Tekemättömyys

Tänään oli pitkästä aikaa päivä, jolloin ei tarvinnut tehdä yhtikäs mitään. Sunnuntai. Vapaapäivä, kirjaimellisesti.

Tekemättä mitään ei kuitenkaan yhdestäkään elossavietetystä päivästä selviä. Vaikka mä makaisin sängyssä peiton alla aamusta seuraavaan, tekisin kuitenkin sängyssämakaamista. Tekemättömyys on suhteellinen paradoksi.

Johanna tuli meille aamupäivästä, ja mä sain tekosyyn tuputtaa ruokiani muillekin syötäväksi. Tänään oli kasvissosekeittopäivä, leivoin myös sämpylöitä. Mua ehkä jopa lievästi ärsyttää, että mä en osaa (=jaksa/viitsi/muista) ottaa ikinä muita kuin ruokakuvia.

Musta olisi niin ihanaa tehdä postauksia blogiin varustettuina sievillä Weheartit-tasoisilla lavastetuilla kuvilla tyyliin tässä päätön minä ja Macbook, söpöt karvaiset aamutossuni tai kesää odottavat uudet bikinit raidallinen pinkki kassi taustalla vilahtaen Sen sijaan on vain yksi ruokakuva, loput paniikissa otettua rakeista pimeää höttöä. Niissäkin vähintään sivuosassa se ruoka. Tänäänkin. Näillä mennään.

Johannan kanssa tehtiin tyttöjuttuja, kuten värjättiin kulmakarvoja ja silmäripsiä, sekä hihitettiin tasottomille jutuille. Haaveiltiin auringosta ja podettiin lomakuumetta, melkein varattiin ulkomaan matka. Yleistäen mainiten, tehtiin myös poikajuttuja, eli katsottiin Manchester United-Chelsea. Urheilun katsominen ei kuulemma sovi naisille. Mä nauraisin partaani, jos mulla sellainen kasvaisi.

Vapaapäivän kruunaa aikainen nukkumaanmeno, suklaalevy ja historiallinen kirja. Tylsää, miettisi moni. Esimerkiksi 17-vuotias Iida. 21-vuotias Iida nauttii, musta on selkeästi tulossa vanha. Tahtomattanikin.

14 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Lidlin tummaa suklaata :D Se on eniten mun makuun tummista.

      Poista
  2. Ah, tollainen "tekemättömyys" on välillä ihan parhautta! Nimim. pitkästä aikaa velvollisuusvapaa viikonloppu, nautin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Ja tulee todellakin tarpeeseen aika ajoin.

      Poista
  3. Onko sulla joku tietty resepti kasvissosekeittoon? Poikaystävä on mankunu vaikka kuinka kauan, että tekisin sille sitä, mutta en ole saanu aikasiksi, toi sun tekemä näyttää tosi hyvältä! :)

    Kiva, että olit laittanu uutta juttua, piristi yövuoroa. Mahtavaa alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ikinä ole oikein mitään varsinaista reseptiä ruuanlaitossa :D Silmät kiinni sinne päin ja näppituntumalla. Eilen oli tollanen nopea paniikinomainen rääpäisy tuon sopan kanssa. Kiireessä (eilisen tapauksessa näennäiskiireessä) pelastus on kaupan valmiit soseet :D Bataatin kuoriminen ja etenkin pilkkominen on yksi maailman kettumaisimmista hommista, mulla oli käytössä ihan Pirkan sosepötkylä, joka ei sisällä muuta kuin sitä bataattia ja suolaa.

      Mä laitoin eiliseen keittoon kukkakaalin puolikkaan, sipulia, valkosipulia, porkkanoita, jotka keitin ylikypsäksi tilkalla kasvisfondia maustetussa vedessä. Vettä sen verran, että kasvikset peittyy. Soseutin kaikki keitinvesi mukana. Perunasta mä en tykkää joten harvoin käytän sitä missään ruuanlaitossa, mutta sekin sopisi hyvin kasvissosekeittoon.

      Keiton maustaminen on mulla se viimeinen silaus, mä käytin nyt kolmen juuston ruokakermaa, muskottia, rosmariinia, basilikaa ja cayennepippuria. Variointimahdollisuuksia on miljoonia. Purjo-peruna. Maa-artisokka-valkosipuliöljy. Bataatti-inkivääri-appelsiini. Peruna-sipuli-kukkakaali-Koskenlaskija. Tomaatti-paahdettu paprika-fetajuusto. Kokeilemalla vain voi löytää ne omat suosikkinsa.

      Tosi kiva kuulla että mun tekstit piristää! Hyvää tätä viikkoa sullekin :)

      Poista
    2. En olekaan ikinä noteerannut noita valmiita soseita keiton teossa, pitää koittaa.. Joo, bataatit, juurisellerit ym. tekis mieli heittää seinää, kun niitä kuoria nysvää irti! Kiitoksia vinkeistä, ehkäpä se poikaystävä saakin joskus sitä keittoa. :D

      Poista
    3. Kannattaa :D Fuskaamista ehkä tollanen valmisruoka, mutta säästää aikaa.

      Poista
  4. Kirjoita suomeks ei näitä sun tekstejä ymmärrä.

    VastaaPoista
  5. Ulisit viimepostauksessa jtn et Juha-Matti Aaltosen paikka ei olis olumpiajoukkueessa. Mut et yhtään perustellut että miksi. Et anna nyt ne pätevät perusteet tai hyväksy se fakta, et Juha-Matti Aaltonen tulee yksin ratkaisemaan kulta-mitalin Suomelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti Erkan mielestä tutkapari Kontiola-Aaltonen oli pakko saada. Muuta vähäjärkistäkään syytä en keksi sille, miksi Aaltonen on olympiajoukkueessa. Nyt on kyseessä kuitenkin olympialaiset, olympialaiset ovat eri asia kuin jokakeväinen Skoda-cup, jossa ratkaistaan jääkiekon maailmanmestaruus. Mun mielestä on idioottimaista paketoida takuuvarmasti valmiiksi kaksikolle Konna-JMA hyökkäävä rooli yläkerrassa, koska vuoden porkkanaraaste MM-kisoissa heidän yhteispelinsä toimi hyvin. Uudet pelit, uudet kujeet.

      Olympialaisissa pelaavat oikeasti maailman parhaat. Eikä minun mielestäni Juhamatti Aaltonen mahdu 14 parhaan suomalaishyökkääjän joukkoon. Ihan oikeasti. Eräässä joukkueessa jäi pois seabrookeja, stlouiseja, girouxeja ja halleja. Toiseen joukkueeseen menee kaiken maailman hietaloita ja aaltosia. Tää on mun Suomi <3

      Esko Seppänen sanoo harvemmin mitään minua miellyttävää. Tämä
      https://twitter.com/EskoSeppanen/status/420514951149518848
      twiitti kuitenkin oli aikalailla minunkin ensireaktioni kyseisestä valinnasta kuultuani.

      Aaltosen paikalla olisin nähnyt vaikkapa Hartikaisen hyvin mielelläni. Tai jopa Ville Leinon. En olisi muutenkaan valinnut tollaista joukkuetta mitä Westerlund valitsi, mutta Aaltonen--->Hartikainen oli ensimmäinen mieleenjuolahtava vaihto. Onneksi minä en valinnut olympiajoukkuetta. (Tai Tami, Nummelin olympiajoukkueessa ei saatana.)

      Aaltonen ei ole monikäyttöinen pelaaja. Aaltonen on asennevammainen flegulöllö. Ja Aaltosen rooliin on niin paljon pätevämpääkin pelaajaa. Juhamatti Aaltonen ei mahdu kärkiketjuihin kun ollaan levelillä olympialaiset, ja alaketjuissa hänestä ei ole mitään hyötyä. Aaltonen ei ole joukkueen ainoa, joka osaa ostaa nuuskaa. Aaltonen ei myöskään oikein ole mikään ottelusta toiseen-tasonnostaja, pelkään pahoin, että pikku-Juhikselle tulee äitimuoria ikävä kun joku Kanada astuu vastaan :/

      Jos Juhamatti Aaltonen tosiaan _yksin_ ratkaisee Suomelle The Olympiakullan, mä lupaan käydä leikkausvärjäyspermanenttaamassa itselleni samanlaisen järkyttävän takajeejeen. Niin paljon tykkään omasta luonnollisesta väristäni, eli tämä on ihan helvetin iso lupaus multa. Saa ottaa talteen.

      Poista
  6. Moikka moi :) Halusin vaan kertoa sulle ja jollekkin umpi hullulle haukkajallesi miten kiitollinen olen teille, sulle siitä että pidät tätä blogia ja kirjoitat niin hyvin ja sille sekopäälle siitä että mainostat tätä blogia sekopäisillä jutuillasi vauva-sivustolla :) Tästä on tosiaan tullut mun lemppariblogi, jääkiekko ei kiinnosta pätkääkään, enemmän ne muotijutut joita ei täällä ole, mutta silti tämä syystä tai toisesta on blogeista parhain, kai fiksun kirjoitustapasi ja maanläheisen elämänasenteesi takia. Eli kiitos sulle blogista, ällöttää monet kommentit, mutta ihastuttaa se kuinka niihin vastaat :) Hyvää viikon jatkoa sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana <3! Lemppariblogi? En olis koskaan osannut odottaa tota, enkä tiedä pystytkö sä käsittämään, kuinka paljon mä tota arvostan :D! Mäkin osaan olla vähän kiitollinen ilkeille dissaajille, koska heidän ansiostaan niin moni mukava ihminen, kuten sinä, on löytänyt tiensä mun blogiin.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.