Maijamissa

Kuten aikaisemmin mainitsinkin, Miami on ihan eri kaupunki kuin Miami Beach, jota moni pitää synonyymina reissulle Miamiin. Kuitenkin, se varsinainen Miami on paljon edgympi, siinä missä Miami Beach on pelkkää pastellia. Miami Downtownissa pilvenpiirtäjien keskellä todella tuntee olevansa suurkaupungissa.

Yksi elämäni suurimmista virheistä oli mennä pienessä kiireessä bussilla Downtownista sinne vihoviimeiselle South Beachille. Kolmen mailin sillanylitys kesti valehtelematta puoli tuntia, ruuhka oli järkyttävä. Suosittelen siis Miamiin matkatessa pitämässä selkeästi erillään ajan Miami Beachilla ja Downtownissa. Mä olen just sellanen heeei meillä on vielä kaks tuntia aikaa ni mennään nopsaan käymään vielä tuolla ku se on näköjään ihan lähellä... Tuo koukkaus olisi voinut kostautua.

Miamissa on ilmainen puinen trolley, joka kulkee hitaasti mutta varmasti kuutta eri reittiä Miamissa. Trolleyssa on kiva istuskella ja katsella ihmisvilinää ja katumaisemaa. Me hypättiin ensimmäisenä Allapattah-reitille, ja jossain vaiheessa tuli kyllä karmea olo kun ollaan pimeällä ja likaisella esikaupunkialueella missä sillan alla oli massiivisia väliaikaisasutuksia. Keskellä kirkasta päivää. Kanssamatkustajat ovat ties mitä hulluruohoa syöneitä aggressiivisia spurguja, jotka havaitsivat riemukseen että täällähän on valkoisia heidän alueellaan... Tuli kiire pois, ilmaisilla kulkuneuvoilla on lieveilmiönsä. Muut reitit olivat siistimpiä ja enimmäkseen turistien käyttämiä.




Toinen näppärä tapa liikkua Miamissa on myöskin ilmainen Metromover, joka on paljon nopeampi vaihtoehto kuin trolley. Metromover on pieni metronpätkä, joka liikkuu kiskoilla korotetulla rataosuudella. Metromoverilla on kattava verkosto, ja vaihtoväli on inhimilliset kolme minuuttia.

Downtownin varmaan kuuluisimpia nähtävyyksiä on Wynwood Walls ja sitä ympäröivä Art District.  Beyonce teki alueesta it-paikan pari vuotta sitten, ja nyt tuolla pyörii kymmenittäin poseeravia tyttöjä upeiden graffitien edessä, ottamassa edgyjä kuvia. Wynwood Walls on katutaiteelle pyhitetty keskus verkkoaitoineen ja valaistune seinineen. Tosin koolia streetarttia bongasi paljon muualtakin.

Itse pidin henkilökohtaisesti eniten Design Districtistä. Kuolin, ja pääsin shoppailutaivaaseen. Siellä todella halusi kävellä ja kierrellä, alueessa on jotain mystisellä tavalla kiehtovaa. Vaikka olisi budjettireissulla, alue on täydellinen ikkunashoppailulle. Tosin fendien, piagetien ja berlutien keskellä tuskin kukaan enää muistaa budjettia. Alueen ruokapaikat ovat saaneet kehuja, tosin itse en käynyt yhdessäkään. Design Districtiä rakennetaan ja kehitetään edelleen, ja siitä povataan tulevaisuutta Miamin Rodeo Drivena!





Olen kuullut paljon kauhutarinoita Miamin öistä, jonka vuoksi me tehtiinkin vain päiväretket Miamiin ja Beachille. Miamissa hyvilläkin alueilla on huonompia nurkkia. Mulla ei siis ole antaa vinkkejä Miamin yöelämään, mutta näkemättä suosittelen maalaisjärkeä, vilkkaita alueita ja taksilla liikkumista. Valot kannattaa pitää päällä.

Ja sori, nää on jopa mun ottamiksi todella huonolaatuisia kuvia. Mulla oli vain puhelin matkassa (ja tämänkin kameran tarkkuus heittää nyt jostain syystä) ja sääkin oli epävakaa.

6 kommenttia

  1. Aika rasistinen tämä tekstisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasistisempaa oli niiden pirivietereiden käytös, oli vaikeaa esittää kuuroa ja ymmärtämätöntä, kun sai kuulla olevansa valkoinen nauta, jonka voisi helposti siepata ja myydä eteenpäin :D Halusin lähinnä varoittaa, että kyseisellä alueella saattaa tulla turvaton olo, varsinkin jos liikkuu yksin. Ehkä mun olisi tosissaan pitänyt jättää väritykset mainitsematta, olen pahoillani jos loukkasin sinua.

      Poista
  2. Sellainen postaus olisi kiva missä esittelet kaikki ostoksesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa tässä suullisesti: ostin kynsilakkoja, kenkiä, laukun, vähän kosmetiikkaa, turistipyyhkeen ja -magneetin, muutamia vaatteita, korvakorut ja hampaidenvalkaisuliuskoja.

      Mä sain siihen Barcelonan ostospostaukseen niin paljon kamalia kommentteja, etten aio enää ikinä tehdä sellaista postausta. Muutenkin musta valtavat ostospostaukset on vähän korneja, sellaiset "tässä 20 t-paitaa, rakastuin tuohon vihreään niin piti myöhemmin käydä ostamassa kaikissa muissa väreissä, kappalehintakin oli vain $120!"

      Vaikka mä en mikään minimalisti olekaan, musta tuntuu vain kiusalliselta esitellä kerralla suuria määriä materiaa. Varsinkin kun osa olisi sellaista, joka tuskin enää myöhemmin tulee näkymään blogissa, vaikken heittäisikään mitään pois.

      Poista
    2. Millaisia ne hampaittenvalkaisuliuskat ovat?

      Poista
    3. Ihan hirveetä kuraa :D Ne sulaa hampaisiin ja tekee sellasen sinisen ällöttävän kalvon siihen pinnalle.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.