Koulu Venäjällä

Koska mun Pietarinmatkan päätarkoitus oli opiskelu, mun arkipäiväni kuluivat suhteellisen sujuvasti venäjän kielen parissa.

Opiskelin Smolnan yliopistossa, entisen luostarin tiloissa. Oven vieressä luki ylevästi Fakultet Politoligii, valtio-opin tiedekunta. Barokkityylinen luostari katedraaleineen on Rastrellin suunnittelema, katedraalista puhutaan jopa hänen merkittävimpänä arkkitehtonisena työnään. Luostari oli toiminnassa vain parikymmentä vuotta, jonka jälkeen Katariina Suuri perusti sen tiloihin Venäjän ensimmäisen tyttökoulun. Ihan naapurissa on tunnetumpi, keltainen Smolnan instituutti, josta käsin Lenin johti Lokakuun vallankumousta.

Koulu oli remontissa koko mun kaksiviikkoisen opiskelujaksoni ajan, ja saatiin vaihtaa luokkaa useampaankin otteeseen. Paitsi itse remontin, myös todella epämääräisen remonttipölyn ja meluhaittojen tieltä. Opiskelu oli pelkästään venäjäksi, enimmäkseen kielioppia ja akustista fonetiikkaa. Saatiin myös lukea pari satua, sekä luentoja Pietarin kulttuuritilanteesta ja politiikasta.

Musta tuntuu, että en oppinut oikein mitään uutta, vaan lähinnä yritin enemmän ja vähemmän menestyksekkäästi vain palauttaa aiemminopittua mieleen. Esimerkiksi venäjän nykyhetken sanasto mulla on aika pahasti hakusessa, siihen olisin halunnut tutustua. Vaikken ollut mikään tähtioppilas, sain kuitenkin todistuksen. Ja opiskelijakortin, josta oli kahden viikon aikana paljon rahallista hyötyä. Venäjän opiskelija-alennukset ovat todella huomattavia, varsinkin turistihintoihin verrattuna.

4 kommenttia

  1. Toi oli varmaan siis joku alkeiskurssi? Pärjäisikö n. vuoden venäjää lukenut tuolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut alkeiskurssilla, mutta tasoryhmiä oli kolme, eli eiköhän siellä pärjää :)

      Poista
  2. No enpä oikein ylpeilis sillä että oot opiskellu jonkun oikeen arkkitehdin suunnittelemas rakennukses. Jokainen talo on jonkun suunnittelema ja kukaan järkevä ei valitse kouluaan arkkitehdin perusteella. Mutta enpä olekkaan koskaan pitänyt sua järkevänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään sillä halunnut ylpeillä, kunhan kerroin nippelitietona. En valinnut tota koulua arkkitehtuurin perusteella. Eikä mua tarvitse pitää järkevänä koska sellainen en ole :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.