Shoppailu Pietarissa 1/2

Mä tiesin jo entuudestaan, että Pietari ei ole mikään ihanteellisin shoppailukaupunki, kun pääprioriteetti on hinta-laatusuhde. Ketjuliikkeiden ja merkkikaman hintataso on korkeampi kuin euromaissa, ja mun budjetin oli tarkoitus kulua muihin aktiviteetteihin. Mun ainoa tavoite oli metsästää kivat korkkarit. Venäjällä kaikki naiset kävelevät korkokengissä aina ja kilometrikaupalla, joten niiden kenkien on pakko olla mukavat. No, ostin lopulta kolmet.
Alkuperäinen kartta täältä


1. Gostinii Dvor
x
Niinkutsuttu maailman ensimmäinen kauppakeskus, korttelin kokoinen kaksikerroksinen keltainen kompleksi keskellä keskeisintä kaupunkia. Enkä muuten tarkoituksella tunkenut yhteen lauseeseen noin monta k-sanaa! Kauppakeskuksessa liikkeet ovat käytävällä perätysten, niiden taso ja sitämyöten hintakin on sangen korkea. Gostinii Dvorin yläkerta on ihanteellinen matkamuistoille, maatuskat ja puurasiat ovat paljon halvempia kuin turistinähtävyyksien kupeessa olevissa kojuissa.
Nevski Prospekt 35




2. Udelnaja
x
Udelka on kaksiosainen kirpputorialue, jonka alkuosa kattaa päällystettyjä katuja matalaa kaupparakennusta, myynnissä pääasiassa kiinalaisrättejä. Takana valtava, sateella erittäin mutainen maa-alue pullollaan käytettyä tavaraa pöydillä ja maassa erinäisten alustojen ja huopien päällä. Kultakoruja, vaatteita, kirjoja, antiikkia, "antiikkia" ja suoranaista roinaa. Lähes poikkeuksetta hyväkuntoisena ja kohtuuhintaisena.
Sininen metrolinja, Udelnaja, Fermskoe Shosse 41




3. Galeria
x
Viisikerroksinen tavaratalo ihan Moskovan aseman vieressä. Tää näytteli pääroolia mun shoppailussani, täältä löytyi ne kohtuuhintaiset eurooppalaisketjut. Mulle mieluisimpana Stradivarius, Topshop ja Bershka, venäläinen Kira Plastinina, sekä kosmetiikkataivaat Rive Gauche ja L'Etoile.
Ligovski Prospekt 30




4. Vanity Opera
x
Mulle ei ikinä selvinnyt, mikä tämän kauppakompleksin todellinen nimi on - paikalliset puhuvat siitä Vanityna, oppaissa näkyi myös versiota Vanity Opera Gallery Deluxe. Merkkiliikkeiden keskus, täältä löytää niitä kansainvälisiä luksusbrändejä, kuten Célineä, Pradaa, Bottega Venetaa, Lanvinia ja Miu Miuta.
Ulitsa Kazanskaja 3




5. Apraksin Dvor
x
Kuulemma hiukan pahamaineinen tori, jossa kannattaa pitää laukustaan kiinni vielä kovempaa, kuin keskustan kaduilla. Paljon halpoja rättejä, hyviä rättejä, ja mauttomia rättejä. Todella ihania kenkiä, mutta valitettavan usein vain näytekokoa, joka todella harvoin oli se mulle mahtuva 35-36. Tinkaaminen on sallittua, multa puuttuu se tinkaamiseen tarvittava röyhkeys, jonka takia myyjä sai usein poikkeuksellisen hyvän tilin. Tuolla kannattaa pitää järki päässä mitä lähtee ostamaan - tekoturkischaneleita ja Dolce&Babbanoita näkyi paljon.
Ulitsa Sadovaja 30




6. Sennaja
x
Sennaja-Sadovajan metroaseman kupeessa oleva kauppakeskus pullollaan pikkuliikkeitä, mm. ihania kenkäkauppoja, kuten Miris, Cristina ja Paktor. Myös kansainvälisiä ketjuja löytyy. Täältä bongasin Pietarin ainoan Brandy Melvillen.
Ulitsa Efimova 3




7. Mega Parnas
x
Aikaisempien reissujen vakiokohde noin 30 kilometriä keskustasta koilliseen, jonne nykyään pääsee metrollakin. Kauppakeskus, mistä löytyy satoja kauppoja, ruokapaikkoja luistinrata, R-kioski ja Ikea. Tällä kerralla en viitsinyt vaivautua Megaan asti, kaikki tarvittava löytyi lähempää.
Sininen metrolinja, Parnas


Kakkososassa käydään läpi sitten ne mun ostokset.

12 kommenttia

  1. Miksi edes kirjoitat näitä postauksia kun ketään ei kiinnosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhtaasta kirjoittamisen ilosta :)

      Poista
    2. Minua ainakin kiinnostaa! :)
      Kirjoitat hyvin ja selkeästi, blogiasi on ilo lukea. :)

      Poista
    3. ja minuakin kiinnostaa kovin! jään odottamaan kuvia korkokengistäsi :D saan niitä ihastella kun itsellä koroilla kävelyn opettelu vielä pahasti kesken, ainoastaan kiilakorot nyt hallussa (: on se kumma, hankittu Jeffrey Campbell litatki ja ne on tosi tukevat ja hyvin paksu korko ja osaan jotenki nyt niil kävellä mutta vähintään kerran kaadun parin sadan metrin matkalla :D kiva oli kaatua pärställeen kun ihmiset jäi tuijottaan :D ku kävelin niin tyytyväisenä eteenpäin että nytpäs osaan ja sit kaaduinki ja ihmiset suunnilleen nauraa, kääk opinkohan koskaan, noloa :/

      Poista
    4. Voi apua :D Ootko koskaan harjoitellut millään matalammilla ja pienempiplatformisilla kengillä? Vaikka Litat on helpot ja niillä jaksaa pidempään, mä kävelen paremmin koroissa joissa on pienempi plato, saan näin paremmin tuntumaa maahan. Toinen mikä vaikuttaa on kävelymaasto, tasainen ja suora on helppo. Mulla on talo rinteessä ja liikkeellelähtö korot jalassa on toisinaan mielenkiintoisen näköistä :D

      Poista
  2. Mua kiinnostaa! Odotan jatko-osaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun viikonloppu todennäköisesti venähtää vähän, joten jatko-osa menee ensi viikon puolelle. En ole kerinnyt vielä kuvaamaan vaatteita.

      Poista
  3. Kyllä mua ainakin kiinnostaa! Tulee vaan itselle matkakuume lukiessa, vaarallista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Ja kirjoittajalle iskee kuume palata takaisin kun muistelee miten kiva paikka toi ja toi oli :)

      Poista
  4. Damn you! Nyt tekee hirveästi mieli lähteä shoppailemaan tonne ja ehkä vähän muutenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosissaan ihan niin ihanteellinen shoppailukaupunki, mutta kyllä siellä löytöjä tekee :D

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.