I drink my greens

Smoothie. Yäk. Väinö hurahti viime syksynä smoothieisiin, joten kotiin oli ostettava blenderi. Halusin halvan ja värikkään, koska olin kaukaa viisas. Smoothieinnostus ei kauaa kestänyt. Itsekin join muutaman silloin tällöin, nyrpistellen. Terveellinen vihersmoothie maistui ihan pierulle. Ei tullut meistä ystäviä, ajattelin. Salaatti salaattina, selleri dipattuna.

Männäviikolla huomasin vaa'an lukeman jälleen lähentelevän pilviä, ja ajatuskin vähissä vaatteissa Floridassa keikistelystä muutaman tovin päästä sai voimaan pahoin. Olen elämässäni kokeillut ties mitä kitudieettejä, hurjimmassa ruokavalio koostui pelkästä greipistä ja tölkkiananaksesta. Koska lääkärikin on suositellut minulle muutamana päivänä viikossa merkittävän alhaista kalorisaantia, oli alettava suunnittelemaan smoothieita.

En voi sietää maitorahkaa, sen rakenne suussa ällöttää minua. Enkä halua käyttää mitään superfoodeja, taikauutteita ja -pulvereita tai näkymättömän kukkasen siitepölyä. Yksinkertaista ja vegaanista. Tuskailin kauan monien erilaisten vihreiden mönjien parissa, kunnes löysin lyömättömän suosikkini. Yhdellä juomalla kohuttu puoli kiloa päivässä.

päärynä
pieni avokado
iso kourallinen babypinaattia
reilu 10 cm kurkkua
2 lehtikaalinlehteä
3 dl kylmää vettä

Pilkon päärynän ja kurkun pienemmiksi paloiksi, koverran avokadon kuorestaan. Surrutan kaikki ainekset kerralla blenderissä kuohkeaksi smoothieksi. 

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.