Because it's the cup

Toissa yönä alkoi sitten lopullisesti kesäloma, ja mun suuri henkilökohtainen mitä mä nyt teen-tyhjyys. Mun joukkue ei mennyt finaaleihin, ne ei pelaa pitkään aikaan! Kovillehan se otti, game sevenissa tippuminen on aina riipaisevaa, varsinkin, kun peli venyi vielä jatkoajalle. Yksi maali ratkaisee. Jääkiekkohan on tunnetusti kesäurheilulaji, joten ehkei pidemmälle olisi ollut luonnollistakaan mennä. Eikä aina voi voittaa, ei edes joka vuosi.

Kun kausi on saatu pakettiin, on hauska klikkailla blogia taaksepäin ja havainnoida muutoksia, mitä itsessäni on tapahtunut sen aikana. Esimerkiksi poikkeuksellisen paljon vihapuhetta keräävä snapback pysyy päässä tappiosta toiseen, mutta kalja ja itsetehty pizza on vaihtunut lisäainekyllästetyn valmiskahvin ja -jokirapucaesarsalaatin tyylisiin näennäisterveellisiin mättöihin. Terävää ja oleellista havainnointia, kertakaikkisesti!



Omppu on toivonut multa asukuvia beigellä mokkabikerillä. Tässä maailman nopeimmat nollalaadun asukuvat sunnuntai-illalta, kolme minuuttia ennen lähtöä. Reippaammin revityt ex boyfriend-farkut ja valkoinen t-paita. Näkee hyvin, kuinka mielikuvitusrikas pukeutuja mä olen. Sori, yritän vielä joskus panostaa näihin asukuviin.

Mä en tiedä, aionko seurata Stanley Cup-finaaleja aktiivisesti jos ollenkaan. Mutta jos jollekin sen maljan suon, niin Lunkalle. Heja Sverige!

Lohta!


Mymmeliä ei kalat kiinnosta.
Mulla on ollut lohipainotteinen loppuviikko, ja koska multa on toivottu reseptipostauksia, jaan teille pari helppoa reseptiä maailman parhaimmasta ja monikäyttöisimmästä kalasta.



Kreikkalaistyylinen uunilohi
300 g lohta (mulla D-leikattu filee)
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
100 g fetaa
10 oliivia
5 aurinkokuivattua tomaattia

Aseta lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, ja hiero pintaan suola. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä chilikastike lohen pinnalle. Pilko, murustele ja sekoita feta, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit, ja levitä seos lohen pinnalle.

Paista uunissa n. 20 minuuttia, riippuen lohen paksuudesta. Itse söin lohen tsatsikin ja salaatin kanssa, mutta toimii varmasti myös perunan kanssa, muusina tai uusina.



Lohiceviche
200 g lohta
1 lime
1 tl karkeaa merisuolaa

Hienonna merisuolaa morttelissa vähän pienemmiksi suolarakeiksi. Lohesta irroitetaan nahka ja ruodot, ja pilkotaan pienehköiksi palasiksi.

Sekoita suola lohipalojen joukkoon. Purista päälle limetinmehu, sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Valuta lohipalat ennen tarjoilua.

Ceviche taipuu moneen. Tänään mä sivelin lohipalat Sambal Oelekilla, ja söin ruisleivän päällä sipulin, salaatin ja kirsikkatomaattien kanssa aamupalaksi. Toimii myös maissilastujen kanssa sekoitettuna pieneksipilkottuun kurkkuun, hienonnettuun punasipuliin, korianterisilppuun ja tomaatinlihaan. Korianteri on muutenkin aika ehdoton avec cevichelle, mutta mun omani oli kuollut. Uutta satoa odotellessa.

Tekosyynä sade

Kun vuohenjuustoaddiktiosta ja italiamaniasta on selvitty, mulle on iskenyt kreikkafiilis. Fetasalaattia syödään niin paljon, että viikottaiset natriumin saantisuositukset ylittyvät reippaasti ja heittämällä. Onneksi isä halusi lähteä mun kanssa lounaalle lähikreikkalaisen buffetpöytään, ja kieltäytyi lähtemästä kadun toisella puolella sijaitsevaan matkatoimistoon Kreikanmatkaa varaamaan. Hyvä, että mun isällä on järkeä päässä, mulla kun ei tunnetusti ole.

Tiistai-illan alkuperäinen suunnitelma oli käydä hakemassa Mymmeli äidiltä kotiin, mutta sateella on ihan sama, millaisen katon alla asuu. Suunnitelma muuttui, ja muutin äidille, pahaa maailmaa pakoon. Täällä on ihan hyvä olla, juoda litrakaupalla teetä takkatulen ääressä Sydämen asialla-putkea seuraten. Mitään ei tarvitse tehdä, koska sataa.