Petergof

Taannoin Pietari Suuri tahtoi rakennuttaa palatsialueen, joka vetäisi vertoja Versailles'lle. Niin Suomenlahden rannalle, noin 30 kilometrin päähän Pietarin keskustasta syntyi Pietarhovi, Petergof. Valtava kompleksi alapalatseja, maisemapuutarhoja, metsäpolkuja ja painovoimalla toimivia suihkulähteitä. Nykyään puistoalueelta löytyy myös lukuisia turistihattukojuja, kitchejä lasten leikkisuihkulähteitä, musiikkiesityksiä, golfautokierroksia ja syötävää laidasta laitaan. Nähtävyydeksi tehty.




Tilasin rapusalaatin. Missä on rapu? Missä on salaatti?

Sisätiloista mä en osaa sanoa mitään - en ehtinyt vieläkään tutustumaan palatsiin. Taannoin koulun kanssa käytiin vain kääntymässä pääsuihkulähteellä, nyt meidän aikamme kului rauhallisesti ristiin rastiin kävellessä ja piknikillä istuskellessa. Kaikkein rähjäisimmilläkin nurmikentillä istuminen on oikeasti kiellettyä, siellä missä kaikki muutkin istuvat. Me ehdittiin piknikoida toista tuntia, kunnes vihainen puistovahti puhalsi pilliin ja käski ihmisiä nousta pois. Vasta toisella kerralla käskyllä näytti olevan jotain vaikutusta. Puistovahtiakin pelottavampi tapaus oli mun kimppuun hyökännyt moraalinvartijamummo, joka valisti muunmuassa, että ruoho ei ole enää vihreää kun kaikki käyvät siinä kuljeksimassa. Näinhän se on.

Pietarhoviin pääsee ainakin Avtovon metroasemalta bussilla numero 200, tai kantosiipialuksella Talvipalatsin takaa. Onneksi me mentiin autolla. Ajoittaisesta pilvisyydestä huolimatta kyseinen sunnuntai oli niin kuuma päivä, että mä vain nuokuin flegmaattisena koko menomatkan. Matka kesti yli tunnin suuntaansa. Julkisilla olisi mennyt vielä pidempään.

12 kommenttia

  1. Tää kuvien "laatu" on kyllä yks, mikä erottaa aika vahvasti sut vakavasti otettavista blogaajista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mua ei tarvitse ottaa vakavasti. Mä olen amatööribloggaaja joka ottaa räpsyjä ja kirjoittaa puuta heinää.

      Poista
  2. Okei haluun mennä tuolla naimisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuolla näki muutamia hääpareja romanttisissa kuvauksissa :)

      Poista
  3. Onpa kaunista. Hassua ajatella että miten helppo tuonne länsinaapuriin on mennä vierailulle, mutta Venäjälle on aina olevinaan korkea kynnys. Vielä joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Junamatkassakaan ei kauaa nokka tuhise, ja toi kaupunki on oikeasti kauneudessaan jotain ihan omaa luokkaansa. Mutta ulkkarituristien määrä Venäjällä on laskenut radikaalisti, eikä vähiten poliittisen tilanteen ja yleisten ennakkoluulojen takia. Mä olen sellainen, että kaikille on annettava mahdollisuus, ennen kuin muodostaa lopullisen mielipiteensä.

      Poista
  4. Kiitos näistä kuvista (itsellä loppui Pietarhovissa kamerasta akku kesken reissun), ihanaa fiilistellä näin netin välityksellä. Luin muutkin reissupostaukset kieli pitkänä kateudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Pietarhovi on kyllä sellainen paikka, että sitä fiilistä on todella vaikea vangita kuviin, se pitää itse käydä kokemassa. Ja ainakaan mun valokuvaustaidot eivät todellakaan ole riittävät :D

      Poista
  5. Ihania kuvia!! Onpas nätti paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toi on kyllä ihan omanlaisensa palatsialue. Varmaan mun lempinähtävyys Pietarissa.

      Poista
  6. wwwau mitä kuvia :)!!

    VastaaPoista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.