Lokakuun vika

...on huomenna. Mä kuitenkin pistin koko kuun pakettiin jo tänään, huomenna ei millään ehdi viettää hetkeäkään kotona. Sää on ollut ihanan aurinkoinen, ja mua harmittaa, etten ehtinyt ulkoilemaan kuin vasta auringonlaskun aattohetkenä. Ei toi lenkkeily oo pimeällä kivaa, varsinkaan suomaastossa.


Sen sijaan olen tänään tehnyt havaintoja. Kuten sen, että olen lähes poikkeuksetta pukeutunut mustaan tässä kuussa. Ja esimerkiksi useammin kuin kerran tähän liian helppoon, liian helposti yhdisteltävään neulemekkoon. Kaikki meni tänäänkin hyvin, kunnes tölväisin siivouksen ohessa reilun lorauksen kloriittia päälleni. Toivottavasti toi mekko ei ole täysin menetetty tapaus.


Olen myös juonut syksyn ekan ja kuukauden (jos en koko syksyn) vikan kaakaon. Ei toi paria vuosikertaa useammin oikein maistu, mä oon niin vannoutunut kahvityttö. Yritin huijata Johannaa kylään, mutta sillekään ei kaakao napannut. Sen sijaan seurana toimi Jonathan Kerrigan Sydämen asialla, ja mulle tuli hirveä hinku aloittaa jouluvalmistelut.


Lakkasin Louboutin-kynnet hetken mielijohteesta. Tavallinen musta kun olisi liian tylsää. Mun älykkyysosamäärä ei valitettavasti riitä kakspuoleisten kynsien kuvaukseen. Ainakaan kylppärin keinovalossa yhdellä kädellä puhelimen kameralla ilman kunnollisia kuvanmuokkausmahdollisuuksia.


Viimeistä kertaa lokakuussa mulla myös oli aikaa lukea. Lukea jotain oikeasti tärkeää, eli Skandinavian mytologiaa. Kynttilän valossa.

26 kommenttia

  1. Hahaa hienosti oot yrittäny photo shopata itsestäs hoikan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole, vaan kiristänyt mekkoni epätrendikkäällä tissivyöllä.

      Poista
    2. Kehtaatko oikeesti väittää ettet oo photoshopannut ittees! Muokkaukset näkyy kuuhun! Et voi olla noin kapee vyötäröltä!

      Poista
    3. Kuu-ukon kannattaa käydä optikolla :) Photoshop kumppaneineen on liian raskas ohjelmisto jopa iPhonelle. Mun kuvanmuokkaukset tapahtuu pelkästään Flickrin Aviaryn filttereillä :D

      Poista
  2. Sul on aika miesmäinen yläkroppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin rinnan kohdalta :) mut joo ymmärrän pointin, mun hartiat kyllä on aika törkeen leveet.

      Poista
  3. Tykkään sun profiilista! Voisitko julkaista siitä joskus tarkemman kuvan?

    VastaaPoista
  4. Miksi poseeraat noin tönkösti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein osaa olla luontevasti samalla kun yritän tähdätä tuolla puhelimella itsestäni kuvaa :D

      Poista
  5. Luulin et toi postauksen otsikko tarkoittaa et lokakuun syytä on joku :D

    VastaaPoista
  6. Onpa sulla paksut ranteet... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senttimäärältään ne on itseasiassa aika pienet, mutta näyttää kyllä suhteessa tosi paksuilta.

      Poista
  7. Tuleeko sun blogin nimi siitä. Chicago Blackhawks-joukkueesta? Mun käsittääkseni sä oot fani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule. 187 tarkoittaa jollain logiikalla Riihimäkeä, mistä blogin toinen kirjoittaja on kotoisin, ja lahti on Suomen Chicago :)

      Poista
  8. Huomentapäivää isotissinen blondi. Oot näemmä jokerifani, niin sanopa onko sinusta se niiden KHL:n meno hyvä juttu vai huono?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai toi lempinimi on vielä elinvoimainen? :D mä vastaan tohon khl-kuvioon illasta, siihen en oikein pysty vastaamaan lyhytsanaisesti ja tyhjentävästi.

      Poista
    2. Joo, ihan alkuun tahdon tarkentaa, että mulla on joskus ollut hyvinkin vahva, keskivertosuomalaista vahvempi ymmärrys KHL:stä. Asiaan vaikutti lempipelaaja Pavol Demitran siirtyminen KHL:ään ja mun yhdentoista vuoden venäjän kielen opinnot. Kiinnostus KHL:ään romahti Lokomotiv Jaroslavlin turmakoneen mukana, eikä ole oikein vieläkään herännyt, vaikka nyt olisikin potentiaalinen aika vakoilla ja tehdä johtopäätöksiä ensi kautta ajatellen.

      Mä en oikein ole vielä pystynyt muodostamaan selkeää hyvä/huono mielipidettä, vaikka sulatteluaikaa onkin ollut. Silti tuntuu että kaikki tapahtuu liian nopeasti, THE viimeistä kautta on yli puolet jäljellä, mutta kun Jokereiden peli ei ole vieläkään sitä, mitä pitäisi... Esimerkiksi median edustajilla tuntuu olevan käsittämättömät, resursseihin nähden mahdottomat odotukset Jokereiden suoranaisesta dominoinnista. Tälläkin kaudella on hyvin nähty se, että jääkiekkoa ei pelata paperilla. Toisaalta, aurinko nousee idästä.

      Mä diggaan kansainvälisyydestä, myös jääkiekossa. Ja jääkiekon rooli on olla kansainvälistä. Vaikka ne onkin rumat rikkaat venäläiset miehet, jotka Venäjällä kasaanraapaistua KHLää pyörittävät, mä en silti miellä sitä täysvenäläisenä. Jo nimi Kontinentalnaja Hokkeinaja Liga, mantereen jääkiekkoliiga, paljastaa tavoitteen: tehdä yhdestä liigasta koko Euroopan kattava. Näillä näkymin Jokereiden aloittaessa KHL-taipaleensa vuonna 2014 mukana on 29 joukkuetta, Suomen lisäksi Venäjältä, Valko-Venäjältä, Latviasta, Kroatiasta, Tsekistä, Slovakiasta, Ukrainasta ja Kazakstanista. Mahdollisia tulokkaita on myös Ruotsista, Saksasta, Itävallasta ja Italiasta. Myös länsisuuntaan vahva KHL on mielestäni oikein kiva vastapaino NHL:lle, perinteiselle mahtiliigalle, vaikkei olekaan suoranainen haastaja.

      Pelon kohteitakin löytyy, suurimpana fanien hylkääminen, pelaajat ja suorituspaineet. Mä olen nauttinut suuresti Jokereiden kasvattijoukkuemaineesta, mutta jatkossa huippuhyvistäkin junnuista vain parhaat pääsevät näyttämään paikkansa siellä ylhäällä. Loput menetetään maakuntiin. Samoin joukkueessa on niin paljon mulle rakkaita jokerihenkisiä pelaajia, joiden taitotaso ei luultavasti riitä KHL-puolelle. Budjetti kolminkertaistuu, ja joukkue tulee täyteen kovia nimiä. Huippukiekkoa on kiva seurata, mutta entä jos se on pelkkää kliinistä, euron ja ruplan kuvat silmissä pelattavaa suorituspainekiekkoa ilman suurempaa tunnetta? Mulle kuitenkin jääkiekko on pitkälti sitä tunnetta ja yhteenkuuluvuutta.

      Toivon syvästi, että KHL-Jokerit tulee näyttämään kotimaisemmalta kuin esimerkiksi tämä Kroatian KHL-ylpeys (http://www.eliteprospects.com/team.php?team=1150). En kyllä tykkää yhtään ajatuksesta "koko Suomen Jokerit", tämä "kaikki vihaa meitä"-asenne on paljon tutumpi. Toisaalta, eiköhän me säilytä vihattuina, jos me tehdään sopimus maakuntien parhaimpien pelaajien kanssa. Me viedään raumalaisilta niiden oma Nummelin pois, nyyh :(

      Poista
    3. Muulle Kiekkosuomelle Jokereiden lähtö kun ei välttämättä ihan ole niin yks hailee, mitä on annettu ymmärtää. No Kuopiossa anonyymien nee... kapasten mielestä kaikki Jokereihin liittyvä on negatiivista ja ruikuttamisen arvoista, tämä linja jatkunee vaikka Jokerit pelaisivat Itä-Afrikan liigaa.

      Tampereella tulee viimeistään nyt ihan saatanalliset paineet paremman hallin rakentamiseksi, tahtooko maajoukkue pelata venäläisomisteisessa hallissa? Ifk:n Burana Garden kun vaikuttaa Iisakin kirkon veroiselta projektilta. Tampereen on korostettava kiekkokaupungin mainetta, ja oltava varteenotettava paikka kansainvälisten otteluiden paikaksi. Lisäksi tässä on oiva tilaisuus yrittää varastaa niitä faneja, jotka elävät kaupunginsisäisistä derbyistä. Eiköhän kohta Helsingin Sanomien kannessa ole valtava mainos "Tervetuloa Tapparaperheeseen Jokerifanit!" Ai niin, mutta kuka Jokerifani uskoo enää mitään mitä Hesarissa lukee Jokereihin viitaten? No, kaikkea kannattaa yrittää.

      Saipan viime kaudelta tämänkin vuoden kärkiosastolle jatkunut upea nousu taitaa kokea niskalaukauksen yleisömäärien kuollessa. Viimeisellä viidellä kaudella, kuluva kausi tilastoista poisluettuna, Kisapuiston 4825-paikkaisessa hallissa jääkiekkoa ollaan katsottu keskiarvolla 3515/ottelu. Jokereiden otteluissa yleisökeskiarvo on ollut reilu 3975, joten melkein voisi valehdella Jokereilla olevan jonkun verran vaikutusta Saipan kiinnostavuuteen liigassa.

      TPS on ollut ihailtavan negatiivisia Jokereiden KHL-siirron suhteen. Suikkasen "Mikäs saatanan aprillipila" ja pappa-Koivun "identiteetin myyminen" antavat ymmärtää, että Turun Konkurssipallo lähtee muutosten teille vasta kun on pakko, ja silloinkin vastentahtoisesti. Toimitusjohtaja Ranta Ruotsalainen kommentoi, että kansainvälisyys ei ole kiinnostanut tepsiä missään vaiheessa, talvisota ja sortokaudet nevaföget! Tepsistä ei ikinä tule "koko Suomen Turkua" vaikka puolet SM-liigajoukkueista vaihtaisivat liigaa.

      Poista
    4. Hassuttelu sikseen. Urheilu on ollut aina kansainvälisyyttä, ja KHL on paitsi paras, myös tällä hetkellä ainoa mahdollisuus viedä joukkuetta eteenpäin. Mikään liiga ei ole ikuinen, ei myöskään SM-liiga. Viiden vuoden päästä kansainvälisissä liigoissa todennäköisesti on enemmänkin suomalaisjoukkueita, olivat ne sitten KHL:ssä, jossain superhypereuroppaliigassa, tai Elitserieniin fuusioituneena. Kuitenkin, on vain yksi edelläkävijä Suomesta.

      Jokereiden onni on, että venäläistaustaiset osaomistajat ovat suuresti urheiluhenkisiä bisneksen ohella. Yksikään suomalaisjoukkue ei tule pääsemään KHL:ään ilman venäläisperäistä rahoitusta, ja yksinomaan Rotenbergit kontakteineen mahdollistivat Jokereiden etenemisen. Onhan se ihan kiva sanoa da svidania SM-liigan koskemattomuudesta nauttiville pelaajille, yleiselle puuhastelulle, munattomille päätöksille ja vatipäätuomareille. Tilalle tulee sitten pakkovoitot ja korruptio. Luoja ties kumpi näistä on lopulta suurempi paha.

      Mulle ei yksikään pelaaja ole joukkuetta suurempi. En hyppinyt riemusta itkien kattoon Jerguksen liittyessä Jokerivahvuuteen, mutta kyllä se siellä menee muun miehistön joukossa. Enkä myöskään kauheasti tykkää, jos KHL-kauden alkaessa joukkue koostuu kahdesta Jokeritaustaisesta ja loput on sitten "muun Suomen" kiekkoilijoita. Puhumattakaan, jos joukkue koostuu 20:stä igortereshnikovista... Kuitenkin, niin pitkään kun Jokerit on Jokerit, mulle on vain Jokerit. KHL-vaaka kallistunee enemmän positiivisen puolelle.

      Poista
    5. Jos saisit viedä yhden jonkun muun liigaseuran pelaajan Jokereiden mukana KHL:ään, kenet kaappaisit?

      Poista
    6. Nyt on ihan pakko kysyä, mikä on sun nimimerkkis Jatkoajassa?

      Poista
    7. Mun ykkösvalinta olisi Artturi Lehkonen! Tosin Arsin nykykunto on arvoitus, mutta tykästyin poikaan vuoden 2012 u18-kisoissa, ja on nykyliigassa mun lemppari Jokereiden ulkopuolelta. Ja mulla ei ole kirjoitusoikeuksia janariaikaan, ja välttelen kyseistä foorumia :)

      Poista
  9. Miksei Tiia bloggaa enää? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ihan tarkkaan tiedä :( Jotain motivation lackkia taustalla, pitänee patistella.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.