Tjenare Kungen!

Jorpakon toiselta puolelta on kotiuduttu. Tauti tuliaisina, mutta hengissä sentään. Olen ilmeisesti allerginen Suomelle, takaisintuleminen on aina tuskallista, kunnes Suomeen ja suomalaisuuteen taas siedättyy.

Menomatka oli mielenkiintoinen, kuten ruotsinlaivailuilla on tapana olla. Mä en jaksanut syödä edes yhtä kokonaista lautasellista buffetruokaa, ja katsoin sitten koko yön jalkapalloa erittäin sekalaisessa seurueessa. Mulla on tapana tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, joten hauskaa oli!

Sateisessa Tukholman päässä suunnattiin ekana aamukahville Gamla Staniin. Mä olin ilmeisesti todella koomassa, eli apinaa oli helppo koijata. Tilasin cappucinon ja leivän. Huomasin hetken päästä istuvani pöydässä teetä hörppimässä ja ihmettelemässä, missä mun cappucino viipyy. Laskussa kuitenkin luki selvällä suomen kielellä cappucino, ei kymmenen kruunua halvempi tee. Ja koska olin koomassa, en uskaltanut mennä kertomaan sekaannuksesta lievästi ilmaistuna tympeälle kahvilatyöntekijätytölle. Turha siis valittaa täälläkään.

Käytiin myös moikkaamassa kunkkua, ja katsomassa vahdinvaihto. Tollainen tuikitavallinen turistinähtävyys oli aiemmin jäänyt näkemättä, vaikka itse vahdinvaihtona spektaakkeli oli kaikkea muuta kuin tavallinen. Vartiointihenkilöstö otti kaveriselfieitä turistien kanssa, ja paraatiorkesteri soitti ABBAn Waterloota. Siinä sitä monarkiaa.


Mun shoppailut jäi minimiin, kuten odotettavissa olikin. Metsästin koko maanantaipäivän tuloksetta Gamla Stanin turistiliikkeistä Tre Kronor-paitaa, puhtaasti ironiasyistä. Kävin Globenissakin kyselemässä, mutta jouduin tyytymään vain avaimenperään.

Ostin myös bikinit, koska alun perin suunnitelmissa oli mennä uimaan. Smedsuddsbadetista olin kuullut paljon hyvää, joten metroiltiin sinne. Rannalla kuitenkin sisu iski kaulaan, ja uudet bikinit jäivät käyttämättä. Kävin vain varpaalla nopeaan toteamassa, että ruotsalaisten meri on kylmempi kun suomalaisten. Viime päivien säällähän tuskin on ollut mitään vaikutusta mataliin rantavesiin.

Globen-visiitillä toteutettiin eräänlainen tyypillinen matkaperinne: katseltiin kaupunkia yläilmoista. Wienissä piti päästä Riesenradiin, Lontoossa London Eye oli ensimmäinen turistikohde, ja Tukholmassa valinnaksi muodostui Globen Skyview. Noin kahdenkymmenen minuutin elämys sisälsi esittely/turhatietovideon Globenin rakentamisesta (jos Globenin haluaisi valuttaa täyteen vettä tavallisesta vesihanasta, siinä kestäisi 40 vuotta) ja lasihissimatkan pallon katolle 130 metrin korkeuteen.

Nyt on aika nukkua univelkoja pois, ja palata takaisin arkeen. Esittelen lähipäivinä vielä toisen ostoksen, ja alan suunnitella uutta reissua. Kruunuja kun jäi käyttämättä...

8 kommenttia

  1. No kai sä nyt tulit toimeen jos katoitte jalkapalloa eikä kyse ollut jääkiekosta. Veikkaan että esim HIFK-fanien kanssa et olis ollenkaan niin sopuisa ja suopea mitä väität...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule meitä oli jullia ja näätää ja vaikka minkälaista kaveria. Juurikin ifk-fanin kanssa tulin erittäin sopuisasti toimeen, monta tuntia. Koko maailma ei pyöri jääkiekon ympärillä :)

      Poista
  2. Hei Iida! Haluaisin vain kertoa sinulle, että olet ihana ja täydellinen ihminen juuri tuollaisena! Minulle tulee monesti pahamieli jo puolestasi, sekä kaikki typerät anonyymit kommentoijat saavat aivoni kiehumaan! En ymmärrä miksi pitää mollata sinua, tai sinun tekemisiäsi. Olen lukenut blogiasi usein, ja koskaan en ole ymmärtänyt mistä ihmiset repivät kokoaika vain pahoja sanoja sinulle!
    Minusta sie teet hyviä postauksia, jotka kertovat siust, ja siun elämästä! Sie et esitä yhtään mittään, ja elät ihanaa ja tavallisen kauniin naisen elämää <3 Haluan siksi kirjoittaa siulle näin, sillä haluan vain sanoa että älä välitä niistä jotka pahoittaa mielesi! Nykyään kun tuntuu olevan monet sitä mieltä, että teennäisyys, jatkuvat ökykalliit ostokset, sekä kauneuskirurgilla käyneet naiset ovat suosittua ja niin IN. Ei todellakaan ole, sie olet niin hyvä kun olet tuollainen nuori ja hyvänoloinen tyyppi!

    Varmasti siunlaine oisi hyvä kaveri, ja varmasti jollekin tuleva hyvä vaimo :) Itse olen myös nuori nainen, ja tuntuu ettei kavereita nii kauhiast ole sen takia, etten ole sitä nykyajan ''haluttua'' ja tavoiteltavaa kauneusihannetta oleva nainen... -.-

    Jatka samaan malliin, olet hyvä ja kaunis juuri tuollaisena! Älä siis välitä muista jotka yrittävät vain pahoittaa sun mieltä. Sairasta nauttia toisen mielenpahoittamisesta.. Hyvää kesää sulle, ja toivottavasti jatkossakin saa lukea postauksiasi! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta ja pitkästä kommentistasi :) Jep, olen itsekin samaa mieltä, että mussa on paljon hyviä luonteenpiirteitä, ja olen aivan riittävä ihmisenä. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, enkä mä yksinkertaisesti jaksa murehtia siitä, jos en miellytä jokikistä tämän maailman ihmistä. Kukaan ei pysty sellaiseen, eikä kenenkään tarvitse.

      Mun mielestä jokaisen pitäisi elää lopuupelissä eniten itseään varten, ja musta on tosi surullista, että liian moni tuntuu elävän pelkästä katkeruudesta ja käyttää energiansa negatiivisuuksien ruotimiseen. Minä pärjään ihan hyvin, toivottavasti nämä ilkeilyyn ilman syytä taipuvaiset anonyymitkin vielä jonain päivänä.

      Hyvää kesää myös sulle, mukavaa kuulla, että olet tykännyt blogini lukemisesta. Kiva tietää, että olet kiinnostunut jatkossakin lukemaan :)

      Poista
  3. Mækin haluun Tukholmaan! Næyttææ kauniilta. Oslo on myøs eri nætti, ootko vieraillut? Velkommen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ollut puolitoista päivää Oslossa :D Olisi mielenkiintoista tulla käymään uudestaankin :)

      Poista
  4. Oliks kova meno laivan discos? xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käynyt ees vilkaisemassa sitä puolta niin en tiedä :D

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.