Baari, jota ei ole olemassa

Kenties kiinnostavin yöelämäkohde reissulla oli Brnon Bar, který neexistuje. Baari, jota ei ole olemassa. Ihan täyttä lasia, kiveä ja puuta se nimestään huolimatta oli, täysin löydettävissä. 1920-luvun henkinen baari, jossa mielenkiintoisista komponenteista rakennettuja drinkkejä löytyi listalta silmänkantamattomiin. Baarissa pääsee maistamaan lempinäyttelijäänsä, suuri osa drinkeistä oli nimetty tunnettujen näyttelijöiden mukaan. Ja juomavalikoima on valtava, ikkunoita ja baaritiskiä hallitsee miljoonan pullon meri. En edes tiennyt Japanin olevan viskimaa.

Tsekkiläisittäin hintataso oli kallis, suomalaisittain täysi vitsi. Neljä-viisi euroa juomasta, joka ei ollut pelkkä halppistequila-appelsiinimehu-grenadiinimix. Itse asiassa, koko listalta ei edes löydy niitä tavallisia cosmopolitaneja ja valkovenäläisiä. Sellaisen saa toki pyytäessä, mutta baarin konsepti on tarjota mielikuvituksellisempia juomia.



Baarilla on oikean juoman löytämiseen tuollainen näppärä koordinaatistokartta, mutta tsekintaidottomana en enää muista mikä kategorioista tarkoittaa mitäkin. Ääripäätä olivat ainakin klassikot ja epätavalliset, sekä väkevät ja raikkaat. Ammattitaitoinen (ja tsekkiläiseksi poikkeuksellisen ystävällinen) henkilökunta osasi parilla tarkkaan valitulla kysymyksellä suositella muutamaa juomaa listalta. Fiksu veto, valinnanvaraa ei ollut ahdistavasti liikaa, mutta ei myöskään tullut sellainen tunne, että baarissa tuputetaan kaikille vain tiettyä juomaa.

Tsekissä savuttomat baarit ovat harvinaisempia kuin eskimo Saharassa, mutta tämä on yksi niistä. Ulkona terassilla sai todennäköisesti tupakoida, terassilla ei ehditty istuskelemaan vaikka kesäilta Brnossa olikin lämmin ja lempeä.

Bar, který neexistuje löytyy Vapaudenaukion kupeesta, osoitteesta Dvořákova 1, Brno

2 kommenttia

  1. Mä en ymmärrä millasilla valheilla oot saanut jonkun paikan yhteistyöhön kanssasi. Sulla on surkea blogi jopa näin Suomen mittakaavassa, olet ruma ja epäedustava, kirjoitustaidoton luuseri. Mitä pajunköyttä olet syöttänyt tuolle firmalle? Siellä päässä on arviointikyky kyllä pettänyt ja pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä ei ole yhteistyöpostaus, mä en halua kirjoittaa kaupallista blogia. Kyseinen paikka on minusta ihan oikeasti käymisen arvoinen, siksi ajattelin vinkata siitä. Olen tehnyt näin ennenkin blogissani.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.