Back to reality

Venäjä jätti jälkensä, yhdenkään reissun jälkeen mulla ei ole ollut näin tyhjä olo. Tyhjän lisäksi äärimmäisen stressaantunut, joku meni siis pieleen. Lomanhan pitäisi rentouttaa ja ladata kaikki akut. Veikkaan, että kaksi reissua liian lyhyellä toipumisajalla ovat mun herkälle mielelleni liikaa.

Arkeen on palattava. Töissä on käytävä. Eteisen lattialla odotti maanantaipäivänä vino pino laskuja, jotka on nyt maksettava. Ruokakaapit pitää täyttää ja kaivaa sieltä selkäytimestä jälleen ruuanlaittotaito. Tekisi mieli melkein tilata siivooja. Kirjastostakin pitäisi lainata opiskelua täydentävää materiaalia. Ja pari enemmän tai vähemmän hömppää romaania, jottei oma aika unohtuisi.

Tänään on ollut ankea, harmaa ja sateinen päivä. Tyypillinen vapaapäivä siis. Ulos ei huvita mennä sen enempää kuin on pakko. Siksi voi pyhittää leipomispäivän, sillä tekosyyllä, että mun teki mieli kesäkurpitsapiirakkaa. Ja sillä syyllä, että odotin tänään vieraita tulevaksi. Mutta paha sää karkotti heikäläisetkin. Ei se mitään, jää enemmän mulle!

6 kommenttia

  1. Hei! Minua on sun postausten jälkeen alkanut kiehtoa muutaman päivän visiitti Pietariin. Kuinka kauan viisumin saannissa kestää? Onko ihan typerää lähteä edes kyseiseen maahan ilman venäjänkielen taitoa? Millainen hintataso siellä on? Kiitos jo etukäteen. :) T. Se lukija joka tykkää sun matkapostauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, mun on todella vaikea vastata sun kysymyksiin! Pietari on niin ihana kaupunki, mulla on itsellänikin hirveä palo lähteä käymään sitten syssymmällä.

      Mulla itselläni on vuosiviisumi, jonka saamisessa on kestänyt reilu kuukausi. Kertaviisumi luvataan useimmissa paikoissa "noin viikossa", joten kaksi viikkoa on ainakin riittävä aika. Tällöin tarkat reissupäivät tulee olla tiedossa. Ensikertalaisella ei oikein ole muuta viisumimahdollisuutta kuin kerta- tai ryhmäviisumi.

      Mä uskoisin, että venäjäntaidottomanakin pärjää ihan hyvin. Pääasiallisesti vanhempi väki ei puhu englantia, nuorempi kyllä. Toiset vain enemmän ja toiset vähemmän. Paikallinen väestö on todella auttamisenhaluista, vaikkei yhteistä kieltä löydykään. Keskusta-alueella ja tärkeimpien turistinähtävyyksien yhteydessä esim metropysäkkien nimet on translitteroitu. Kyrilliset kirjaimet kannattaa kyllä opetella/tehdä niistä luntti, helpottaa huomattavasti liikkumista ja elämää muutenkin! Mulla on tuttu, jolla oli tulostettuna venäjän wikisanakirja pieneksi kirjaseksi, sieltä hän aina ravintolassa kuumeisesti oli etsinyt mikä on lohi. Ei muista kuulemma vieläkään.

      Silloin vuosi sitten Pietarin hintataso oli hieman alhaisempi kuin Suomessa, nykytilanne on mulle arvoitus. Todennäköisesti entistä alhaisempi, rupla kun leijailee nyt pilvissä euroon nähden. Riippuu suuresti mitä ostaa, perus Venäjäntuliaiset eli tupakka ja alkoholi on halpaa, kansainvälisten ketjuliikkeiden vaatteet saattoivat olla jopa vähän kalliimpia kuin vastaava Suomessa. Jos haluaa syödä halvalla mutta ravintoloissa, kannattaa ruokailu keskittää lounasaikaan. Monella ravintolalla on vain pari hunttia maksava business lunch-käytäntö, joka sisältää ainakin alkuruuan ja pääruuan.

      Kysy ihmeessä jos tahdot tietää joistakin käytännön asioista enemmän! Tai nähtävyyksistä, mun olisi helpompi antaa vinkkejä jos tiedän tarkemmin sun kiinnostuksenkohteista. Ja tule viimeistään kertomaan reissun jälkeen miten meni, mitä näit ja mitä teit :)

      Poista
  2. Hei Anonyymi 9. heinäkuuta 2015 klo 15.54
    Näin amatöörimatkailijana suosittelen hankkimaan niin viisumin, matkat kuin majoituksenkin matkatoimiston kautta. Venäjälle suunnatessa paljon helpompaa noin kuin omatoimisesti. Pietarissa pärjää kohtalaisesti englannilla, sitä huomommin mitä sivummalle keskustan pääkaduista suuntaa. Elekieli toimii, jonkinlainen sanastokin on hyvä olla olemassa. Hyvää matkaa :) Ai niin, jos matkustat taksilla, sovi hinta etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatoimistot eivät edes juolahtaneet mieleeni, kiitos muistutuksesta!
      Toi hinnan etukäteissopiminen taksin kanssa on kyllä tärkeä huomio, ihan yleispätevä ohje kaikkialla matkustaessa.

      Poista
  3. Mä niin ymmärrän tuon tyhjän olon matkalta paluun jälkeen. Joskus nuorempana se oli lähes sietämätöntä, paluu kotimaahan ja arkeen oli todella tuskallista. Matkustelu on vaan niin mahtavaa. Jos rahaa ja aikaa olisi enemmän en muuta varmaan tekisikään, mutta kun perhe ja asuntolaina.
    Sun reissujuttuja on todella mukava lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla ainoa este maailmanmatkailuun on käytännössä kissa. Mymmelistä kun aika jättää, ei Suomessa varmaankaan kovin montaa päivää vuodesta tule vietettyä. Niin paljon on näkemättä ja kokematta vielä, tuskin koko ihmisikäkään siihen riittää.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.