Niittishortsit

Joskus vuonna jalmari ja käpy näin Weheartitissä shortsikuvan, joka vei multa sydämen ja parit yöunetkin. Metsästin aikani noita niin Runwaydreamzilta kuin jonkun kotiaskartelijan tekeminäkin Etsystä ja ties mistä kera kirahvein, kissain ja koirain. Yritin nakittaa askartelutaitoista ystävää tekemään mulle tollaiset, ja lopulta unohdin. Sitten, farkkuvarastoani karsiessa muistin taas nuo yhden ajan rakkausshortsit ja päätin, että minä ite. Ihan hyvä saavutus kun ottaa huomioon, että mä olen kärsimätön, taiteellisesti lahjaton ja ompelutaidoton.

Näihin tarvittiin uhraamiskelpoiset farkut, kloriittia, sadan niitin pussi, vasara, sakset, ämpäri ja ratkoja. Unohdin kuvata kaikki välivaiheet, joten yritän selittää mitä tein. Tekojen selittäminen jälkeenpäin on usein vaikeaa, mutta kysymykseen miten? on helpompi vastata kuin kysymykseen miksi?

Ensiksi leikkasin lahkeet omille muodoilleni siveellisimpään mahdolliseen minimittaan, eli mikroshortseista ei ihan vielä puhuta. Ja ratkoin noi järkyttävät oranssit takataskutikkaukset pois. Koska halusin shortseista vaaleat, höläytin ämpäriin aimo annoksen kloriittia ja shortsit perään vaalentumaan.

Puolentoista tunnin kloriittiliotuksen jälkeen pikapesu (mun pesukoneen pikapesu kestää sata minuuttia...) ja lahkeetkin rispaantuivat just niinkuin piti. Kokemuksen vähemmän matala mutta sitäkin syvempi rintaääni nimittäin kertoo, että kun alkuun on päästy, jatkossa rispaantumista ei pysäytä mikään. Ratkoin takataskusta yhden sivun, ja ompelin reunaan taitoksen.

Niitit tekivät pahaa jälkeä käsille, mutta kuten tatuoimisen ja synnyttämisenkin kanssa: joutuu kärsimään, jos haluaa lopputuloksen olevan hieno ja mieleinen. Olin lukenut jostain niksipirkasta, että vasaran kanssa niitit saa helpommin läpi farkkukankaasta. Myytti murrettu, kiinnitin viisi niittiä vasaralla ja hajotin kaksi, loput painelin omin pienin kätösin.

Multa puuttuu käytännössä täysin avaruudellinen hahmotuskyky ja symmetriataju. Yritin perfektionismipuuskassani noin neljä tuntia kohdistaa niittejä suoraan, jonka jälkeen ajattelin, että olkoot ja annoin niiden mennä vinksin vonksin vähän vähemmän sinnepäin. Tuskin kukaan tulee vatupassin kanssa mun takamustani mittailemaan. Jos tulee, toivotan hauskoja mittailuhetkiä!

Yllättävää kyllä, niittitakataskun kanssa istuminen ei yhtään satu pyllyyn. Lempparishortsit done, pääsisipä vain pian käyttämään niitä. Onneksi kesä on jo jollakin ovella. Toivottavasti löytää tiensä pian tänne.

21 kommenttia

  1. Ihan mielettömän hyvän näköset! Voikun itselläkin riittäis motivaatio ja kätten taito moiseen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi oli aivan mielettömän helpot tehdä, kannattaa kokeilla! Mullahan ei oikeasti ole minkään valtakunnan käsityötaitoja :D

      Poista
  2. Älä käytä tollasia ennenku sulla on hyvä ja timmi kroppa!!

    VastaaPoista
  3. niiiiiiiiiiin valkoroska. tosin niin oot sinäkin.

    VastaaPoista
  4. Sun muodoilles siveellinen mahdollinen mitta olis burkha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD täytyy joskus sovittaa.

      Poista
    2. Noita sun kiusaajia ei kyllä tunnu olevan millään huimalla aivokapasiteetilla siunattu :) Eikä ilmeisesti kovin kummosilla kropillakaan kun ei ne uskalla oman kuvansa kanssa tulla sanoon :D

      Hienot sortsit! Näin samantyyliset yks päivä kirpparilla ja kyllä ärsytti, että ne oli liian pientä kokoa! Mä metsästän samantyylisiä viä toistaseks uutena, mulla ei oo yksiäkään farkkuja meinana mistä noi vois itse tehdä!

      Poista
    3. Toi haukkumisen idea menee ihan pilalle jos sitä omalla naamalla harrastaisi :D kannattaa metsästää kirpparilta jotkut uhraamiskelpoiset halppisfarkut :)

      Poista
  5. Sul on kaks kertaa sana ratkoja tos tarvike listas :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas :D mun mobiilibloggeri ei anna muokata tekstiä jälkikäteen joten olkoot siellä jonkun aikaa.

      Poista
    2. Niitä ratkojiakin on mahdollista rikkoa työn tiimellyksessä. T. Nimimerkki Kokemusta on

      Poista
  6. Mistä ostit niittejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ebaysta, mutta niillä kesti neljä kuukautta tulla joten tuskin enää tilaan sieltä :D

      Poista
  7. Ooh. Mäkin haluan tuollaiset!

    VastaaPoista
  8. Hullun makeet pökät, pakko ehkä itekki väsätä tästä inspiroituneena samanlaiset! Ja niin ps. kirjotat tosi kivalla tyylillä, ilo lukea! Jään seuraamaan.
    T. Vanha lukio toverisi :))

    VastaaPoista
  9. Noi on ihan superhienot! Oon kans miettiny et olis kiva tuunailla jotku farkut. H&M myi ainaki vielä hiljan, ei välttämättä enää, irtoniittejä ja ostin niitä monta pussia ja tein niittipipoja. Siis laitoitko sä tosiaan noi farkut vain kloriittiämpäriin? Ne näyttää niin tasaisen värisiltä. :D Mä oon tosin käyttäny kloriittia vain vahingos vaatteille siivouksen yhteydes ja silloin siitä ainaki tulee tosi epätasasta jälkeä.
    T. Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa on edessä sellainen vähän vaaleampi hassu palkki, harvoin kloriittivaalennus onnistuu tasaisesti. Mä kyllä kääntelin ja painelin niitä ronskisti paljain käsin vaalennussession aikana. Suosittelen kumihanskoja :D

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.