapauksia ja miehen heikkoa asemaa yhteiskunnassa vähätellään.

    Olisin luullut sinun olevan järkevämpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on omaperäinen näkemys feminismistä. Suosittelen hankkimaan tuoreempia näkökulmia!

      Poista
    2. Mä kehottaisin tuota anoa myös vähän sivistämään itseään aiheesta. Millaisessa maailmassa mahtaisimmekaan elää ilman feminismiä, en halua edes ajatella. Ja globaalilla tasolla on vielä paljon tehtävää, vai onko kyseinen ano sitä mieltä että globaalisti nimenomaan miehet ovat heikossa asemassa eikä feminiteillä ole mitään syytä yrittää parantaa naisten asemaa? Ano tuntuu muutenkin näkevän vain ne naisten elämän plussat ja miesten miinukset. Naisten elämän edut ja erivapaudet hyvin usein liittyvät lapsiin, joista (kas kummaa) puolet on miespuolisia. Naisten aseman parantaminen parantaa ihan jokaisen elämää (paitsi niiden kaikkein katkerimpien sovinistien).

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.