Helppo ja terveellinen

Pitkinä duunipäivinä mulla riittää aikaa vain yhdelle varsinaiselle (lämpimälle) aterialle. Juu juu, säännöllinen ateriarytmi olisi tärkeää paitsi verensokerin, myös painonhallinnan kannalta, mutku mä en kerkeä enkä ole nälkäinen. Musta tuntuu omituiselta syödä jos ei ole nälkä.

Mä en koskaan ehdi ruokatrendeihin mukaan ajallaan. Lehtikaali oli it-kaali pari vuotta sitten, mutta mulla oli aavistuksen epäluuloinen suhtautuminen kaikkiin kaaleihin. Nyt se maistuu jopa ruuan pääraaka-aineena. Kun syö kotimaista ja luomua, ei tarvitse olla huolissaan kadmiumille altistumisesta, jota lehtikaali imee tehokkaasti maaperässä.

Lehtikaali on lehtivihanneksista ravintorikkain. Se on pullollaan K-, A- ja C-vitamiineja, sekä kalsiumia ja rautaa. Lehtikaali on myös proteiinirikas. Yhdistin kaksi lemppariani, fetan ja kanan lehtikaaliin ja tein niistä simppelin lämpimän salaatin. Kuvassa yritin käyttää ikkunasta tulevan luonnonvalon epätoivoisesti hyödyksi, mutta jouduin turvautumaan lisävalaistukseen. Ilta kun tulee jo lähes lounasaikaan.

KAKSI ISOA ANNOSTA:
punainen paprika
sipuli
öljyä
1/2 tl harissaa
3 isoa lehtikaalin lehteä
100 g fetaa
100 g broilerisuikaleita
puolikkaan granaattiomenan siemenet

Kuullota harissaa kuumalla pannulla öljytilkassa. Paista kana harissassa ja siirrä kulhoon odottamaan. Pilko sipuli ja paprika pieneksi silpuksi ja kuullota öljyssä pannulla. Huuhdo lehtikaali, poista keskiruoti ja pilko suupaloiksi. Lisää lehtikaalinpalat pannulle ja paista muutama minuutti. Sekoita kulhossa kanan ja murennetun fetan kanssa. Ripottele lopuksi pinnalle granaattiomenan siemenet.

1 kommentti

  1. Lehtikaali olisi vieläkin mukavampi raaka-aine käyttää,jos sitä ei tarvitsisi käsitellä niin ennen käyttöä.Kiva salaatti-idea kuitenkin..pitänee kokeilla. -liisu-

    VastaaPoista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.