Vapaapäivien vietosta

Mulla on ollut tänä vuonna pehmeä lasku arkeen. Viikko jo vierähtänyt, ja mulla on ollut vasta yksi työpäivä. Luulisi, että vapaapäivistä on saanut nauttia, ja ne päivät olisivat jopa käyneet pitkäksi.  Vaan kaikki päiväthän ovat saman pituisia.

Suunnitelmia on ollut. Niin Korkeasaarta, lähihotellin aamupalaa, parempaa brunssia kuin Kaivarin Kanuunaakin. Joista yksikään ei toteutunut, kerran käytiin ravintolassa syömässä. Illalla. Tosin todella pitkän kaavan mukaan, alkupala-pääruoka-jälkiruoka-kombinaatiossa meni yli kaksi tuntia. Valtaosa ajasta oli odottelua.

Maanantain viimeisellä junalla palattiin poikaystävän kanssa Lahteen. Kotona on imuroitu viimeksi vajaa kolme viikkoa sitten, joten pyhitin siivouspäiväksi loppiaisen, tuon merkittävän kirkkovuoden juhlapäivän. Ja lämmityksen laitoin päälle vasta vartti sitten. Niin sitä oli päässyt paikat repsahtamaan.

Mitä mä sitten olen tehnyt? Luulisi, että olisin tehnyt rästihommia, slow foodia, lukenut, tai edes hemmotellut itseäni. Tehnyt edes jotain hyödyllistä (siivoamista ei koskaan lasketa, koska siivottava on!) Olen vain harjoitellut kahvista vierottautumista, kiukutellut, nukkunut pitkään, ja muuten vain laiskotellut sängyssä katsellen sarjoja. Suosikkeina Bridezillas ja vähemmän yllättäen Syke.

Vapaapäivieni aikaansaamattomuus oikein kulminoitui loppiaisen ruokavalioon: mitä ikinä kaappien kätköistä sattui löytymään. Lounaaksi valkosipulikeittoa, päivälliseksi valkosipulipastaa. Eli hienonnettua sipulia ja valkosipulia paistettuna reilussa määrässä öljyä, sekoitettuna fusillipastaan ja parmesanraasteeseen.


Jos kaikki lääkärit olisivat Holopaisia, mäkin olisin varmasti jo terve.

11 kommenttia

  1. Paras toi Obama-Holopainen!! :D Mistä löysit?

    VastaaPoista
  2. Naurattaa sun tekopyhyys, viitaten tohon Charlie Hedbo kuvaan instassa. Tiedätkö edes mitä toi tarkottaa? Käsittäkseni kun ranska ei sun "ihailtavaan" kielirepertuaariin kuulu. Ja mitä sua edes liikuttaa tollanen. Pitää vaan päästä mukaan kaikkiin someilmiöihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Charlie Hebdo, hebdomas=viikko latinaksi. Mä osaan tulkita kirjoitettua ranskaa muiden osaamieni kielten perusteella, toisinaan itsekin hämmästyn kuinka hyvin osaan. Sanakirjat on myös keksitty.

      Mua liikuttaa tollanen hyvinkin paljon. Ensinnäkin, moni blogini parissa pidempään roikkunut jo tietääkin, että sananvapaus on mulle erittäin tärkeää. Haluaisin pitää blogini paikkana, jossa sananvapaus toteutuu, mutta se on valitettavasti mahdotonta. Monen anonyymin harrastama valheellisten tietojen levittely ja herjaaminen loukkaa mielestäni sananvapautta arvona.

      Toiseksi, mulla ei ole tapana osallistua jokaiseen mahdolliseen someilmiöön. Pariisissa tapahtunut joukkomurha sattui koskettamaan henkilökohtaisesti. Pidän itseäni oikeutettuna ottamaan kantaa haluamiini someilmiöihin.

      Poista
    2. Laittaapa kiehumaan heti aamusta! Miten joku toinen ihminen voi sanoa tuollaista?? Mistä tämäkin ano tietää mikä on sulle tärkeetä ja mikä ei? Vittusaatana.
      -johan

      Poista
    3. Ja someilmiö?? Milä helvetin someilmiö??? Musta tämä on kannanotto sananvapauden puolesta ja terrorismia vastaan. Miten joku voi olla noin idiootti et tulee dissaa jotain, ku eilen on 12 ihmistä teurastettu?? Mistä vitustä näin tyhmää jengiä sikiää?????
      -johan

      Poista
    4. Täysin ymmärrettävää, sillä kyllähän nyt kaikki tahot hehkuttavat "Je suis Charlie" ja sananvapaus on aihe, jota on helppo puolustaa - ainakin pinnallisella tasolla. Ja todennäköisesti suurin osa suomalaisista ei ymmärrä, minä mukaan lukien, Charlie Hebdon merkitystä Ranskassa. Paras lukemani vertaus oli, että miettikää, jos Simpsonien luoja, Matt Groening ja pari muuta sarjan parissa työskentelevää henkilöä olisi murhattu. Vertaus toimii siksikin, että vaikka Simpsonit on tänä päivänä mitä on, niin 90-luvun alussa se sarja uskalsi kommentoida varsin uskaliaasti arkojakin aiheita, kuten uskontoa.

      Charlie Hebdo on vain astetta rasvaisemman huumorin puolella. Löysin muutamia vanhojen numeroiden kansia ja en voisi ikinä kuvitella tällaisen materiaalin pääsevän näkyville suomalaisen kaupan lehtihyllyyn:

      http://i.imgur.com/zDn9XoS.jpg
      http://i.imgur.com/78Gm6Fv.jpg
      http://i.imgur.com/QvLqZfT.png

      Kenellä olisi oikeesti pokkaa puolustaa tuota materiaalia koska vain?

      Poista
  3. Nyt on jo noloa :D Kerroppa mitä tossa instakuvassa lukee, et käsittääkseni osaa ranskaa. Miksi julkaiset kuvia joista et tiedä hölkäsen pöläystä mitä ne tarkoittavat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hölkäsen pöläys on kiva ilmaisu, itsekin käytän sitä usein :)
      Kuvassa lukee kynän alapuolella "tämä ei ole joukkotuhoase" ja aseen alapuolella "tämä ei ole uskonto."
      Musta on noloa arvostella toisten kannanottoja sen tarkemmin perustelematta.

      Poista
  4. TOI PETTERI HOLOPAISEN KUVA EI OLE TODELLAKAAN SUN TEKEMÄ!!!!!!! OLET VARASTANUT SEN PETTERI HOLOPAISEN FACEBOOK SIVUILTA!! VAADIN SINUA POISTAMAAN SEN VÄLITTÖMÄSTI!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän vaadit. Toi ei ole ideana mikään niin uniikki, joku muu on ihan hyvin voinut askarrella samanlaisen. Tuo laaduton pikseliräpellys tässä postauksessa on kuitenkin ihan omaa käsialaani, alusta loppuun :D

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.