Miami Beach is where neon goes to die

Pastellia, kaikki on pastellia. Art Decoa siellä, kultahiekkaa täällä, palmuja joka puolella. Mulla oli olo kuin aikuisten karkkimaassa. Silmien edessä avautuu iloa, värejä musiikkia ja väenpaljoutta. Omalla tavallaan niin ihana kohde täynnä yllätyksiä! Yhtäkkiä vastaan saattaa tulla mies possun kanssa, ja kulman takana aukeaa aina uusi värimaailma. Pikkukauppoja, neonvaloja, amerikkalaista. Tämä on Miami Beach.



"Peanut loves water!"

Kuuluisa South Beach oli mulle oikeastaan aikamoinen pettymys. Hirveä määrä ihmisiä, ilmassa saattoi haistaa ihosyövän. Ranta oli likainen, vedessä lillui sulassa sovussa muovipusseja, tamponeja, tyhjiä tölkkejä ja hylättyjä hattuja. Häiriintyneet kalat syöksyivät näykkimään varpaita. Korjasin rannalta pari isompaa lasinsirua, jotka kimmelsivät hiekalla, en halua tietää kuinka moni oli telonut jalkansa vastaaviin. Ei totisesti houkuttanut jäädä uimaan.

Miami Beachilla kannattaa kuljettaa passia mukanaan, jos haluaa juoda alkoholia. Joissakin paikoissa eurooppalainen ajokortti ei ollut riittävä henkilöllisyystodistus. Mulla ei tietenkään ollut passia mukana... Tai sitten niihin paikkoihin on naamaraja, jota ei vain kehdattu kertoa. Ruokapaikat ovat pääsääntöisesti hyviä, mutta hinta-laatusuhde on korkeampaa kuin muualla Floridassa. Joihinkin parempiin ravintoloihin on pukukoodi, turistiravintoloissa saa vetää kolmenkympin peruspastaa vaikka pelkissä bikineissä. Molemmat koettu.



Teknisesti ottaen, Miami Beach on oma kaupunkinsa, erillään Miamista. Oikea Miami on kuulemma kuin toiselta planeetalta. Ja silti about kaikki tarkoittavat juuri Miami Beachia puhuessaan Miamin matkasta. Käytönnössä jokainen vastaantuleva vaikutti turistilta. Tai jotenkin vaan niin tavalliselta. Se huhuttu glamour puuttui, kaikki tuntui niin tavanomaiselta. Place-to-be-seenina pidetty Lincoln Road oli vain lukuisten kauppojen reunustama kävelykatu. Ocean Drive rannan reunustama tie pullollaan hotelleja, olkoonkin, että tavallista kauniimpia. Jotenkin Miami Beach jätti vähän viileäksi. Eilen oli kylmin päiväni Floridassa.

8 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. En anna itselleni anteeksi sitä että en katsonut. En päässyt tietokoneen äärelle eikä täällä television väki ollut kiinnostunut kuin pronssipelistä.

      Poista
  2. Olet valitettavan sokea omalle ulkonäöllesi. Varmaan joo omasta mielestäsi olet tosi hyvännäköinen, mutta et tajua miten sulle nauretaan. Tekis vaan hyvää jos laskeutuisit vähän maanpinnalle ja ymmärtäisit suuret puutteesi. Hiuksista olisi helppo aloittaa,noi on keltaiset. Kusenväriset. Hopeashampoo olisi helppo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Täällä ei ainakaan naura kukaan. Ja ihmettelen, että miksi katsot olevasi oikeutettu kommentoimaan toisen ihmisen ulkonäköä tuolla tavalla? Teetkö niin ihan jollekin random- tyypillekin, jonka hiustenväri tmv ei sua miellytä? :D Kannattais varmaan aloittaa se puutteiden korjaaminen sieltä omasta päästä, enkä tarkoita nyt sitä hiusväriä.

      Poista
    3. Tottakai mä olen omasta mielestäni tosi hyvännäköinen, kenties maailman kaunein naisihminen. Nauraminen kertoo vain siitä että olet äärimmäisen kateellinen. Mä olen niin korkealla pilvissä ettei täältä ihan helpolla pudota :)

      Poista
  3. Miten musta vähän tuntuu että tää sun Miami beachin haukkuminen johtuu vaan siitä katkeruudesta että sulla ei ollut varaa maksaa 600€ vähintään yöstä hotellissa siellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten siitä että mä tykkäsin paljon enemmän rauhallisemmasta lomasta siisteillä rannoilla. Miami Beach oli vähän liian hektinen, ja mä haluan lomalta muutakin kuin yhtä samaa rantaa ja sikahintaista baareilua.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.