Klassikko II

Tapahtuma alkoi marssilla Narinkkatorilta Olympiastadionille, poliisisaattueessa tietenkin. Laulut kaikuivat seitsemässä eri tahdissa tuhatpäisessä ihmismassassa, ainakin siltä se mun korvaan kuulosti. Mulla oli vähän kipeä olo enkä saanut omaa ääntäni kulkemaan.

Omieni katsomotoiminnasta olin ylpeä. Mä en yleensä koskaan hypi matseissa, koska mulla on huonot polvet, on vaikea huutaa, hengittää ja hyppiä samaan aikaan, siitä tulee tyhmä olo ja pelin seuraaminenkin hankaloituu. Nyt mä hypin ja pompin ihan innoissani myös silloin, kun ei edes olisi ollut tarpeellista. Pistetään sen syyksi, että mulla oli varpailla kylmä.

Jokereiden ainoa maali meni multa täysin ohi jonkun reippaasti janojuomaa nauttineen ifk-fanin hyökätessä meidän fanikatsomoon riehumaan, ja siitä aiheutunutta yleistä hässäkkää seuratessa. Aika nopeasti tajusin, että siellähän tehtiin maali, ja loikkasin spontaanisti vieruskaverin osittain päälle, osittain syliin halaamaan ja juhlimaan. Maalit pitää aina juhlia ystävien seurassa. Harmi ettei ifk-sankari tullut uudemman kerran katsomovierailulle, Jokerit olisi saattanut tehdä enemmänkin ottelun voittamiseen tarvittavia maaleja.

Ottelun jälkeen mulla oli tunteet sangen pinnassa, ja onnistuin eksymään tytöistä jollekin sivukadulle, ympärilläni vain sadoittain ifk-faneja. Tollaisille kujille tollaisen pelin jälkeen ei ikinä pitäisi mennä yksin Jokerivaate yllä. Kysyin ystävällisennäköiseltä pariskunnalta tietä rautatieasemalle, jonka sijaan he opastivat mut jonnekin Töölö GYMille. Hauska pila. Ehkä se oli vihje.

Lisää kävelyä saatiin jatkoille mentäessä. Mä tiesin, että Fredrikinkatu risteää Bulevardin kanssa, joten suunnattiin sinne päin. Harmi vaan etten ottanut huomioon sitä, että kohde olisi saattanut olla Fredrikinkadun toisessa, ja tässä tapauksessa myös läheisemmässä päässä. Ylimääräistä kävelyä vajaa kilometri.

Meillä oli viralliset jatkot Fredan Tivolissa. Kyseessä oli mun ensimmäinen ja todennäköisimmin myös viimeinen kerta kyseisessä baarissa. Paikka olisi saattanut olla musta tosi kiva joskus kolme-viisi vuotta sitten, nyt musta tuntui, että olin ihan väärä ihminen tuonne. Alunperin jatkojen piti olla Teatterissa, jossa olisin ollut noin sata kertaa mieluummin. Jokerijatko-osuutta oli ehkä kaksi ja puoli tuntia, jonka jälkeen baari oli kaikille avoin. Mulle henkilökohtaisesti illan kohokohta oli kiva keskusteluhetki lempipelaajan kanssa. Loput pari tuntia istuin tylsistyneenä rappusten sivussa, ympärilläni vaihteleva määrä ihmisiä naurattamassa ja juttelemassa mukavia.

Voitonmakuun päästiin lopulta ihan oikeassa talvisäässä käydyssä Chicago-Pittsburgh-ulkoilmaottelussa. Lunta satoi varmaan enemmän kuin Lahdessa koko talven aikana. Kertoo musta paljon ihmisenä, että jääkiekko menee bilettämisen edelle, ja kylässäkin on pakko saada katsoa "tärkeä" peli.

28 kommenttia

  1. Oli tosi kiva ku te vaan jauhoitte jtn paskaa teuvon kaa varmaa vartin ku ihmiset odotti et pääsis ottaa kuvia sen kaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikä jauhettu mitään paskaa, puhuttiin jääkiekosta. Oli mun moka kyllä joo kun hyökkäsin siihen, en tajunnut että siinä oli ihmiset nimenomaan keräämässä rohkeutta käydä kuvauttamassa itsensä. Mutta ei me kyllä ihan varttia juteltu :D

      Poista
    2. varmaan teuvolleki ihan kiva vaihteeks jutella fanien kanssa jostain jutuistakin, ku poseerata teennäisesti hymy naamalle jo varmaan miljoonannen kerran. onko ne kuvan haluavat fanit muka jotenki etuoikeutettuja tai tärkeempiä? i don't think so. varmasti oli kiva hetki :) ja hyvin tästä huomaa, et kyllä meijän omastaki piiristä näköjään löytyy vittumaisia ja kieroutuneita ihmisiä. no sikoja helmien joukoissa.

      Poista
    3. Mun mielestä tässä nimenomaisessa kommentissa ei ollut mitään kieroutunutta, minä tein väärin ohitellessani. Mutta Suomen suurin, meitä mahtuu moneen junaan.

      Poista
  2. Miksi et julkaissut kommenttiani edellispostaukseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin viime postauksesta julkaisematta 32 (!!) kommenttia, joista valtaosa oli sisälsi yli sata kertaa toistettuna 'IFK!', perus "hahahaha haista vittu ja tapa ittes ruma narrihuora", jokeripelaajien ulkonäköä todella mauttomasi arvostelevia kommentteja ja perättömiä valheita.

      Poista
  3. Oli huvittavan näköstä baaris ku sä istuit siin vähän korkeemmal yksin ja joku kymmenen äijää siinä vähän alempana istus juttelees sulle ja kattomas ihailevasti xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä kukaan heistä ole mitenkään ihailevasti katsonut, tiedän heidät sen verran hyvin :D Siihen tuli ja siitä poistui ihmisiä koko ajan, myös naispuoleisia. En istunut tuntikausia mieslauman ympäröimänä :DD

      Poista
    2. mä todella haluisin tietää kuka sua on oikeesti stalkkeroinu näin ahkerasti xdd esittäydy toki.

      Poista
    3. Muakin kiinnostaisi :DD Tuu huomenna matsissa repimään hihasta, voin tarjota juoman ni keskustellaan :)

      Poista
  4. Hajosin tolle Töölö GYMille :D Siinä kyllä pariskunnalla välähti keino huijata tyhmää paksua turistia, toivottavasti ymmärsit vihjeen ja teet liikakiloillesi jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olivat oikein nokkelia veijareita :)

      Poista
    2. on varmaan läskeille julleille tuttu paikka!

      Poista
  5. tämäkin postaus niin oksettavaa paskaa jopa narrifanilta. ifk oli parempi, on aina ollut ja tulee olemaan. miksi et voinut rehellisesti tunnustaa tätä faktaa ja onnitella ifkta? sen sijaan jauhat jotain paskaa vitun hienosta (huomaa sarkasmi) katsomotoiminnastanne ja teidän teidän teidän. ikäänkuin ifk ei olisi pelannut siellä ensinkään. vitun oksettavaa, kumpi sen pelin voitti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi. Mä olen Jokerifani koko sydämestäni, enkä näe mitään syytä, miksi kävisin edes blogissani yhtäkkiä nuoleskelemaan voittajaa joka ei ole oma joukkue. Siksi sivuutin ifk:n tekstissäni. Siksi meidän meidän meidän, koska oma ei voittanut.

      Poista
  6. Miksei jatkoilta oo kuvia?

    VastaaPoista
  7. Mä en ymmärrä miks kukaan lähtee baariin vaan murjottaan johonki nurkkaan :D Baariin mennään kavereiden kanssa, juomaan, tanssiin, pidetään kivaa :) Sekoillaan :D Et se on oma vikas, ei Tivolin jos juuri sinä et ole tuolla viihtynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä "vaan" murjottanut. Enkä ole Tivolia syyttänyt mistään :D Oli mulla ihan kiva ilta, vaikken juonut tai tanssinut.

      Poista
    2. on olemassa paikkoja, joissa viihtyy ja ei :) nyt kävi näin!

      Poista
  8. Mitä mieltä ku liigast tulee suljettu? Hyvä/huono?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon laiska ja mulla on kiire joten copypasteen vastaukseni postauksesta High hopes suoraan tähän. Vastasin aiemmin samaan kysymykseen:

      "Suljettu liiga on mun mielestä ihan naurettava juttu, fiasko, katastrofi, floppi. Kilpailu kuolee. Mestiksestä on käytännössä mahdoton nousta pyhästi suljettuun liigaan. Kiinnostaako ketään pelata siellä, kun panokset on hyvin vähissä? Kiinnostaako ketään käydä katsomassa merkityksettömiä otteluita vai kannattaisiko alkaa seuraamaan jotain muuta lajia? Kiinnostaako junnuja mestispaikkakunnilla enää jääkiekon pelaaminen, kannattaisiko alkaa harrastamaan jotain muuta? Aina tarvitaan alempia sarjoja, että voi nousta ylöspäin. Harva juniori miettii, että olisipa kiva kun minä olisin sitten isona vitosdivaripelaaja aina sunnuntaisin, arkipäivät menevät rattoisasti vaikkapa levyseppähitsatessa.

      Liigan tasokin romahtaa. Kaikissa joukkueissa on rotaatiopelaajia, jotka eivät mahdu ottelusta toiseen pelaavaan kokoonpanoon. Usein kyseiset sankarit pelaavat joko silloin tällöin- tai määräaikaisella lainalla mestisjoukkueessa. Farmitoiminnan mielekkyydestä ollaan monta mieltä, musta se on ihan ok. Kun mestispelien taso on miinuksella, nämä rotaatiopelaajatkaan eivät saa omaa tasoaan nostettua.

      Leikitään, että vaikkapa Vaasan Sport ei menestykkään ensimmäisellä kaudella liigassa, vaan kerää kaudesta jotain 40 pistettä jääden kirkkaasti sarjataulukon pohjalle. Ei mitään hätää sanoisi Samuli Edelmann. Peräpään joukkueet voivat läskeillä rauhassa kun ei ole pelkoa putoamisesta. Onko jonkun mielestä oikeasti vaikkapa KalPan tai Tepsin johdon näytöt tällä kaudella olleet esimerkilliset?

      Järjestelmän puolustamiseksi voin sanoa, että mä en osaa ottaa taloudellisia hyötyjä huomioon, koska mulle henkilökohtaisesti jääkiekko on enemmän urheilua, kuin bisnestä. En ole tarpeeksi älykäs ymmärtämään suljetun liigan talousjuttuja, joten täten argumenttini saattavat olla naurettavia. Mulle tää on urheilullisen ja tunnepuolen juttu."

      Poista
    2. no niin tyypillinen narri asenne. jos me ei olla jossain eli tässä tapauksessa sm liigassa ni ei sinne kukaan muukaan saa tulla. mitä sulla on sporttia vastaan?

      Poista
    3. Ei joukkuetta vastaan yhtään mitään. Itse systeemi kusee. Mä olisin samaa mieltä, vaikka liigaan olisi noussut Kankkilan Kurapallo metsädivarista.

      Poista
  9. Etkö sä muka hengaillutkaan jatkoilla vippipuolella koko ajan vaikka niin väitit? Et taidakaan olla niin tärkeä toimihenkilö Jokereissa mitä annat ymmärtää olevasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täh? :D En ole missään tollasta väittänyt. En ole minkään valtakunnan toimihenkilö, enkä edes tärkeä :D

      Poista
  10. Jos tiiät et joku on naimisissa TAI seurustelee ulkomaalaisen kanssa TAI on saanu jo lapsia ni sano:

    Tuukka Rask (Boston)
    Karri Rämö (Calgary)
    Kari Lehtonen (Dallas)
    Niklas Beckström (Minnesota)
    Pekka Rinne (Nashville)
    Antti Niemi (San Jose)
    Sami Vatanen (Anaheim)
    Olli Määttä (Pittsburgh)
    Markus Granlund (Calgary)
    Teemu Pulkkinen (Detroit)
    Jesse Joensuu (Edmonton)
    Aleksander Barkov (Florida)
    Mikael Granlund (Minnesota)
    Erik Haula (Minnesota)
    Lauri Korpikoski (Phoenix)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä :DD Mua ei suoraan sanottuna kiinnosta sen suuremmin jääkiekkoilijoiden siviilielämä. Kari Lehtonen on naimisissa ja sai vastikään pojan, Bäckströmillä on pari lasta, Antti Niemi naimisissa. Raskilla on tyttöystävä, Korpikoskella on tyttöystävä, Barkovilla ainakin oli viime keväänä tyttöystävä, Rinne avoliitossa. En tiedä muista, eikä mua oikeastaan edes kiinnosta tietää :D Anteeks kun musta ei ollut apua.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.