Sangria Blanca

Bloggerin luonnosarkisto kätkee sisäänsä noloja tilanteita, haudattuja postauksenpoikasia ja unohdettuja lupauksia. Kuten yli vuosi sitten tapasillassa nautitun valkoisen sangrian yksinkertaistakin simppelimmän reseptin, josta oli jäänyt vain julkaise-nappi painamatta. Painettakoon nappia nyt, uusilla saatesanoilla. Vaikka kyseessä olikin viime kesän trendijuoma. Julkaisen postauksen ihan vain sen takia, koska tätä on toivottu, ja koska itselleni se maistuisi vielä tänäkin vuonna. Ehkä jo ensi viikonloppuna.



VALKOINEN SANGRIA
1 pullo (0,75 l) valkoviiniä
0,5 l sitruunanmakuista kivennäisvettä
nektariini
puolikas sitruuna
appelsiini
mansikoita
minttua




Pese hedelmät huolella. Paloittele nektariini, halkaise mansikat ja viipaloi sitrushedelmät kuorineen päivineen. Riivi mintusta kourallinen lehtiä, nosta kannuun hedelmäpalojen kanssa. Kaada kivennäisvesi ja valkoviini päälle, sekoita pohjaa myöten.

Jokaisessa näkemässäni reseptissä on suositeltu kuivaa valkoviiniä, mulla oli tuolloin puolimakea alkoholiton viini ja juoma maistui hyvälle. Kannattaa siis valita valkkari oman maun mukaan. Vahvemman juoman ystävät voivat lisätä mukaan puolisen desiä Cointreauta tai jotakin muuta sitruslikööriä.


Ei kommentteja

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.