Vuohenjuustomuffinssit ja jogurttijäätelö

Multa toivottiin reseptiä niin vuohenjuustomuffinsseihin kuin Ben&Jerry's-hypetyksen ohessa viittaamaani kotitekoiseen jogurttijäätelöönkin. Lauantai on hyvä päivä kaikelle herkuttelulle.


Mä syön kokonaisuudessaan paljon mieluummin suolaisia kuin makeita muffinsseja. Mulla on käytössä tollainen Tupperwaren silikoninen muffinssivuoka, johon taikina on juuri täydellisen kokoinen. Toimii kuitenkin varmasti myös muffinssipellillä ja paperisilla vuoilla.

2 dl kermaa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g eli puolikas pötkö vuohenjuustoa
1 valkosipulinkynsi
ruohosipulia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kerma ja kananmuna. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Puolita puolikas vuohenjuustopötkö, paloittele, ja lisää seokseen. Hienonna valkosipulinkynsi ja muutama ruohosipulinvarsi ja lisää seokseen.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paloittele loppu vuohenjuusto, ja painele/jätä kellumaan taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.



Jogurttijäätelöön ei kannata käyttää mitään rasvaton A+aspartaami-lirulirujogurttia, vaan kunnon paksua turkkilais-kreikkalaisjogurttia. Mä ostin omani Liidelistä, koska se on halpa, ja siellä ei ole parkkihallia. Olin yksin liikenteessä, ja parkkihalliin poikkurointi tuntui kerrassaan karmivalta ajatukselta. Tota voi varioida ihan oman maun mukaan millä tahansa marjoilla ja hedelmillä. Mä laitoin niitä, mitä pakastin soi.

4 dl paksua jogurttia
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 2 dl marjoja

Jäädytä metallikulhoa pakastimessa noin tunnin verran. Lisää jogurtti ja sokerit (minun tapauksessani suuruudenhulluun) kulhoon, ja sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti. Kaada marjat joukkoon, sekoita kevyesti, ja vie kulho pakastimeen.

Sekoita aluksi n. 20 minuutin välein sähkövatkaimella niin, että sekoitat pinnalta kulhon reunoilta jäätyneen massan muuhun massaan. Vie kulho aina pakastimeen sekoituskertojen välissä.

Kun seos alkaa jäätyä, voit vaihtaa lusikkaan ja sekoitella harvemmin. Jossain välissä kannattaa myös huitaista sokeripussi lattialle, kuten minä tein. Imurointi on hyvä konsti kuluttaa tuota sekoittelujen välistä pakastusaikaa! Kokonaispakastusaika mulla oli vajaa kolme tuntia ja sekoitin viidesti, jäätelön tulisi olla notkeaa. Vatkaa massa vielä kerran täysin tasaiseksi ennen tarjoilua.

22 kommenttia

  1. Syötkö IKINÄ mitään terveellistä/sellaista mitä voisivat normaalit ihmiset syödä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No syön :D mielletäänköhän me normaalin ihmisen terveellinen ruoka samoin?

      Poista
  2. Noita muffinseja on kyllä ihan pakko kokeilla! Pitää tuunata viljaton versio itselle, mutta tulee varmasti (toivottavasti?) oikein hyvä siitäkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos muffinssiohjeesta, menee hetimiten kokeiluun ja varmaankin myös jossain vaiheessa jatkojalostettavaksi.

    VastaaPoista
  4. Oi nam, tota jugujädee on pakko ehkä kokeilla joku päivä! :OO<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Voittaa mun mielestä kaupan jäätelöt :)

      Poista
  5. Tollasella ruokavaliolla ei kyllä mikään ihme että olet niin lihava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä mä ole asiaa ikinä sen kummemmin ihmetellytkään :))

      Poista
  6. Pakko kokeilla molempia reseptejä. Nam!

    VastaaPoista
  7. Oli kiva likee tätä postausta samalla kun söin aamupalaa: mun kaurapuuro näytti entistä harmaammalta lautasella.. :D

    Mutta, kiitos ohjeesta, pitää laittaa heti kokeiluun kun on taas leipomispäivä! :) Olis kiva jos tekisit jonkun aamupalapostauksen! Selllasen siis vaan missä olis mitä syöt aamusin ja pari kivaa ohjetta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on huono tapa varsinkin arkisin jättää itseni ihan ilman aamupalaa. Sitten taas viikonloppuna senkin edestä, oon kunnon jokotai-ihminen. Kunnon brunssi tai vähintään jogurttia tuoreilla hedelmillä :D Yritän saada joku vapaapäivä postaamisen arvoista aamupalaa aikaiseksi :)

      Poista
  8. Montako kananmunaa vuohenjuustomuffinsseissa? Yksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yksi! Hyvä kun sanoit, olin unohtanut raaka-ainelistauksesta sen kananmunan, vaikka itse reseptiin sen kirjoitinkin. Juttu on nyt korjattu, toivottavasti kenelläkään ei mennyt muffinssit pieleen mun urpoilujen takia :/

      Poista
  9. Herkullisen näköisiä molemmat! Oletko koskaan korvannut tuota vuohenjuustoa muulla juustolla, mikä vois toimia siis korvikkeena? Nauratti tuo sokeripussi, tunnistan jotenkin itseni... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta ainakin saattaisi toimia :) Tällöin mä silppuaisin joukkoon myös aurinkokuivattuja tomaatteja. Myös ihan tavalliset juustomuffinssit on kivoja, reilu desi juustoraastetta ja sipulit pois.

      Poista
  10. Heipsun:),
    Kokeilin tehdä noita muffinseja ja olivat ihania salaatin seuralaisia. Tyttärenikin piti kovasti. Vaikka olen sinua 15 vuotta vanhempi, niin on ollut kiva lukea tekstejäsi. En lue blogeja lähes koskaan ja ylipäätänsä välttelen netin maailmaa parhaani mukaan, koska on niin käsittämättömän paljon kirjoituksia, jotka ovat ala-arvoisia ja niiden ainoa tehtävä on tuottaa kohteelleen pahaa mieltä. Jopa vanhempi sukupolvi suoltaa ilkeyksiä unohtaen ettei esim.kriittisen mielipiteen ilmaiseminen ole sama, kuin alatyylinen haukkuminen. Ihailen rohkeuttasi ja sinnikkyyttäsi ja sinulla on sellainen sarkastinen huumorintaju, mitä myös itse harrastan. Nyt meni tädin hölpöttelyksi tämä. Jaksamista, voimia ja iloa päivään! :)
    Terv. Helmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että muffinssit maistuivat :)
      Kritiikki on siitä kiva termi, että sen alaiseksi tavataan naamioida ihan kaikki annettava palaute, jopa se suora haukkuminen. Arviointia kun sekin on. Ja kritiikki kun on sellaista, mistä ei saa suuttua, sen pitäisi olla kehittävää. Jokainen haukkukin mikä voidaan naamioida kritiikin joukkoon on vain positiivinen asia. On ystävällistä huomauttaa toiselle mikä hänessä on vikana, ja miten tämä voisi olla parempi. Oli kyse sitten kritisoitavan kirjoitustyylistä, kynsilakkasävystä tai painosta. Ja jokainen ilkeä "kriitikko" kun käyttää tätä häikäilemättä hyväkseen.

      Poista
  11. Aivan ihania herkkuja, täytyykin kokeilla molempia ja heti! Oon itekin enemmän suolaisten pikkupiiraiden fani, mutta kovin arka kokeilemaan ihan täysin omasta päästä.. Vähään aikaan ei oo tullut uusia reseptejä vastaan eikä aina halua tehdä samaa, joten hyviä ideoita on kaivattukin. Siispä kiitos tästä!
    Ja edellistä kirjoittajaa kompaten, helkkarin vaikea ymmärtää näitä tiettyjä kommenttoijia. Mun mielestä on vaan käsittämättömän röyhkeää tulla haukkumaan toisia ilman mitään syytä ja vieläpä nimettömänä. Hienoa, ettet ole ottanut itseesi :)
    Joka tapauksessa hauskaa vappua ja iloista kevättä!
    Terkkusin, Kapa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava että reseptit kiinnostaa :) kannattaa rohkaistua itsekin varioimaan reseptejä, niin saattaa löytyä se henkilökohtainen lemppariyhdistelmä.

      Hauskaa vappua ja eteenpäinmenevää kevättä myös sulle Kapa :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.