Vain vähän liikaa mä sieniä napostelen

Mun elimistö on valinnut kenties parhaimman mahdollisen ajan syysflunssalle. Nyt kun on alkanut nimipäiväjuhlaviikko huipentuen SM-liigakauden avaukseen. Mä olen onneksi taistelijaluonne, ja aion lähteä kalanperkaajien valtakuntaan lähes 300 kilometrin päähän vaikka sitten sadan asteen kuumeessa viiteen vilttiin kääriytyneenä.

Elämä siis tuntuu tällä hetkellä hoipertelulta tukevassa tunnelissa. Ulkona on ollut aurinkoa, vettä ja varmasti ihan hirveän kuuma ja ihana ulkoilukeli. Mulla on ollut koko päivän yllä pyjama, kollarit, joulusukat ja poncho. Mitään ei jaksa tehdä, ei edes seisoa yli viittä minuuttia, puhumattakaan esimerkiksi olon helpottamisesta apteekkikäynnin avulla. Jopa ajattelu sattuu. Onneksi äiti tietää parhaiten miten lohduttaa sairasta lasta.



Myönnetään, että lähes kaksi litraa äidin keräämiä, valmiiksi putsattuja ja paloiteltuja kantarelleja sai mut itkemään ilosta. Niin hassua, joitakin vuosia takaperin suorastaan ällösin noita limalötjäkkeitä, korkeintaan pitsassa sai olla vähän niitä ei-minkään-makuisia-tölkkisieniä. Nykyisin niitä menee litrakaupalla vuodessa. Sienistä saa varioitua erilaisia ruokia viikkokausiksi. Voisin kirjoittaa vaikka oodin sienille, jos sulkakynä pysyisi kädessä.



Mamman sieniyllätys säästi mut nälkäkuoleman välttävältä kaupassakäynniltä. Mä pääsisin tekemään sienipiirakkaa! Mä olen sitä mieltä, että kipeänä syödään juuri sitä mikä maistuu, jos jotain ylipäätään pystyy maistamaan. Eräs tietynlainen sienipiirakka vaan sattuu olemaan syysajan lohturuokaa, tosin vegaanilupaus pakotti tekemään muutamia radikaaleja muutoksia mun selkäytimeen hakattuun luottoreseptiin.

Ei voita eikä jogurttia taikinaan, muna-kerman tilalle riisikermaa. Pilkoin kantarellien joukkoon yhden jääkaapin perälle melkein unohtuneen herkkutatin, ja kuorrutin komeuden soijajuustolla. En aiemmin edes tiennyt, että sellaista on olemassa! Valejuusto oli vähän kiusankappale, eikä suostunut ottamaan väriä ennen kuin voitelin juustokohdat oliiviöljyllä ja paahdoin grillivastusten alla. Maku ei ollut se autenttinen Iidan sienipiirakka, mutta maistui hyvälle siitä huolimatta.



Kantarellipiirakan seurana toimii muumitee asiaankuuluvasta lempparimukista. Ihan parasta! Sohvalla on kaikkein kivointa syödä, varsinkin kun telkkarista tulee BB. En ole katsonut kyseistä hölpänpölppää yli viiteen vuoteen, mutta nyt Andy McCoy on pakottanut minut lähes joka ilta ruudun ääreen. Ohjelman toivoisi sulattavan kaikki pöpöt päästä. Ei meitä ole luotu sairastamaan.

Loppuun vielä terveiset teille 1500:lle vauva.fi-foorumin käyttäjälle, jotka ovat tänään eksyneet blogiini jonkun keskustelun kautta. Pahan mielen vuoksi en viitsi käydä katsomassa mistä olette jutelleet, mutta toivottavasti teillä on ollut hauskat keskustelut :)

Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.