Turistit maleksivat. Paikallisten kävelynopeus on ripeää. Nevskillä kävely oli tuskallista kun turistimassat laahustivat leveästi eikä heitä meinannut päästä ohittamaan. Omalta kävelynopeudeltani sulauduin paremmin paikallisiin.
Toinen kokeilemisen arvoinen on georgialainen ruoka, hatsapuri on mun uusin ruokarakkaus, ja georgialaiset viininlehtikääryleet pesevät mennen tullen kreikkalaiset vastineensa. Mun suosikkigeorgialainen oli Stremjannaja Ulitsalla sijaitseva Cat Café, jonka groteski kissaisa sisustus hätyytteli jo hyvän maun rajoja. Monessa tasokkaammassakin ravintolassa on business lunch-käytäntö, jolloin kolmi-neliruokalajisen "lounaan" syö ihan muutaman sadan ruplan hinnalla. Ravintolassa vodka on usein vettä halvempaa.
Ainakin Bolshaja Konjushennaja Ulitsalla, vähän Verikirkon takaa Nevskiä kohti kulkiessa, sijaitsee Pyshki-niminen kahvila. Kahvilan konsepti on ottaa vähintään kaksi höttöistä pyshka-donitsia naamaa kohti juoman kera. Ainoa kahvivaihtoehto on hirvittävän paha, reilusti sokeroitu maitokahvi. Hintaa kahden donitsin ja järkkykahvin kombinaatiolle tuli 41 ruplaa, alle euro.
Sanaa "siisti" ei äkkiseltään osaisi yhdistää sanaan "Venäjä". Mutta Pietarissa kadut olivat puhtaita. Vikana iltana meillä tuli lievä kiire yöristeilyn viimeiselle lähdölle. Mulla ei ollut mikään ongelma juosta reilu puolen kilsan matka korkkarit kädessä pitkin Nevskiä. Missään ei ollut lasia, tupakantumppeja saati sitten epämääräisiä ihmisperäisiä eritteitä. Eikä pelkästään se pääkatu loistanut puhtaudellaan, sivukujillakin oli siistiä, joskin kuoppaisempaa ja rosoisempaa. Myös spurgut ja nistit loistivat poissaolollaan katukuvasta. Minne lie nekin siivottu?
Jonottaminen ei ole niin justiinsa. Paikkoja voi varata kavereille, ja kesken jonottamisen voi ihan hyvin käydä piipahtamassa jossain menettämättä paikkaansa. Kukaan ei hermostu ohittelusta. Jonottaessa kenelläkään ei tunnu olevan kiire mihinkään.
Venäjän posti, Pochta Rossija, on todella epäluotettava. Mä en edes tiedä, kuinka monta korttia mulle on lähetetty Venäjältä, mutta puoli vuotta taitaa olla nopein perillesaapumisaika. Mä lähetin korttini Hotel Corinthian välityksellä, ja niiden saapumisessa kesti noin kymmenen päivää. Hotelli operoi Suomen postin kautta, ja mun korttini saapuivat suomalaismerkillä ja Helsinkileimalla. Ihan kuin olisin unohtanut postittaa kortit Venäjältä. Hintaa tuli noin puolitoista euroa korttia kohden.

Mä vaadin sulta asupostausta missä sulla on ballerinat!!
VastaaPoistaMulla ei itseasiassa varmaan ole yhtään asukuvia vielä julkaistu ballerinat jaloissa. Yritän saada aikaan jonain päivänä.
PoistaNam! Georgialainen ruoka on ehdottoman ihanaa, voittaa mielestäni jopa venäläisen keittiön joka sekin on suuri suosikkini. Vasilinsaarella muistelen käyneeni parissa hyvässä gruusialaisessa.
VastaaPoistaMä en gruusialaisiin törmännyt Vasilinsaarella, yhdessä azeripaikassa kävin ja siellä ruoka oli.. Noh, mielenkiintoista :D Tänään leipasin ekat hatsapurit kahvipöytään, ei tullut ihan autenttisen makuista :D
PoistaJoo, ne olikin vähän syrjäisissä kolkissa joissa käytiin, hotellin työntekijöiden ja taksikuskin suosiollisella avustuksella kuitenkin onnistui pääsemään perille!
PoistaPitää siis pitää mielessä ensi kertaa varten Vasilinsaaren georgialaiset raflat :)
PoistaSpämmään nyt kun kerran aloitinkin kommentoimaan: jos hatsapurin ohjetta sattuu löytymään (tai muuta venäläistä tai georgialaista) niin mielellään lukisin reseptejä blogista! :)
PoistaMä käänsin ohjeen hatsapuriin venäjänkielisestä Glamour-lehdestä :D Ei tullut ihan autenttisen makuista, mutta voin pistää ohjetta blogin kautta jakoon jonain päivänä, kun tekee taas mieli juustoa.
PoistaAa johtuukohan se venäläisten ärsyttävä jonotusmalli suomessa ihan vaan kulttuurista :D jotenki aina niistä saa ylimielisen ja ohittelevan kuvan mutta se on niille vaan normi tapa, nyt ymmärrän! -Amanda
VastaaPoistaLuultavasti, ja varsinkin neuvostoaikaan se jonottaminen kuului päivittäisiin perustarpeisiin :D
Poistavenäjän kulttuuri on niin kiehtova.. voi kun vain osaisi kieltä!
VastaaPoista-Nina
Niin on, monikerroksinen kuten maatuska :D Mua kiinnostaa eniten venäläinen tapakulttuuri. Onneksi kieltä osaamattakin pääsee ihan hyvin ainakin pintapuolin perille asioista.
Poista