Varo-varo-vasti

Inhoan vain harvoja asioita yhtä paljon kuin autolla ajoa. Mä sain kortin vasta vähän ennen 20-vuotissyntymäpäivääni, ja välttelen edelleen ajamista niin paljon kuin mahdollista. Mulla ei ole omaa autoa, ja olen alle viisi kertaa ajanut autoa yksin. Koska olen huono kuski, kukaan ei koskaan halua tulla mun kyytiin. Saati lainata autoa, jotta voisin joskus harjoitella sitä autoilua ja tulla paremmaksi. Melkoinen oravanpyörä.

Äiti on kenties ainoita ihmisiä jotka antavat mun joskus ajaa. Tänään hän soitti iloisena, että nyt lähdetään autoilemaan, on kaunis ilma ja sopivasti ruuhka-aikakin, pääset ajamaan kaupungissa liikenteen seassa. Silloin harvoin kun ajan, ajan jotakin Lahti-Orimattila-maantietä, ja lähinnä vain silloin, kun muu liikenne on minimissä. Nyt mentiin kerralla mukavuusalueiden ulkopuolelle.

Oltaisiin äidin kanssa oikein viihteellinen Suomen surkein kuski-parivaljakko. Mamma ei anna mulle pienintäkään mahdollisuutta ajatella itse, vaan huomauttaa hyvissä ajoin jok'ikisestä tasa-arvoisesta risteyksestä ja kolmiosta. Mä tottakai tiuskin takaisin, että osaan kyllä lukea liikennemerkkejä, anna mun joskus ajatella. Sitten kihistään kumpikin kiukusta hiljaa, kunnes mä itkua niellen ajan jonnekin parkkiin ja äiti vaatii saada ajaa, koska osaa paremmin. Todella kannustavaa. Tänään mä en (ihme kyllä!) joutunut luopumaan kuskinpaikastani.

Mikään ei ole turhauttavampaa, kuin ajella ilman päämäärää. Siksi mentiin Mukkulan Sinuhelle kahville. Äiti osti mulle leipomon puolelta laskiaispullan, kun tiistaina valitin, miten multa jää aina kausileivonnaiset syömättä. Sinuhelta jatkettiin Iskun tehtaanmyymälään etsimään mulle uusia tuoleja, mutta poistuttiin tyhjin käsin. Ja lopulta kirpputorille.

Mulla on viikonloppuna kasaribileet tulossa, eikä mulla ole mitään teemaansopivia vaatteita. 80-luku ei ihan ollut mun vuosikymmen, mutta kirpparilta löytyi oikein hirv..  hieno asukokonaisuus kympillä. Onneksi oli vuosikymmenen kokenut äiti kanssani kirpparilla ohjeistamassa mitä kannattaa ostaa. Olisin halunnut myös turishatun eli kunnon venäläisen Ivan Rebroff-tyylisen turkishatun, mutta olisinko mä käyttänyt sellaista ikinä missään, edes vitsillä? En.

16 kommenttia

  1. Jos mä olisin äitisi, en antaisi tai ostaisi sinulle ikinä mitään. En haluaisi olla kanssasi missään tekemisissä. Oot oksettava, pilalle lellitty pissis, joka kehtaa vielä ruikuttaa kun hyvää hyvyyttään toinen antaa sun treenata ajamista.

    VastaaPoista
  2. Toivottaisin sulle muute hyvää naistenpäivää mut oot niin ruma ettei sua voi ees vitsillä kutsua naiseks. Eli paskaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naistenpäivä on tänään, olit etuajassa! Kiitos toivotuksista, mulla oli hyvin huono päivä.

      Poista
  3. Hassua että jotkut voi kommentoida toisten blogeja ikävästi, vaikka ei tiiä mitään siitä ihmisestä joka blogia pitää. Niill on varmaa omasta mielestä paljo paremmat blogit jos ees on ja muutenki elämä hallussa;) musta sun blogi on ihan mahtava!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis blogin perusteella voi muodostaa toisesta ihmisestä ihan realistisen kuvan, tottakai mahdollisimman negatiivisen, ja silloin on myös ihan oikeutettua dissata hirveää blogistia niin paljon kuin huvittaa. Järjenjuoksua se tuokin :D Ihana kuulla että pidät mun blogista :)

      Poista
  4. Eksyin sun blogiisi ekan kerran nyt, mistäpä muualtakaan kuin haukkumisketjuista joita tällä eräällä tietyllä nimeltälainitsemattomalla keskustelupalstalla riittää.

    Yllätyin että sähän olet oikeasti nätti (sulla on muuten tosi suuret silmät!), positiivinen ja elämäniloinen nuori nainen. Yhtä asiaa en ymmärrä.. miksi et jätä julkaisematta näitä haukkumis ym. kommentteja? Laita kommenttien valvonta päälle ja jätä julkaisematta, niin kaikki muutkin tekee koska niitä tulee ihan kaikille vaikka mikä blogi olisi kyseessä. Tee se, jooko? Koska nämä kommentit täällä lisäävät vain vettä myllyyn. Niin toivoisin että sen tekisit. Esim. tästä seuraavassa postauksessa tyyliin ekat viisi kommenttia oli samalta tyypiltä... jo kellonajat kertoo paljon, kun keskellä yötä kommentoidaan.

    Tiesithän että myös väbloggerin blogeissa pystyy tarkistamaan kommentoijien IP-osoitteen (varmaan tiesitkin)? Eli kommentoijille tiedoksi että bloggaaja kyllä näkee että ne viisi kommenttia samaan postaukseen on tullut samalta henkilöltä. Noloa kommentoijalle. Mutta mun mielestä vaikuttaa sunkin puolesta tarkoituksenmukaiselta ettet valvo kommentointia ja jätä paskakommentteja julkaisematta, mikäli siitä mahdollisuudesta olet tietoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos kommentistasi!
      Mä en julkaise ihan kaikkia saamiani kommentteja, en esimerkiksi valheellista tietoa sisältäviä, tai perhettä ja kavereitani haukkuvia kommentteja. Suomessa on sananvapaus, joka on mun arvomaailmassa tärkeä asia, enkä mä halua sitä blogillanikaan rajoittaa. Mä joka tapauksessa luen kaikki kommentit, ja tiedän mitä niissä sanotaan, joten en ymmärrä, miksen niitä voisi julkaistakin. Samalla saan näyttää maailmalle, minkä tasoisia idiootteja maailmaan mahtuu.

      Silloin, kun olen jättänyt haukkukommentteja julkaisematta, haukkuja tulee Kakka Kakkaselta sun muilta sepitetyiltä sankareilta suoraan mun Facebook-postilaatikkoon. Seuraava askel saattaisi olla oikea postilaatikko, joten parempi antaa häiriintyneiden anonyymien mellestää rajatulla hiekkalaatikolla. Eli mun blogissa. Mä kyllä kestän nämä kommentit.

      Bloggerilla ei näe IP-osoitteita. Analyticsia sopivasti tuurilla seuraamalla olen selvittänyt, että anonyymihaukkujia on ainakin kolmelta paikkakunnalta.

      Poista
    2. Voi ei. /: En vain tajua mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa! Mutta onneksi itsetuntosi on ilmeisesti sellaisella tasolla, etteivät nämä satuta sinua (vaikka jossakin piilevässä alitajunnassa varmasti niin tekeekin). Mun mielestä vain asiattomat kommentit pitäisi jättää julkaisematta, juuri sellaiset idioottimaisimmat "Ootko miettinyt et maailma olis paljon parempi paikka jos et olis syntyny" Siis mitä!?!? Ja rumaksi ym. haukkuvat, koska sä et ole todellakaan mikään ruma. Kaukana siitä kuules. Mun mielestä nämä siis onkin valheellista tietoa sisältäviä (ja herjaavia ja loukkaavia kuten tuossa kommenttiboksin yllä lukeekin!) :D en ymmärrä, mikä tätä ihmistä vaivaa joka näin tekee, ja yrittää saada muutkin mukaan haukkumaan sua (ootko vaihtanu joskus blogin osoitetta kun google raadin kautta tosi vähän rekanneina lukijoita? O: näköjään suurin osa lukijoista on juuri anonyymejä..). Pitää oikeasti olla päässä ihan helvetisti vikaa, että lähtee tällaiseen, haukkumaan törkeällä tavalla jotakin tuntematonta, nuorta ihmistä jonka itsetunto ei välttämättä ole huipussaan. Tiedätkö, kuinka moni muu sun tai mun ikäinen olisi mennyt ihan rikki ja hajalle tällaisesta kiusaamisesta!? Todella moni. Monella on itsetunto vielä tässä iässä vähän alhaisempi, joillakin jo valmiiksi surkea.

      Mutta mun mielestä ei oo kivaa kun tulee nuoria lukemaan blogiasi, ja sitten kommentit on täynnä "vittupaskaruma" haukkumisia ja kiroiluja, joka todellakin on asiatonta. Onneksi pahimmat poistat, ja ymmärrän kyllä että on ehkä kiva saada enemmän kommentteja vaikka osa olisikin negatiivisia.Toivottavasti blogiasi ei siis tosiaankaan lue nuoremmat, se ei olisi hyvä asia.. Joillekin 10-13 veelle just nämä kiroilut ja raskas haukkuminen, vanhemmille teineille pelkästään se raskas haukkuminen. Arvaa, kun joku ei-niin-kaunis itsestään epävarma tyttö tulee lukemaan blogiasi,lukee tuollaisia kommentteja.Siis sellainen tyttö, joka vertaa itseään sinuun ja joka on omasta mielestään sua rumempi.Ei tee hyvää,kun jotain noin kaunista haukutaan ja epävarma itsestään lukee sen.Se ei tee itsetunnolle hyvää. :(

      Onneksi suuri osa lukijoista tulee näköjään näistä tyyliin vauva- av:n haukkumis- ym. ihmettelemisketjuista että tänne eksyvät eivät varmaankaan ole ainakaan kovin iso osa teinejä.

      Poista
    3. Jatkoa edelliseen kommenttiin jota piti lyhennellä ja pätkiä. Jouduin jopa poistamaan pari kohtaa ennenkuin huomasin pätkästä kahteen osaan!

      Tulipa varmaan tosi pitkä viesti, mutta kaunishan sinä kyllä olet. Varsinkin olen edelleenkin kateellinen noista suurensuurista silmistäsi! Arvaa vain kun itselläni on aika normikokoiset, pikkusen ehkä keskiverto pienehkömmät ja käytän välillä silmälaseja hirveällä miinusarvolla. :D Se saa silmät näyttämään paljon pienemmiltä. Toivon sulle kaikkea hyvää, ja toivon että jossain vaiheessa nää haukkumiskommentit katoaa täältä kokonaan. Ei todellakaan ole mielenterveydeltään normaalia hitto tällainen (mut okei ei niiden julkaiseminenkaan välttämättä oo kaikkein fiksuin teko, mutta ymmärrän kyllä vahvat arvosi mm. sananvapaudesta. Se on tärkeä arvo - mutta toisaalta tämä on jo se väärinkäyttämistä kommentoijien osalta). En todellakaan tarkoittanut tällä vikalla huomiolla sitten aiheuttaa pahaa mieltä, toivon että tämä viesti tsemppaa sua jatkamaan bloggausta kuin ennenkin ja olemaan ihan reilusti ja suoraan oma itsesti! :) Älä vain anna missään vaiheessa noiden kommenttien vaikuttaa (onneksi et näköjään annakaan, hyvä!) sinuun. silloinhh he voittaisivat! (ääh mieleen pomppasi jo toinen loppuhuomio... /: ja silloin kommentoijat häviäisivät jos kommentteja ei julkaistaisi.. Ja facebookissahan saat estettyä tuntemattomien sinulle kommentoimisen/yv:n lähettämisen ja vaikka koko profiilisikin näkyvyyden kaikille kavereille, tai vaikka myös kavereiden kavereille tai vaikkapa vain muutamalle kaverille! Ja ei kai nyt herranjumala apua sun osoitteesi ole missään facebookissa saatavilla!?!? Jos on mitään mahdollisuutta että sen saa sieltä ongittua niin nyt asiaa tarkistamaan!! Mä ainakin ongin hyvänpäiväntutun ihan tarkan kerrostalo-kotiosoitteen keskustelustamme, kun hän on pitänyt sitä "näytä sijaintisi" -nappulaa päällä, ihan vitsillä kaivoin :D Toinen on, että se voi näkyä myös tiedoistasi vaikket tarkoituksella olisi julkiseksi sitä laittanutkaan, samoin kuin puhnrot ja meilit ym..)

      Mutta tämän on tarkoitus olla kiva kommentti! Ja ihan tottahan ne ovat, jos ei pystyisi kommentoimaan eikä häiriköimään missään muuallakaan, niin kyllä se vain loppuisi tai rajoittuisi vain foorumeille. Mut mun on pakko kysyä sulta; mistä tää on alkanut? Ja milloin? Mikä hitto saa jonkun käyttäytymään noin typerästi(niin sehän ei ole edes laillista..joten se siitä sanavapaudestakin jos sisältö ei vastaa lakia (nettikiusaaminen, kunnianloukkaus, herjaaminen ja kotirauhan häiritsemiseen verrattavissa oleva häiriköinti))

      Poista
    4. Mulla ei ole koskaan ollut paljon lukijoita, anonyymeja suurimmaksi osaksi :D Moni on tullut sanomaan, ettei kehtaa lukea julkisesti, mun blogi on kuulemma tietyissä piireissä niin läppä että olisi noloa tulla rinnastetuksi omalla naamalla tähän blogiin. Tapansa kaikilla :)

      Ulkonäkökin on niin mielipidekysymys. Mä olen koko ikäni kuullut olevani ruma, enkä voi millään olla kaikkien mielestä nätti. En mä oikein jaksa välittää asiasta. Itsetuntokin on sellainen juttu, että sen saa kasvamaan. Mä olen oikeastaan todella kiitollinen siitä, että olen aina ollut niin dissattu ja haukuttu, ei ole koskaan päässyt nousemaan siinä mielessä kusi päähän, että pitäisin itseäni jotenkin parempana, mutta itsetunto on vain noussut.

      Vaikka toisen ulkonäön kommentointi ei ole korrektia, sitä ei kuitenkaan voi kieltää. Mä en usko, että nykymaailman lapset ottaisivat itseensä, vaikka mun blogia lukisivatkin. Päin vastoin, toivon, että mun blogista voi oppia maailman pahuutta ja siihen suhtautumista.

      Facebookissa mulla onkin aika tiukka yksityisyydensuoja. Mä en ole missään vaiheessa blogissa paljastanut sukunimeäni, mulle ei voi lähettää kaveripyyntöjä kuin kaverinkaverit. En tykkää yhtään, kun sieltä poistui se ominaisuus, että profiiliakaan eivät löydä kuin kaverinkaverit. Muut-postilaatikkoon tulee välillä viestejä, mutta ne on helppo jättää vain lukematta sieltä. Useimmiten jo jos lähettäjänä on joku Wagner Possu, klikkaan viestin suoraan poistoon.

      Tää on oikeastaan jo alkanut ajalta ennen blogia. Mä en ole koskaan ollut Lahessa mikään pidetty ihminen, pahaa on puhuttu ja sitä rataa., Vajaa vuosi sitten musta alettiin levittää todella törkeitä ja perättömiä juoruja. Juoruilun toisena "uhrina" (tässä tapauksessa minä olin mukamas pahoja tehnyt hirviö) oli pidetty henkilö, jonka tuttavat sitten levittivät juoruja eteenpäin ilman, että heillä oli tietoja asian todellisesta kulusta. Varsinkin paikalliset teinit ottivat itselleen jonkun suuren puolustelijanroolin, julkisilla paikoilla huudettiin perään, räittiin niskaan ylemmistä kerroksista ja viihteellä satoi juomia niskaan, kaikkea mielenkiintoista ja kivaa. Nyt blogin myötä häiriköinti on onneksi siirtynyt pitkälti tänne kommenttiosion puoleen, ja eräälle lapsiin keskittyneelle keskustelupalstalle. Saan käydä kaupassa rauhassa :D

      Poista
  5. Löysin blogiisi mammapalstalta, luen vähän blogeja ja olen pöyristynyt miten paljon blogistit näitä palstalaisia kiinnostaa. Karsean katkeraa tekstiä, ja eniten olen ihmetellyt miten paljon, oletettavasti aikuisia naisia, kiinnostaa lukea täyttä liibalaabaa ja ainaisia asukuvia vailla mitään oomaa tyyliä. Monta blogia olen käynyt kurkkaamassa ja todennut tylsäksi ja pinnalliseksi. Sun blogiin päädyin samaa kautta ja yllätyin positiivisesti sun tyylistä kirjoittaa, teksti on sujuvaa ja varsin "vaatimatonta", en siis voi käsittää tätä oksennus-kommenttien määrää! Vaikka uskonkin että niiden takana on yksi ja sama pöpipää ei tollasia toivoisi kenenkään joutuvan lukemaan. Mukavaa kevään odotusta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikista ihmeellisintä siinä on, että jos blogit ovat heidän mielestään oikeasti niin hirveitä ja kamalia mitä väittävät, miksi ei vaan voi jättää lukematta. Sen sijaan etsitään virheitä suurennuslasin kanssa ja ollaan sitten keskustelupalstalla niin nokkelia :D

      Kiitos paljon kehuista ja hyvää kevättä sinne!

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.