Gaijin

Maanantai-iltana juhlistettiin Johannan synttäreitä Gaijinissa. Tää oli täysi win-win-situation, oon itsekin halunnut kyseiseen ravintolaan syömään jo useamman vuoden ajan, ja tiesin Johannan arvostavan ruokalahjaa. Vein sentään sankarittarelle kukkia!


Olin kuullut vähän kritiikkiä Gaijinin vieri viereen-pöytäasettelusta ja meluisasta tunnelmasta. Omasta mielestänikin naapuripöytä oli vähän liian lähellä, mutta onneksi siinä ei istunut ketään. Ei häiritty Johannan kanssa koko ravintolaa omilla jutuillamme.


Mä en ole mikään ravintolakriitikko, en edes ruokahifistelijä, mutta osaan kyllä sanoa mikä on hyvää ja mikä on pahaa. Valintana oli Gaijinin maistelumenu sillä perusteella, että päästään maistamaan mahdollisimman paljon kaikkea. Ja kaikki, mitä söin, oli äärimmäisen hyvää. Ruoka oli luonnollisesti laadukkaista raaka-aineista, visuaalisesti näyttävää ja makuyhdistelmät yksinkertaisia olematta tylsiä. Muuta ei tarvita.


Palvelu oli huippuluokkaa, asiallista ja rentoa olematta ylimielistä ja tärkeilevää. Asiakas todellakin haluttiin ottaa huomioon. Vesikannuun ei tarvinnut itse koskea, henkilökunta piti huolen siitä, että lasi ei ollut koskaan tyhjä. Ruokia tuli syötyä niin käsillä, puikoilla kuin haarukka-lusikkayhdistelmälläkin. Mä tykkään, kun illallisella on monia elementtejä.


Varsinainen pääruoka eli Gaijin Tonkatsu antoi mahdollisuuden askarteluun ja luovuudenkäyttöön: salaatinlehdelle kasattiin oman maun mukainen yhdistelmä leivitetystä possusta, erilaisista kastikkeista ja pikkelöidyistä vihanneksista. Mun suosikkini oli chilikastike ja kurkku.

Jälkkäri kruunasi illan, eikä laskunmaksaminen harmittanut yhtään. Hyvästä ruuasta maksaakin mielellään. Nähtiin myös itse omistaja! Ilta venyi yllättävän pitkäksi allekirjoittaneen loistavien Helsinki autoillen-navigointitaitojen ansiosta. Onneksi meillä oli kyyti takaisin Lahteen. Koska kumpikin kotiutui täysin vatsoin ja kello läheni yhtä, paluumatkan tunnelma oli erittäin hilpeä. Radion sijasta laulettiin niin joulu- kuin rippikoululauluja, ysäriklassikoita unohtamatta.

26 kommenttia

  1. missä poikaystäväsi asuu ja tekee työkseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun poikaystäväni asumis- ja työkuviot eivät kuulu blogiini pätkän vertaa :D

      Poista
    2. onks sul muka poikaystävä????

      Poista
    3. En mä ole niinkään sanonut :D

      Poista
  2. Aika itsekästä sulta tollanen synttärilahja. Johanna ois varmasti halunnut mennä jonkun tärkeän ihmisen, poikaystävän tai muun ystävän kanssa tollaseen paikkaan syömään. Sen sijaan sulla on ehtona että saat lahjan jos mä saan tulla mukaan. Itse en arvostaisi tollaista lahjaa pätkääkään, mutta hyvä että sä pääset syömään toisten kustannuksella ja saat vielä materiaalia blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, mutta mä en kysynyt Johannan toiveita. Itse olisin kyllä iloinen jos joku, kuka tahansa veisi mut ulos syntymäpäivänä. Oltiin syömässä ihan omalla kustannuksella.

      Poista
    2. Kuka on sanonut ettei iida olisi minulle tärkeä ihminen? :D vittu näit anoja taas.
      Mul oli loistava ilta, mahtavaa seuraa ja ruokaa, kiitos viel tuhannesti! ♥

      Ja kiitti muute et sä ja m olitte juoninu mun selän takana :D se ties et oltiin menos syömää ja sä tiesit et saan ne lasit. Reilua :D ♡ senki yllättelijät!

      -sama mies, vaatteet.

      Poista
    3. Me ollaan aika ketkuja :) Hyvä että tykkäsit ♡

      Poista
  3. mä en sitten inhoa mitään muuta noin paljon kuin ihmisiä, joiden on pakko tulla ravintolaan kuvaamaan ja häiritsemään toisten ruokarauhaa salamavaloilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kuvaa salamalla, enkä usko häirinneeni ketään kuvaamisellani.

      Poista
    2. Ai et oikeasti mitään muuta? Et edes pedofiilejä, raiskareita tai murhaajia? Aika omituiset preferenssit sulla elämässä. No mitä muutakaan voi odottaa kusipäiltä.

      Poista
  4. Meilläpäin on ainakin tapana, että synttärisankarille tarjotaan.

    VastaaPoista
  5. Sun maha tuskin tulis täyteen vaikka oisit vetänyt kaks tollasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin toikin riitti. Niinkin hyvin, etten jaksanut syödä tiistaina yhtään mitään.

      Poista
  6. Kuka oli kuski? Et kai vain kännissä ajanut autoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johannan veli. En ollut kännissä, enkä ajanut.

      Poista
  7. Sun blogis on huono koska tää on niin näennäispinnallinen. Susta ei saa mitään otetta ihmisenä. Kysymispostaus tms. olis hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on totta, että avaan itsestäni ihmisenä oikeastaan tosi vähän. Kysymyspostausta mä en varmaankaan tule tekemään, ihan siitä syystä, että kysymyksiä tuskin tulisi paljon, ja niitä tulisi vain sellaisista aiheista, joihin en halua vastata. Koitan keksiä jotain paljastavaa lähiaikoina.

      Poista
  8. Oiii, näyttääpä ihanalle ♡ Ihana yllätys ystävälle, mulle ainakin kelpaisi tollanen ^__^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokayllärit on just parhaita :) Noi vihersimpukat oli varmaan parasta, mitä olen ikinä syönyt.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.