Avattiin terassikausi syömällä. Mun teki mieli perinteistä pääsiäisruokaa, lammasta, uunijuustoa ja suklaata. Tämä oli se pääsyy käväistä äidin luona, juhlaruokatraditioista on aina ennen pidetty kynsin hampain kiinni. Nyt namit jäi saamatta ja me grillattiin. Ja lihakin oli poroa. Kai ne perinteet on tehty rikottavaksi.
Ostern
sunnuntai 20. huhtikuuta 2014
Avattiin terassikausi syömällä. Mun teki mieli perinteistä pääsiäisruokaa, lammasta, uunijuustoa ja suklaata. Tämä oli se pääsyy käväistä äidin luona, juhlaruokatraditioista on aina ennen pidetty kynsin hampain kiinni. Nyt namit jäi saamatta ja me grillattiin. Ja lihakin oli poroa. Kai ne perinteet on tehty rikottavaksi.
Niittishortsit
lauantai 19. huhtikuuta 2014
Näihin tarvittiin uhraamiskelpoiset farkut, kloriittia, sadan niitin pussi, vasara, sakset, ämpäri ja ratkoja. Unohdin kuvata kaikki välivaiheet, joten yritän selittää mitä tein. Tekojen selittäminen jälkeenpäin on usein vaikeaa, mutta kysymykseen miten? on helpompi vastata kuin kysymykseen miksi?
Ensiksi leikkasin lahkeet omille muodoilleni siveellisimpään mahdolliseen minimittaan, eli mikroshortseista ei ihan vielä puhuta. Ja ratkoin noi järkyttävät oranssit takataskutikkaukset pois. Koska halusin shortseista vaaleat, höläytin ämpäriin aimo annoksen kloriittia ja shortsit perään vaalentumaan.
Puolentoista tunnin kloriittiliotuksen jälkeen pikapesu (mun pesukoneen pikapesu kestää sata minuuttia...) ja lahkeetkin rispaantuivat just niinkuin piti. Kokemuksen vähemmän matala mutta sitäkin syvempi rintaääni nimittäin kertoo, että kun alkuun on päästy, jatkossa rispaantumista ei pysäytä mikään. Ratkoin takataskusta yhden sivun, ja ompelin reunaan taitoksen.
Niitit tekivät pahaa jälkeä käsille, mutta kuten tatuoimisen ja synnyttämisenkin kanssa: joutuu kärsimään, jos haluaa lopputuloksen olevan hieno ja mieleinen. Olin lukenut jostain niksipirkasta, että vasaran kanssa niitit saa helpommin läpi farkkukankaasta. Myytti murrettu, kiinnitin viisi niittiä vasaralla ja hajotin kaksi, loput painelin omin pienin kätösin.
Multa puuttuu käytännössä täysin avaruudellinen hahmotuskyky ja symmetriataju. Yritin perfektionismipuuskassani noin neljä tuntia kohdistaa niittejä suoraan, jonka jälkeen ajattelin, että olkoot ja annoin niiden mennä vinksin vonksin vähän vähemmän sinnepäin. Tuskin kukaan tulee vatupassin kanssa mun takamustani mittailemaan. Jos tulee, toivotan hauskoja mittailuhetkiä!
Yllättävää kyllä, niittitakataskun kanssa istuminen ei yhtään satu pyllyyn. Lempparishortsit done, pääsisipä vain pian käyttämään niitä. Onneksi kesä on jo jollakin ovella. Toivottavasti löytää tiensä pian tänne.
Essen
torstai 17. huhtikuuta 2014
Tänään aamupala oli nestemäinen. Olen koukuttunut smoothieisiin, koska legendan mukaan hedelmät ovat terveellisiä, mutta mä en
Kesän ja talven rajaviiva on sellainen veteenpiirretty. Mä en ole koskaan selvittänyt tarkempaa määritelmää, se on joskus keväällä, riippuen säästä ja fiiliksestä. Koska eilen oli aurinkoinen, lämmin ja nätti päivä, päätin, että Johannan kanssa syödyt jäätelöt olivat ne kesän ensimmäiset. Vaikka syötiinkin ihan sisätiloissa. Mä valitsin Piña Colada- ja Mojitojäätelöä, huomaa hyvin, kuinka Karibia ja rommi pyörivät mielessä. Mulla oli aamukahvit vielä juomatta kolmelta iltapäivästä, koska en raaski keittää ikinä kotona kahvia pelkästään itselleni. Otin lattea.
Varmaan kaksi kuukautta jatkunut intensiivinen vuohenjuustokausi ei näe loppua. Ja koska pyrin syömään vähintään yhden aterian päivässä salaattina, vuohenjuustosalaatteja on syöty toistakymmentä lyhyen ajan sisään. Jaksoin pitkästä aikaa keitellä kasaan balsamicosiirappiakin, se on niin hyvää (vaikkakin epäterveellistä) paistetun juuston kanssa. Halloumi ja balsamicosiirappi on ihan kuningasluokan yhdistelmä! Viime kesän söin kana-caesarsalaattipainotteisesti ja kyllästyminen tapahtui jo heinäkuussa, mutta vuohenjuustosalaatti jatkaa eteenpäin porskuttamistaan mun vakioruokalistalla. Katsellaan kuukauden päästä, maistuuko vielä.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)