Strelka Bar

Ehdottomasti käymisen arvoinen rafla Moskovassa on Strelka Bar! Varsinkin näin kesäaikaan, toi terassi on mieletön! Terassilla saa nauttia sangen kansainvälisestä ilmapiiristä, ja nätistä näkymästä Moskova-joelle sekä Kristus Vapahtajan Katedraalille. Kyllä, the Pussy Riot-kirkolle.

Strelka Bar on arvostetun Strelka-instituutin arkkitehtiopiskelijoiden sivuprojekti, jonka kaikki tuotto menee lyhentämättömänä opistolle. Listalta löytyy todella paljon kasvisruokia, myös täysin vegaanista ruokaa. Ei todellakaan tyypillistä Venäjällä, jossa kasvisruoka on useimmiten tehty lihaliemeen, koska "ruuan pitää maistua." Ja kala ja kananmuna ovat vihanneksia.



Tonne terassille kehtaisi mennä pelkästään juomaan (kai nyt jos nimikin jo kertoo että bar), mutta olin kuullut kehuja paikan fuusiokeittiöstä, joten päätin pyhittää Strelkan perjantailounaalle. Pääkokki oli työskennellyt vuosikaudet Ranskassa Michelin-ravintolassa, eikä Strelka tarjonnut mitään tylsää pubiruokaa! Mä söin kampasimpukkasalaattia, melkein joka ateria koko reissulla koostui simpukoista.

Kansainvälisen paikan palvelu oli huomattavasti rennompaa ja asiallisempaa kuin perivenäläisissä kuppiloissa. Plussaa myös englanninkielisestä menusta, mulla ei ole aavistustakaan mikä on esimerkiksi viiriäinen tai harjus venäjäksi. Kielitaidottomuuden takia moni herkku saattaisi jäädä maistamatta, ja itse koen aina todella vaivaannuttavaksi pyytää henkilökuntaa kääntämään ruokalistaa. Usein sielläkään päässä ei kielitaito riitä.

Strelka Barille pääsee helpoiten Kropotinskaja-metroasemalta, kulkemalla Katedraalinpuiston poikki kirkon eteen ja nousemalla sillalle. Strelka Bar sijaitsee kirkolta sillalle katsottuna oikealla puolella joen penkalla, ensimmäisten sillansivua kulkevien rappusten kohdalla.

8 kommenttia

  1. Kiitos näistä matkapostauksistasi. Näinkin suppea virtuaalimatka Moskovaan on ollut mukavaa seurattavaa. Edellisen (?) postauksen kesäkurpitsapiirakan ohje olisi kiva saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nämä Moskova-jutut vielä tähän loppuneet :) Tveristä sitä kyllä on paljon vaikeampi keksiä jutun juurta. Kesäkurpitsapiirakan ohjetta on vähän vaikea pistää jakoon, sovelsin sen hatusta enkä enää muista tarkalleen mitä tein. Pitää pistää koekeittiö pystyyn taas joku päivä.

      Poista
  2. jätä kuu rauhaan lehmä!

    VastaaPoista
  3. Ihan uteliaisuudesta, oliko sulla matkaseuraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksin reissussa, mutta tekemisissä paikallisten asukkaiden kanssa. Myös väliaikaisten.

      Poista
    2. Sit mä nostan sulle hattua! Itse en uskaltautuisi lähtemään yksin reissuun, varsinkaan esim. Venäjälle, mut sehän taisikin olla sulle tuttu maa jo ennestään. :)

      Poista
    3. On kyllä, mutta tää oli vasta toka reissu mulle yksin siellä :D Tuskin olisin saanut Moskovastakaan noin lyhyessä ajassa noin hyvin irti, mikäli mulla olisi ollut seuralainen mukana. Toistenkin mieltymykset kun pitäisi ottaa huomioon.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.