Little Spain

Vaikka olen enemmän punaviinin ystävä, olen himoinnut jo pidemmän aikaa valkoista sangriaa. Suosittelen kaikkia muitakin kokeilemaan, joita tavallinen sangria tökkii. On huomattavasti raikkaampaa! Koska sangria on kesäjuoma, piti kuitenkin odottaa oikeaa kesää. Ja koska sangria on juoma, tarvitaan kaveriksi ruokaa. Niinpä päätettiin pitää perjantaina tapasilta!

Askartelin vain muutamaa sorttia tapasta pienimuotoisiin illanistujaisiin. Eikä yksikään ollut merenelävätapasta, ei ollenkaan mun tapaista! Tarjolla oli vuohenjuustotäytteisiä paprikoita, patonkia briejuustolla ja serranokinkulla, aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustotäytteisiä kesäkurpitsarullia ja pan con tomate. Konsepti on varmasti tuttu ainakin jokaiselle Katalonianmatkaajalle: kovakuorista leipää viipaloidaan ja paahdetaan kevyesti, jonka jälkeen leivänpintaan hierotaan ensin valkosipulia, sitten tomaattia. Kuvista poissaolollaan loistaa lajitelma oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, manchego-juustoa sekä tavallista kuin paprikachorizoakin.

Iltaa tapaksen (tai kuten nimeltämainitsematon ystäväni taivuttaa: tappaan) parissa ei voida todistaa ihan putkeen menneeksi. Mun muistikortti sanoi itsensä irti kesken mässäilybakkanaalien, joten kuvia räpsittiin lopulta puhelimella lähinnä närppeistä.

12 kommenttia

  1. Sähän oot luvannut laihduttaa! Missä on sun salaatit ja keitot? Ei saa syödä rasvaisia juustoja ja pelkkää hiiilaria! Ei silloin juoda suurikalorisia juomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein luvannut :D Mä en myöskään halua kieltää itseltäni mitään. Kesällä menee muutenkin niin vähän ruokaa, että olisi sääli pupeltaa pelkkää salaattia.

      Poista
  2. tapaksien, ei tapaksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin miellän sanan "tapas" monikoksi, joten ei ole mitään järkeä vääntää sitä tuplamonikoksi.

      Poista
  3. Voihan elämän kevät tota aiempaa anonyymiä! :D Noi ruuat näyttää herkullisille! Ootko maistanut niitä ns. "ryppyperunoita" joita syödään maustekastikkeen kanssa?

    Vaalea sangria kuulostaa jännälle, itse en ole alkoholin maun ystävä ollenkaan niin en juo viinejä .. Drinkit kyllä maistuu ja olis ihana tehdä itsekin jos vaan osais!

    Tee kesäbiisi-soittolista ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon mä vuosia sitten tehnyt, sellaisia ihan megasuolaisia. En vaan oo niin suuri perunan ystävä, että noita tulisi tehtyä.

      Mä käytin tuohon sangriaan alkoholitonta valkkaria ja jätin liköörit pois, joten alkoholi ei tossa maistunut lainkaan :D

      Voisinhan mä periaatteessa jotain kesäsoittolistaa värkätä, onhan tässä kesää jäljellä :) Tähän mennessä ollaan jumitettu vain vanhoissa ja tutuissa biiseissä, pitänee käydä laajentamaan musiikillista tietoisuutta.

      Poista
  4. Siel ollaan varmaan oltu aika pökkelössä ton viinamäärän jälkeen…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoholitonkin voi nousta päähän jne :D

      Poista
    2. Kyllä :D ja vesikin voi muuttua viiniksi jne.

      Poista
    3. Me juotiin neljä pulloa viiniä perjantai iltana kolmeen pekkaan seitsemän tunnin aikana :D voi että kun olen minäkin niin alkoholisti ku pari kertaa vuodessa juon!
      Ps. Maukkaan näköisiä ruokia!
      -johan

      Poista
    4. Ai kamala, se on litran per naama :O Eli melkein puolitoista desiä tunnissa...

      Oisit tullu syömään :/ Pidetään kesemmällä jotkut illanistujaiset jos löytyy yhteinen vapaa viikonloppu, Jonna kävi täällä ja tahtoo uusiks :D Sit ku uimaan pääsee (nyt ei oo tarpeeks vielä vettä teiän pitusille ihmisille :DD)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.