Summer plans

Kuvat: We♥it
Tänään tippui uunituoreella viisumilla varustettu passi postiluukusta, ja samalla varmistui, että tänä kesänä opiskellaan Venäjää! Lähden heinäkuussa pariksi viikoksi Pietariin, ja tarkoituksena olisi palata ainakin paremmalla aksentilla ja spontaanimmalla kielenkäytöllä varustettuna, monia kokemuksia ja ystäviä rikkaampana.

Mä en ole käynyt Venäjällä viiteen vuoteen, ja tämä on ensimmäinen kertani yksin. Saa nähdä, kuinka nopeasti opin muistamaan ulkoa metrokartan, ruokakauppakäyttäytymisen, kahvilaetiketin ja katukuvaan sulautuvan pukeutumisen. Keksinkö tarpeeksi kivaa tekemistä. Helppoa tuskin tulee olemaan, mutta ei tarvitsekaan. Mä olen selviytyjäluonne.

24 kommenttia

  1. Millä rahalla sä muka kuvittelet lähteväs?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatat ehkä yllättyä, mutta jotkut ihmiset tekevät töitä, josta saavat rahaa vastineeksi :D

      Poista
  2. Nää sun "matkat" menee kyllä entistä huonommaks. Suositut bloggaajat lähtee Espanjaan ja Kreikkaan, sinä luuseri jolleki halppis matkoille Ruotsiin ja kaiken huippuna Venäjälle. Ja elämäs kohokohtia on ollut jotkut Helsinki matkat, ootko idiootti jos et ymmärrä et moni asuu täällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Luulin ettei Helsingissä asu ketään! Varsinkaan mun ystäviä, joiden luona on ollut hauskaa viettää aikaa.
      Mä en ole oikein minkään rantalomailun ja laiskottelun ystävä, teen reissuja, joilla on tarkoitus.

      Poista
    2. Eikä :----D nyt ano veti pohjat! Suositut bloggaajat lähtee -espanjaa (turistirysä) tai kreikkaa (turistirysä)- voisko tylsempiä kohteita olla :D kyllä venäjä ja pietari voittaa tollaset perus suomalaisten täyttämät kulttuuriköyhät 'loma'rannat. Venäjällä saa sentään oikeita kultturelleja kokemuksia. -Amanda

      Poista
    3. Eihän se väärin ole, jos haluaa "helppoja" reissuja - puolensa niissäkin. Mä olen kuitenkin itse niin kulttuurikiinnostunut ja kaupunkiorientoitunut lomailija, että aika kävisi pitkäksi, mikäli ainoat nähtävyydet olisi joku luola, tulivuori tai aavikko :D

      Poista
    4. Eei se väärin ole juu mutta en nyt lähtis edes vertaamaan jotain kanarian kohdetta ja pietaria :--D ohhoh. Ja nimenomaan viikkokin tollasilla rantalomilla on liikaa jos siellä ei ole muutakun sitä turistiviihdykettä -A

      Poista
    5. Joo ei ne munkaan mielestä ihan ole keskenään verrannollisia :D Mutta kukin lomailee tyylillään.

      Poista
    6. No huhhuh joo taas näitä haukkujia. Kyllä jälleen kerran huomaa että he nolaavat ihan itse itsensä noilla keskenkasvuisilla jutuillaan :,, D. Onko se sitten hienoa valita lomapaikkansa sen mukaan mikä on muotia (jonkun paikallisen turistitoimiston rahankiilto silmissä paikan päälle lomakuvia esittelemään sponssatun muotibloggarin innostamana), päätyäkseen sitten samanlaisten sopuleiden kanssa jonnekin turistirysään. Itsehän kokisin jonkun juoppoturistien kansoittaman "viihde"keitaan lähinnä henk.koht. helvettinä :D Espanjassa toisaalta haluaisin itsekin käydä kun olen siitä maasta kiinnostunut yleensäkin mutta en ymmärrä näitä sopuleita jotka tekevät mitä tahansa mitä markkinamiehet on heidän päähänsä saaneet iskostetuksi ja luulevat sillä olevansa muiden yläpuolella.

      Tätähän näiden muotitietoisten on hankala ymmärtää mutta kaikki eivät halua löhölomalle aurinkoon. Itsekin pidän eniten juuri kaupunkilomista ja toisaalta myös toimintalomista. Pietari kuulostaa oikein ihanalta matkakohteelta :)

      Poista
    7. Näinpä se on. Esimerkiksi lomakohteen markkinointi on varmasti vaikeaa, ihminen kun pitäisi saada aidosti kiinnostumaan kohteesta, ja kaikkien kiinnostuksenkohteet ovat niin erilaisia. Pitäisi antaa monipuolinen kuva, ja turisti kuitenkin pettyy kun kohde on lopulta kompromissina vähän kaikkea, muttei mitään aidoimmillaan. Suomessa Arabiemiraatit-villitys nousi vasta Sinkkuelämää 2-leffan myötä, minkä brittituristit ovat valloittaneet jo vuosia sitten. Musta tuntuu, että omasta kaveripiiristäni melkein kaikkien on "pakko" päästä sinne, elleivät ole jo käyneet. Trendikohteisiin on varmaan ihan kiva ja ennen kaikkea helppo mennä, mä itse en halua päästä helpolla reissatessani :D

      Poista
  3. Katotaan taas ku sä lähet jonnekki :D Miten kävi sen Ruotsin kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kävi, lyhyt reissu mutta tuli tehtyä :) Paljon näin ja vielä enemmän voitin.

      Poista
  4. tsekkaat mestat valmiiks ;) onko tarroja ?

    t. lennart

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei varmaan riittävästi, kaks viikkoa on pitkähkö aika :(

      Poista
  5. Etkö sä halunnut mennä junalla Venäjän halki? Vaikuttaa vähän tälläseltä tingityltä ratkaisulta tää sun "reissus."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on tää vähän paremman puutteessa-meininkiä. Tänä kesänä aika ei ois kuitenkaan mitenkään riittänyt. Niitä junia ei kulje joka päivä, ja mä haluaisin pysähtyä aika monessa kaupungissa. Rata haarautuu Ulan-Uden kohdalla, mutta mä haluaisin nähdä Habarovskin ja Vladivostokin, joten mun pitää ensin mennä Trans-Siperian rata loppuun. Vladivostokista takaisin Ulan-Udeen on jotain neljätuhatta kilsaa, josta pääsisi jatkamaan Mongoliaan ja Kiinaan. Lisäksi tarvitsisin kolmen maan viisumit. Tohon reissuun menis vähintään se kuukausi, ja nyt ei vaan pysty. Lisänä kaikki Venäjän byrokraattiset taikatemput, kaupunkeihin rekisteröitymiset ja sen sellaiset... Tollasta reissua ei ihan hetkessä suunnitella.

      Poista
  6. Hitsi vieköön kun oon kade x) kaikki muut on ulkomailla paitsi minä ja valivali. Vietä ihana selviytymisreissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut ihan samanlainen olo koko alkukesän, siksi oli pakko repäistä ja vain lähteä :D

      Poista
  7. Oi että, ihanaa matkaa maailman ihanimpaan kaupunkiin! Kihisen täällä kateudesta, mutta ei kai auta kuin fiilistellä edellisten reissujen kuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pietari onneksi on elävä kaupunki, joten aina pääsee kokemaan jotain uutta. Eikä kerta (tai edes viisi kertaa) Pietaria riitä sitten millään :D

      Poista
  8. Menetkö yksin ja millasia suunnitelmia sulla on reissulle/mitä tehdä/mitä nähdä? Bloggaatko reissusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, yksin menen ja suunnitelmissa ainakin olisi blogata. Riippuu vain paljon siitä, miten netti toimii :D Mulla ei ole muita suunnitelmia kuin viettää arkipäivät Smolnan yliopistolla kielen parissa, ja ainakin yksi kokonainen päivä Eremitaasissa. Sitä museota en ole vielä nähnyt tarpeeksi, vaikka olen useamman kerran siellä vieraillut. Vähän hirvittää lähteä ilman suunnitelmia, mutta toi on sentään Venäjä. Mitä tahansa voi tulla vastaan, avoimin mielin mennään :)

      Poista
  9. Kun sä taas nyt itket pitkin mäkiä ja mäntyjä kuinka kärsit kun "kaikki" sinua haukkuvat ja vihaavat, OLISIKO AIKA KATSOA PEILIIN??? Sä kirjoitat blogia, sä olet tyrkky huora. Kaikki eivät pidä sinusta, mutta olet IDIOOTTI jos kuvittelet, että kaikki vain rakastavat sinua ja saisit oikeasti hyvää palautetta tästä. Oot paska kirjoittamaan ja voisit POISTUA JULKISUUDESTA! Kaikki, joilla on pakottava tarve levitellä ja hakea huomiota jostain internetistä. Enpä säälittävämpää tiedä. Niele kritiikkisi mukisematta tai POISTA TÄMÄ BLOGI!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau mikä aamunavaus :D Mä ymmärrän pointin millä sinä, ja moni muukin yrittää suostutella mut poistamaan blogin, mutta sitä en tee. Sori, tykkään tästä liikaa. Mä en itse koe olevani julkisuuden henkilö, enkä varsinkaan halua olla sellainen. Mä kirjoitan julkista blogia, koska haluan olla monen ihmisen tavoitettavissa jutuillani, vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa, ja koska tykkään kirjoittaa. Väitän osaavani ottaa kritiikkiä ihan riittävän hyvin vastaan :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.