Gruusialainen naistenyö

Meillä naisen paikka on keittiössä, koska kissaakaan ei osaa ruokaa laittaa. Tämän takia mun osuudekseni loksahti naistenpäivän(kin) myöhäinen illallinen. Kutsuvieras lupasi tuoda niin kukat, lahjan kuin viininkin, joista kaksi viimeistä pääsivät kummasti unohtumaan. Täten yökattaus nautittiin veden kanssa, ja maljakko sai tuoretta täytettä.

Reilu kymmenen vuotta vanhat venäläiset Glamour-lehdet sisältävät huikeita georgialaisia reseptejä. Näiden pohjalta tarjosin georgialaisen kahden ruokalajin sunnuntai-illallisen, reilusti suomalaistettuna. Niin juustojen kuin mausteidenkin osalta. Ja hyvältä maistui epäautenttisempanakin versiona!

Pöytään pantiin sitten lopulta hatsapuria ja tolmaa, eli eräänlaista juustopiirasta ja täytettyjä munakoisoja ja tomaatteja kastikkeessa. Ruoka näytti kuulemma joltakin vastikään löydetyltä vietnamilaiselta sammakkoeläimeltä, muttei onneksi maistunut vastaavalta. Tai mistäs sitä tietää... Mulla kävi klassiset, ja nälkä kuoli ruokaa laittaessa. Tänään uusi yritys syömisen suhteen!

6 kommenttia

  1. Näistä ehdottomasti reseptiä jakoon, alkuperäsenä tai muokattuna! Georgialainen ruoka on just nyt niiiiiiin kuumaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on? :D Kirjoitan jonakin päivänä reseptipostausta, hatsapureista pitää vaan tehdä uusi erä - mulla kun ei ole yhtään välivaihekuvaa :/

      Poista
  2. Näyttää hyvältä, resepti olisi kiva :)

    VastaaPoista
  3. Olitko äsken (= noin kello 21.00 ehkä suunnilleen) eräässä pariton-numeroisessa sporassa? :)

    VastaaPoista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.