Musiikista

Järkytyin syvästi saatuani anonyymipalautetta, jossa kerrottiin, että blogini perusteella vaikutan Cheek-fanilta. Tuon analyysin kanssa sukelletaan niin syvälle tiheään sademetsään, että poislöytäminen kestää viikon. Mä kun en todellakaan kuuntele pelkkää hiphoppia, enkä varsinkaan pidä Cheekistä. En keksisi juuri pahempaa henkilökohtaista loukkausta, kuin väitteen  olet stereotyyppinen Cheek-fani.

Yleisesti ottaen, mä en kuuntele juuri koskaan radiota. Mun musiikkimaku on jämähtänyt jonnekin menneeseen, enkä ole kunnolla kärryillä nykymusiikin trendeistä. Mä kuuntelen vanhempia, pitkälti jo menetettyjä, mutta hyviksi havaittuja artisteja. Sekä artisteja, joista valtaosa ei ikinä kuullutkaan. Vähän kaikenlaista.

Mä esittelen tässä nyt maailmankaikkeuden viisi parasta biisiä, joskaan en välttämättä paremmuusjärjestyksessä. Minun mielipiteenihän on aina totuus, ja jos olet eri mieltä, Tasmanian vihreä oopiumkenguru syö sinut perjantaina kolmelta aamuyöstä. Tätä kuutakin on menty kohta jo viikko, enkä ole saanut aikaiseksi vielä anonyymien mielenpahoituspostausta. Olkoon tämä siis sellainen.





Jos mä saisin kuunnella vain yhtä bändiä koko loppuelämäni, se olisi Joy Division. Varmaan yksikään toinen bändi ei ole koskettanut, tai vaikuttanut muhun yhtä paljon kuin Joy Division. Bändin tuotanto on kokonaisuus, mitään turhaa ei mahdu mukaan. Tämä biisi nousee ylitse muiden.










Neil Young on mulle isän perintöä, kuten moni muukin menneiden vuosikymmenten artisti. Klassikko, monen mielestä ihan liian kulunut ja käytetty kappale. Mä pidän tästä juuri sen takia. Olen kokenut biisin lukuisia kertoja livenä, lukuisilta artisteilta, mutten ole ikinä kuullut sielutonta versiota. Tää on mulle se tunnelmannostatusbiisi.









Alkujaan biisi ei mielestäni sopinut pätkääkään Pepperssille. Tää oli tasan kaikkea muuta kuin Peppersiä. Siksi siitä varmaan tulikin mulle henkilökohtaisesti RHCP:n tuotannon tärkein, biisin viimeiset seitsemänkymmentä sekuntia antaa yli tuhannen kuuntelukerran jälkeenkin rajut kylmät väreet.









Biisi, jota ei pysty juuri sanoin kuvailemaan. Ainakaan minä en pysty. Se pitää kuunnella ja antaa sen tapahtua.









Elliott Smithin mä löysin juurikin tuon biisin myötä ehkä 14-vuotiaana. Mun lempinimi on ollut ala-asteajoista asti Ide, ja kyseinen biisi löytyi sattumalta jonkun ajantappogoogletteluhetken seurauksena. Kuuntelin noina aikoina pitkälti pelkkää örinämetallia, ja kajalkynä kului loppuun kuukaudessa. On hyvin kummallista, että tykästyin seitinohuella äänellä laulettuun indiefolkiin. Vähitellen vuosien virratessa eteenpäin örinät unohtuivat, mutta Elliott Smith jäi.

45 kommenttia

  1. Oksettava asenne sulla toi piilovittuilu Cheekille. Hirveää itsekehumista, sinä olet niin hieno ihminen ettei Cheek kelpaa. Suomen suosituin artisti, kaksi miljoonaa suomalaista ei voi olla väärässä. Sinä olet.
    P.S. En kuunnellut yhtään biiseistä koska ne ovat kuulematta paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että makuasioista joutuu kiistelemään :) Se ei ole mitään niiltä kahdelta miljoonalta cheekfanilta pois, jos minä en satu hänestä pitämään.

      Poista
    2. Jos joku on suosittu, niin se automaattisesti tarkoittaa että siitä pitää tykätä?
      Itse en myöskään saa kiksejä cheekistä. Pari vanhempaa biisii kivoi muistoi tuo mielee teinivuosilta.. mutta olen aina ollut sitä mieltä että jare on verbaalisesti lahjattomampi kuin moni muu suomalainen rap-artisti. Esim asa, jonka sanoituksissa on jotain sanomaa, hauskoja twistejä, flow ihan eri luokkaa.
      Henkilökohtainen lempi biisini asalta on muuten runoilijanarsissi.

      Mutta pitää muistaa että nämä ovat mielipidekysymyksiä, jokainen saa tykätä mistä tykkää, vaikkapa siitä cheekistä.

      Ja iida, ihania biisejä! Kiva ku teit tän postaukse. Keep on rocking in the free world ;)

      Poista
    3. Totta, miljoona kärpästä ei voi olla väärässä: paska on hyvää. Mutta tän karvanoppaa muistuttavan kuutiopään mölinä on kyllä aivan helvetin karmivaa kuunneltavaa.

      Poista
    4. :D kiitos tästä mielikuvasta.

      Poista
  2. Kuunteletko tätä tänää? http://www.youtube.com/watch?v=K6Nfb5vmrH0
    ps. Jokerit ovat paskoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai! Oon linkitellyt pahaa-aavistelemattomille kavereillenikin tota "tänään on jypinkyläpäivä." Moderni klassikko.

      P.S. 1-0 Hardt (Arvatkaa kuka - Nagy), olkoonkin, että jyppelipyppelin alivoima oli sijoittunut päin helvettiä, noi syötöt oli jäätäviä. Toivottavasti Miika Lahdelle ei tule pahoja mustelmia kaatuilun takia :/

      Poista
    2. Toivottavasti sulta ei päässyt itku kun peli päättyi 3-2 Jypin voittoon !!!

      Poista
    3. Ei päässyt. Lähinnä epäuskoinen nauru kuten useammat kerrat aiemminkin Lelun rankkarityöskentelyä katsoessa. Peli taisi päättyä 1-2 ja traktori keuli kotiinsa landelle.

      Poista
  3. Oot selkeesti kateellinen vaan Cheekille. Rumaa tollanen kateus.

    VastaaPoista
  4. Mist oot kopioinu noi kuvat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väkersin ne omin pikku kätösin käyttäen Impact Label-fonttia :)

      Poista
  5. mikä siin kousas on ku kaikki jokeri fanit haukkuu sitä jatkuvasti? on kuitenki oikea puolustaja joita ei liikaa liigas oo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kousa on leikkipuolustaja. Siinä se syy. Odotukset ja luvattu rooli oli isot, eikä Kousa ole pystynyt niitä täyttämään. Mä en ole jaksanut aikoihin enää edes kirota Kousan idioottiratkaisuja, samoin kun olen kiukutellut monen muun kohdalla, koska Kousa ei parempaan pysty. Tän hetken taso on tiedossa: paska. Tänään puolitoista erää ihan oikeasti kivaa yrittämistä, mutta tuloksia ei tule, koska jätkä on täydessä mentaalilukossa. Olisi ihan kiva saada se vielä auki tän kauden aikana.

      Poista
  6. Moi! Oon joskus aiemminkin kauhistellut sun saamia infantiileja kommentteja, niille ei näköjään yhäkään ole tullut loppua. Tollanen kiusaaminen on vaan jotain niin ällöttävää, etten keksi sille edes sanoja. No mutta kuitenkin, törmäsin äsken tällaiseen tumblriin, ja tulit mieleen! http://lindsaybottos.tumblr.com/post/74655662316/some-new-stuff-im-working-on-i-get-tons-of

    PS. Pointsit hyvästä musiikkimausta!! Itse tykkään vanhasta ja uudesta progesta ja rockista. Muista, että vain kuolleet kalat uivat virran mukana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, the story of my life :)) Infantiili on hyvä sana kuvaamaan suurta osaa mun saamista kommenteistani, antaa ainakin miettimisen aihetta ;)

      Proge on ihan liian aliarvostettua, mutta siinä kai sen viehätys piileekin. Ei ole kaikkien juttu, eikä tarvitsekaan olla.

      Poista
  7. Musiikkiaiheesta tämäkin... Sähän osaat mun ymmärtääkseni Venäjää? Mitä tässä lauletaan? Suunnilleen? http://www.frequency.com/video/ovechkin-malkin-kovalchuk-radulov-shaybu/132321933/-/5-12139919

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ehdi vielä nyt katsoa tota, mutta paneudun asiaan illalla tarkemmin. Anteeksi, kun joudut odottamaan :/

      Poista
  8. kyllä ei ole Cheekin faneilta eikä keneltäkään pois jos joku sanoo ettei tykkää jostain artistista, mutta eikö noin rehellisesti katsoen ole hieman ylireagointia ja hieman törkeää kirjoittaa " pahempaa henkilökohtaista loukkausta" , eikö voisi sanoa jotenkin kohteliaammin mistä tykkää ja mistä ei, jos et tykkää niin sehän on jokaisen oikeus, mutta miksi loukkaat. Onko se hyvän maun mukaan sanoa näin miten sanoit, eihän Cheek tehnyt sulle mitäänn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Provosoiminen ja kärjistäminen kuuluu mun kirjoitustyyliin, myös ironia ja jopa sarkasmi. Lukijasta kiinni, miten sen ottaa. Jokainen meistä tietää ihmisryhmiä, joihin ei halua tulla rinnastetuksi. Cheekfanit ovat minulle yksi ihmisryhmä, joihin en halua tulla yhdistetyksi. Vähän sama, jos joku kirjottaisi sinulle, että hän on saanut vaikutelman, että sinä pidät kiinalaisista banaanikumkvateista. Jos et oikeasti tykkää kyseisistä hedelmistä, saatat sanoa ääneen "ei, en pidä kiinalaisista banaanikumkvateista."

      Poista
  9. En kyllä voi muuta sanoa, kun että oot blogiisi saanut vähintäänkin maailman vajakeimmat anonyymit. Oon jo jonkin aikaa lueskellut blogias (josta muuten tykkään kovasti, kivan erilainen verrattuna näihin miljoonaan muuhun massablogiin) ja valitettavasti usein joudun skippaamaan koko kommenttiosion koska tulee niin paha olo noista kommenteista. Tää harmittaa mua jo siitä syystä, että usein kommenttiboksista löytyy myös hyvää keskustelua ja mielipiteitä, mutta enemmän siitä syystä, että yksikään ihminen ei ansaitse tollasia kommentteja mitä sä saat ilmeisesti jokaiseen postaukseen. En voi muuta kuin ihmetellä miten kukaan ihminen voi kirjoittaa tollasa tekstiä toiselle, kun itelleen tulee paha olo jo noiden kommenttien lukemisesta. Onneksi kuitenkin voin tekstejäsi lukea ja tulla niistä hyvälle tuulelle, kommenttiosion skippaaminen on sitten oma valintani, jos sen koen tarpeelliseksi:) toivotan sulle paljon tsemppiä ja jaksamista näitten (ilmeisesti) elämäänsä kyllästyneiden anojen sylkykuppina ja kiitän kun jaksat silti kirjoittaa tätä blogia!:-)

    Ps. Sun kanssa samaa mieltä Cheekistä, sanoi kaks miljoonaa suomalaista mitä hyvänsä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva kuulla, että viihdyt blogini parissa kommenteista huolimatta :)

      Poista
  10. Todella törkeästi kirjoitettu tuo "En keksisi juuri pahempaa henkilökohtaista loukkausta, kuin väitteen olet stereotyyppinen Cheek-fani." Cheek tuskin tehnyt sinulle mitään pahaa. Miksi kirjoitat asioista negatiivisesti jotka eivät liiity blogin aiheeseen? Olisit voinut tehdä postauksen vain lempibiiseistäsi, etkä käyttää puolta postauksesta toisen haukkumiseen. Cheekistä tuntuu varmasti todella pahalta lukiessaan tälläisiä perättömiä haukkuja.

    Sinulla huora ei ole pienintäkään aavistusta miten kirjoittaa blogia hyvän maun mukaisesti. Onneksi hyviäkin blogeja suomeksi löytyy. Tämä on niistä ehdottomasti paskin. Suuressa markkinointi firmassa työskentelevänä pidän huolta, että sinä et pääse ikinä blogillasi eteenpäin. Kasvokuvasi on nyt tallennettu koneeelleni, ja ainakaan meidän firmasta ja 20 tytäryhtiöstä, myös Lahdessa sun on turha kuvitella saavasi koskaan työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työskentelet markkinointifirmassa etkä osaa edes kirjoittaa oikein? :D ja kaikki uskoo. :D

      Kyl saa aina hyvät naurut näistä joistai anoista! :D välillä vaan mietin et tuleeko nää vaa tänne trollaa, ei kukaa voi olla niin vajaa, et luulee, et joku artisti käy lukemassa kaikenmaailman blogeja netin syövereistä. O.o

      Poista
    2. :CC ikävää että tulevaisuuteni työskentelymahdollisuudet kariutuivat yhteen diipadaapablogissa kirjoitettuun lauseeseen.

      Poista
    3. Ja kyllä, en uskonut itsekään pätkääkään kyseiseen markkinointifirman tärkeään henkilöön. Ellei sitten kyseessä ole joku megakansainvälinen überfirma lukuisine tytär- ja poikayhtiöineen, joka on niin globaali, että suomen kielen taidoilla ei ole mitään väliä :)

      Poista
    4. "Olisit voinut tehdä postauksen vain lempibiiseistäsi, etkä käyttää puolta postauksesta toisen haukkumiseen."
      "Sinulla huora ei ole pienintäkään aavistusta miten kirjoittaa blogia hyvän maun mukaisesti. Onneksi hyviäkin blogeja suomeksi löytyy. Tämä on niistä ehdottomasti paskin"
      Jepjep.. Koitas nyt päättää onko se haukkuminen okei vai ei. Samantien kun sait sanottua, kuinka "haukkuminen" on väärin, sorrut itse täysin samaan.
      Itse pidän Cheekistä paljonkin, mutta ymmärrän Iidaa täysin, kun hän puhuu stereotyyppisestä Cheek-fanituksesta. "Cheek on paras ja on ainoa joka tekee kunnon musiikkia, kaikki muu on täyttä paskaa"-tyyliset lauseet saa mut nauraan ääneen :D

      Poista
    5. Näin se menee :D Itse saa inhota ja haukkua ketä vain ja miten vain, mutta jos toinen erehtyy kritisoimaan, ollaan heti soo soo sormi pystyssä.

      Poista
  11. Nyt haukuit kyllä väärää miestä. Me Cheekfanit vielä tuhooamme sut, tää postaus ei unohdu vaikka poistaissitkoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskalla poistua kotoa enää ikinä, teidän Cheek-mafianne kuulostaa todella pelottavalta.

      Poista
  12. Eiköhän se Cheek selviä, vaikka me kaikki ei sen faneja ollakaan. Yllätit kyllä mut sun musamaulla, paljon kypsempää, kuin mitä itse kuuntelen. Pitää tsekata toi eka biisi ihan sen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi kyllä :D Joy Divisionille kannattaa antaa kunnolla mahdollisuus jos yhtään post-punkista pitää, vaikka She's Lost Control ei nappaisikaan. Tiedän muutaman ihmisen, joka pitää SLC:tä paikoillaanjunnaavana ja tylsänä, mutta on löytänyt muista biiseistä innostuksen bändiin.

      Poista
  13. Sun elämäntehtäväsi taitaa olla toisten mollaaminen ja harmin aiheuttaminen.

    VastaaPoista
  14. Noloin ihmisryhmä on kyllä noi (varsinkin sinun kaltaiset ilman ulkonäkögeenejä jääneet) jatkuvalla syötöllä Cheekiä mollaavat huonoitsetuntoiset luuserit. Taisitkin äänestää Haavistoa viime vaaleissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla. Minun äänestämiseni ovat vaalisalaisuuksia, eivätkä kuulu tähän blogiin.

      Poista
  15. Mitä tekisit jos lempijääkiekkoilijasi tunnustautuisi homoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En varmaan mitään. Ei se seksuaalinen suuntautuminen vaikuta mitenkään siihen, kuinka hyvä jääkiekkoilija on.

      Poista
  16. Makuasioita, sano koira ku pallejaan nuoli. :) Ite tykkään että Cheekin musiikki on ihan jees, kivoja harmittomia hyvän mielen rallejahan se paukuttaa. Ymmärrän kyllä, että siitä ei kaikki kuitenkaan tykkää, mutta jäin vaan miettimään että millanen se stereotyyppinen Cheek-fani sitte on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stereotyyppiset massahysteeriset fanit, mitä esim. One Directionilla tai Justin Bieberillä on, mutta kohteena vain Tsiik :) Fanittakoot kaikki tyylillään, ei ole minun murheitani.

      Poista
  17. Vitun huora Cheek on njust parasta. Vaik onki makuasioita sano koira ku pallejaan nuoli.. Silti vihaajat vihaa!!! Kuuntele sä sitä MCR:ääs vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D:D MCR onkin sitten sieltä toisesta ääripäästä jotain mitä en siedä, mutta se on toinen tarina se.

      Poista
  18. Hei hohhoijaa. Ihan uskomatonta, että täällä on pokkaa itkeä jonkun artistin "haukkumisesta", kun sieltä seuraavassa lauseessa huudellaan Iidalle "huoraa" ym. Menkää vähän itseenne ja miettikää, että itkeekö se Cheek nyt tosiaan itsensä uneen, kun ei olekaan enempää faneja kuin se "kaks miljoonaa suomalaista".

    Mä henkilökohtaisesti oon kauhuissani siitä, mihin musiikki on menossa. Tuntuu, että yhä vähemmän tulee oikeesti merkityksellistä musiikkia, jolla on joku sanoma tai edes hippunen jotain kaunista. Radiota ei uskalla avata, kun syvällisin, mitä sieltä tulee on miljoonaan kertaan puhki soitettu "Timber" tms. yhtä mielikuvituksellinen rallatus.

    Usein saa kuulla kavereilta kuittia siitä, kun ei tunne näitä nykyään suosittuja artisteja, eikä niiden biisejä, mutta onneksi on kavereita, joiden kanssa voi fiilistellä myös kauan ennen meijän syntymää tuotettua musiikkia. Joka mun mielestä on vaan niin paljon parempaa, kun suurin osa nykyään suolletusta kaupallisesta paskasta. Toki löytyy nykymusiikistakin helmiä, mutta tuntuu, että niitä saa toden teolla etsiä.

    Haha, sori romaanista, otan tän musiikki asian ehkä vähän turhan henkilökohtaisesti ja kun kyse on vielä Cheekistä, joka kuuluu mun "äläkuunteletätätaisaatkorvasyövän"-osioon, niin soppa on valmis. :D Muttamutta, en malta odottaa, että pääsen töistä kuuntelemaan noita sun biisejä kotona. Jotenki löydän itteni aina sun blogista yövuoroissa. :D

    ps. Tasmanian vihreä oopiumkenguru kuulosti niin mielenkiintoselta, että olis tehny mieli ihan sen takia olla sun kanssa eri mieltä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa oot ihan oikeessa, mäkin saan useita kertoja vähintään kummastuneita katseita, jos en tiedä jotakuta biisiä, tai mulla ei ole mitään aavistusta millaista musiikkia tekee joku Olli Mursu. Mä olen henkilökohtaisesti niin rajoittunut musiikkimakuni kanssa, etten ole vuosiin löytänyt uutta lempibiisiä kaupallisilta radiokanavilta. En vain koe menettäväni mitään kun en niitä tunnista toiseen kuuntele. Spotify on sen sijaan mulla kovassa käytössä, ja sieltä olen löytänyt paljonkin uutta jännää kivaa.

      Blogit on just parhaita yövuoron seuralaisia :D

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.